Met Pasen gezellig buiten koken met familie of vrienden

barbecook-QuickStart-barbecue-1

Zondag 16 april is het Pasen. Voor sommigen een dag om naar de kerk te gaan. Voor velen een dag die draait om gezelligheid, familie en eten. In deze blog besteden we aandacht aan het laatste; hoe maakt je van Pasen 2017 iets bijzonders? Om maar met de deur in huis te vallen: buiten koken!

Waarom buiten koken?

Op een feestelijke dag als Pasen is het heerlijk om iedereen bij elkaar te hebben. Richt daarom je dag zó in dat je hem niet alleen in de keuken doorbrengt. Koude gerechten kun je voorbereiden, en warme gerechten maak je lekker buiten klaar. Buiten koken geeft zo’n dag wat bijzonders want het is leuk om samen actief te zijn.

Culina Flamma 2Outdoor cooking is hot

Buiten koken, ook wel outdoor cooking, is super populair. Waar we niet lang geleden nog gewoon een hamburger op de barbecue gooiden, is er nu een scala aan mogelijkheden.

De kooktechnieken die voorhanden zijn, gaan daarmee verder dan alleen het grillen van een lapje vlees. Van bakken tot roken en van stoven tot koken boven open vuur. Laten we eens kijken welke opties er zijn.

Barbecueën 2.0

Met alle trends op het gebied van buiten koken heeft de ontwikkeling van de barbecue niet stilgestaan. Ben jij toe aan het echte barbecuewerk dan is er behoorlijk wat te kiezen.

Ga voor culinaire hoogstandjes met de keramische barbecue BBGrill Kamado . Wil je het wat robuuster, dan is er de olievat barbecue van BarrelQ . Om grillen naar een heel ander niveau trekken kies je voor het multifunctionele kunstwerk OFYR .

 

56149 Lifestyle 6-500x500’Ovenheerlijke’ gerechten maken

Wie kennis wil maken met roken als kooktechniek, moet de Barbecook rookoven een kans geven. De ingebouwde thermometer en de praktische zijdeurtjes maken het je gemakkelijk.
Bak je liever een pizza? Bekijk dan eens de Outtrade pizzaoven Lorenzo . Op deze houtgestookte oven maak je de lekkerste pizza’s. Daarnaast is hij als barbecue te gebruiken.

Met de Culina Flamma hou je alle opties open. Deze multifunctionele, houtgestookte buitenkeuken kan echt alles. Gebruik hem als pizzaoven, barbecue, rookoven, bakplaat of tuinhaard.

Traditioneel buiten koken

Een vreemde eend in de bijt is de pruttelpot . Dit traditionele kooktoestel biedt een unieke ervaring. Want naast grillen en roken boven houtskool, bereid je met de ketel heerlijke stoofpotten en soepen.

Misschien nog wel traditioneler is het koken boven open vuur. De Barbecook Junko driepoot prikkelt het oergevoel dat in elke man schuilt. Je hangt het grillrooster met een ketting aan de driepoot boven een eigen gestookt vuur. Nu eens kijken of het jagen nog in je zit…

Barbecook Junko driepoot sfeerZoals je ziet, valt er behoorlijk wat te kiezen als het gaat om buiten koken.

Lijkt het je leuk om het deze Pasen eens anders aan te pakken? Bekijk alle mogelijkheden voor buiten koken op vuurkorfwinkel.nl.

Namens alle medewerkers van Vuurkorfwinkel.nl hele fijne Paasdagen gewenst!