Vuurtafel: comfortabel genieten zonder rook en vonken

Happy Cocooning inbouwbrander rechthoekLekker vuurtje in de tuin, wat een heerlijk buiten leven! Vandaag de dag kan dat à la minute, op comfortabele wijze. Want niet iedereen houdt van de rook en inspanningen die gepaard gaan met vuur stoken. Een vuurtafel geeft in een handomdraai een gezellig haardvuur zonder enige rompslomp. Warmte en gezelligheid gegarandeerd.

Wat is een vuurtafel?

De naam verraadt het al. Een vuurtafel is een (salon)tafel met een ingebouwde gashaard. U plaatst de vuurtafel bijvoorbeeld in de loungehoek op uw terras om bij het vuur gezellig een drankje te drinken met vrienden. Hij biedt de gemakken van een tafel en de gezelligheid van een haardvuur.

Hoewel vuurtafels op gas branden, zijn ze soms niet van een houtgestookt vuur te onderscheiden. De brander wordt namelijk gecamoufleerd met keramische houtblokken en lavastenen. De vlam ontsteekt u vaak elektronisch zodat u direct van het vuur kunt genieten. En dat zonder last van rook of rondspringende vonken.

Een glazen ombouw beschermt tegen wind en eventuele vlugge kinderhandjes. Nogmaals, genieten zonder enige rompslomp.

Happy Cocooning

Happy Cocooning heeft een zeer uitgebreid assortiment aan vuurtafels. Van ronde tot vierkante, in verschillende kleuren en van allerlei materialen. Het klassieke model lijkt van beton maar is gemaakt van composiet. Hierdoor is de vuurtafel makkelijk verplaatsbaar en bestand tegen extreme hitte en weersinvloeden. U kunt hem dus gerust de hele winter buiten laten staan.

Teakhouten vuurtafels

Happy Cocooning vuurtafel lounge and Dining vierkant RVS 2Naast de beton-look uitvoeringen heeft Happy Cocooning ook vuurtafels van degelijk teakhout ontwikkeld. De Lounge & Dining -lijn heeft door deze teakhouten behuizing een stijlvolle en luxueuze uitstraling.

Een steigerhouten-look vindt u terug in de Nice & Tasty vuurtafels. Ook deze zijn gemaakt van massief teakhout en voorzien van lichte whitewash tinten.

Leuke accessoires voor uw vuurtafel

Het voordeel van een groot merk als Happy Cocooning is dat er talloze accessoires verkrijgbaar zijn. Hiermee breidt u uw vuurtafel op elegante wijze uit. Denk aan een wijnkoeler die u eenvoudig aan de vuurtafel bevestigt. Of een grillplaat waarmee u de vuurtafel vlug omtovert tot een fijne barbecue.

Andere opvallende vuurtafels

Als u geen standaard vuurtafel wilt maar iets opvallends, dan zijn er nog genoeg alternatieven. Wat dacht u bijvoorbeeld van de trendy Cosidrum? Deze ronde vuurtafels van Cosi fires is er in 3 formaten en 3 kleuren waaronder knallend lime groen.

cosidrum_right_2_1

Wilt u een meer klassieke salontafel op poten? Dan bent u vast gecharmeerd van de Eurom Ring of Fire. Deze vuurtafel van composiet heeft houtlook poten en een betonlook blad.

Mag het juist wel wat robuuster, dan bent u bij de vuurtafels van Burni aan het juiste adres. Deze vuurtafels zijn gemaakt van weervast en onverwoestbaar cortenstaal. Dit materiaal kenmerkt zich door een dunne corrosielaag dat verdere aantasting door roest tegenhoudt. Dit geeft uw vuurtafel een stoere uitstraling en wordt met de tijd alleen maar mooier.

Bent u te verknocht aan de charme van een echt, knisperend houtvuur? Dan biedt het Nederlandse vakmanschap van Burni nog meer moois. Naast de modellen op gas zijn er namelijk ook houtgestookte vuurtafels van duurzaam cortenstaal.

Rook en vonken, of juist liever niet? Bij Vuurkorfwinkel.nl slaagt u sowieso. Neem voor deze en meer vuurtafels een kijkje in onze webshop. Naast uitgebreide productinformatie vindt u daar handige accessoires.