Driepoot kopen? Bestel bij Vuurkorfwinkel.nl

 

Met een driepoot gezellig buitenkoken boven open vuur

Met een driepoot kunt u heerlijk kokkerellen boven een open vuur. Hang er een sudderpot onder en maak een lekkere stoofschotel of gebruik een grillrooster en/of barbecuepan en bereid een heerlijk stukje vlees of vis.

Buitenkoken met een driepoot is actief zijn en genieten van de natuur en van mooie producten. Bekijk hieronder onze driepoten en ervaar zelf alle mogelijkheden van koken boven een ouderwets kampvuur.

12 Items | Bekijk alle

per pagina
Aflopend sorteren
  • Voor 17.00 besteld, morgen in huis*
  • Voor 17.00 besteld, morgen in huis*
  • Voor 17.00 besteld, morgen in huis*
  • Op werkdagen voor 17.00 besteld, volgende werkdag in huis*
  • Boven € 50,00 gratis verzending
  • Achteraf betalen
  • Boven de € 50,00 gratis verzending

12 Items | Bekijk alle

per pagina
Aflopend sorteren

Back to basic: koken met een driepoot

Koken met een driepoot is een makkelijke manier om met een simpel vuurtje toch een gerecht klaar te maken. Je bouwt de driepoot op steekt het vuur aan om vervolgens door middel van accessoires zoals een kampvuurpot een heerlijke maaltijd te bereiden. Bij Vuurkorfwinkel.nl kun je kiezen uit diverse items die het koken met een driepoot nog gemakkelijker maakt.  

Wat is een driepoot?  

Het gebruik van een driepoot is een van de eerste manieren van koken op open vuur. Het zelf bouwen van een driepoot boven het vuur wordt al eeuwenlang gedaan. De mensen die geen moderne grilltechnieken hadden gebruikte al de constructie van een driepoot om gemakkelijk een gerecht te kunnen koken. Een driepoot is een driebenige constructie, vaak van zwart staal, die je gemakkelijk om een vuurschaal heen kunt plaatsen. Tussen de poten van de driepoot hangt dan een grillrooster of een haak waar bijvoorbeeld een kampvuurpot aan kan hangen. Een driepoot is de perfecte accessoire voor jouw vuurschaal!

The Bastard CompactThe Bastard Compact

Wanneer kun je de driepoot gebruiken?

Het koken en bakken met een driepoot kan al heel makkelijk en snel. In het geval je een kampvuurtje heeft gemaakt en besluit een potje met vlees te willen garen kun je de driepoot erbij pakken. Op deze manier heb je zelfs tijdens het kamperen een manier om buiten te koken. Maar ook als je een vaste vuurschaal heeft kun je de driepoot goed gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de driepoot van La Hacienda. Deze driepoot wordt geleverd met een grillrooster om het jou extra makkelijk te maken. De driepoot heeft een hoogte van 172 cm en een diameter van 65 cm waardoor deze boven veel verschillende schalen en vuren gebruikt kan worden. 

De accessoires bij een driepoot 

Het koken met een driepoot vereist natuurlijk ook wat kookgerei. De meeste driepoten worden met een grillrooster geleverd maar er zijn nog vele andere accessoires die het koken nog makkelijker en leuker maken. Zo kun je aan de haak van de driepoot ook een kampvuurpot hangen om een pannetje met stoofvlees te maken. Daarnaast is er nog barbecuepan. Dit zijn handige ondiepe pannen waar je bijvoorbeeld gegrilde groente of de aardappeltjes op kan bakken. Tot slot is het gebruik van een kookpot erg handig om een eenpansgerecht klaar te maken.  

Ben je overtuigd? Bestel de driepoot nu! 

Ben je overtuigd van het gebruik van een driepoot bij het bakken en grillen? Bestel de driepoot en zijn accessoires dan vandaag nog voor 17.00u en jouw bestelling wordt dezelfde dag verzonden! 

Alles voor een sfeervol buitenleven

 • Voor 17:00u besteld, morgen in huis*
 • gratis verzending boven € 50,00
 • Achteraf betalen