Maandelijkse archieven: Mei 2013

 1. Nieuw in ons assortiment: De paraffine Berkenstam!

  2L Home&Garden Paraffine Berkenstam

  image

  De Paraffine Berkenstam is een variant op de bekende Zweedse fakkel. Door het aanbrengen van verticale zaagsnedes krijgt de vlam een perfecte zuurstoftoevoer zodat het blok tot de grond toe opbrand. De totale brandduur hangt af van weer en wind, maar bedraagt bij deze Berkenstam normaliter 2 tot 3 uur.

  Groot verschil ten opzichte van de Zweedse fakkel is de paraffine kaars die in de kern van de stam is gevoegd. Deze kaars steekt u eenvoudig aan waarna de fakkel uiteindelijk tot de grond toe opbrandt.

  Lees meer »
 2. Handige tips voor in de tuin

  Tuintips van oma

  Hoe maak je houten tuinmeubelen goed schoon? Waarmee kun je onkruid makkelijk bestrijden? Zijn er middeltjes tegen muggen of wespen in de tuin? Dit zijn nog maar een paar van de vragen die veel tuinbezitters regelmatig stellen.

  Natuurlijk zijn er enorm veel (chemische) bestrijdingsmiddelen of schoonmaakmiddelen voor de tuin op de markt. Maar wij willen jou graag een paar handige tuintips van vroeger geven. Tuintips van oma. Bovendien vaak onschadelijk voor het milieu en goedkoop! 

  Tuintips van vroeger & nu:

  √ Bij een zonnig dakterras kun je beter hoge (ronde of vierkante) bloembakken gebruiken, zo verdampt het water minder snel.

  √ Onkruid tussen de tegels? Strooi er royaal keukenzout overheen of giet er kokend water over. Een ander middel dat kan tegen onkruid kan werken is keukenazijn.

  Lees meer »
 3. Tuin inrichten: Het huiskamergevoel

  Het blijft steeds langer licht en de temperaturen stijgen langzaam. Binnenkort is het weer tijd om lekker buiten te zitten. Helemaal leuk dit seizoen: Haal met wat creativiteit het warme huiskamergevoel naar buiten!

  Tuin inrichten: Creëer een tweede huiskamer

  Houd jij ervan om in de zomer lekker met vrienden en familie buiten te vertoeven? Verander de huidige inrichting van je tuin door er wat meubels bij te zetten en creëer in een korte tijd een tweede huiskamer, een plek waar je kunt genieten van elkaar, de buitenlucht en de natuur.

  Tuin inrichten: Grote tafel

  Een mooie, grote tafel is een fijne plek om met z’n allen uren aan door te brengen. Wil je veel zitruimte? Zorg dan voor banken en fijne kussens. Om op slecht weer voo

  Lees meer »
 4. Vuurkorfwinkel.nl nu ook actief in België

  Sinds enkele weken zijn wij met een nieuwe webshop ook actief in België: www.terrashaardshop.be

  U treft hier vrijwel hetzelfde assortiment aan als bij Vuurkorfwinkel.nl. Ook hier verkopen we een breed assortiment aan traditionele vuurkorven, goedkope terrashaarden en trendy vuurschalen.

  Lees meer »