Winkelwagen

Geen artikelen € 0,00

Veilig betalen!

Blog Vuurkorfwinkel.nl

Buiten zitten, buiten koken, buiten leven....

 • Blijf warm in de kou

  Hoe blijf ik lekker warm in de kou?

  Tijdens de koude dagen wilt u natuurlijk wel warm blijven. Het menselijk lichaam is continue bezig om warm te blijven, maar als we de warmte in ons lichaam laten ontsnappen krijgen we het koud. Hier 5 tips over hoe u zich binnen en buiten warm kunt houden.

  Terrasverwarming

  terrasverwarmerHet is super zonde wanneer het koud is geen gebruik te maken van uw tuin of veranda. Dat is simpel op te lossen. U kunt namelijk warm blijven met behulp van terrasverwarming. Er zijn veel verschillende soorten terrasverwarmers. Zo bieden wij elektrische terrasverwarming, terrasverwarming op gas, hangende terrasverwarming, staande terrasverwarming en meer. Dus voor ieder wat wils. Het is comfortabel en u kunt langer buiten blijven zitten. Als u liever iets sfeervollers wilt kunt u ook kiezen voor een terrashaard.

  Terrashaard

  Buiten met een hapje en een drankje zitten is gezellig, maar als het koud is, is het wel aangenamer met een vuurtje erbij. Sommige haarden hebben ook een barbecuerooster. Ideaal voor het roosteren van een stukje vlees of vis. U kunt dus en lekker warm zitten en genieten van lekker eten.

  Vuurkorven

  Samen met vrienden lekker warm om een vuurkorf zitten, genieten van een knapperend vuurtje. Gezellig met een drankje erbij. Vuurkorven geven veel sfeer in de tuin en het is lekker warm. Met ons ruime assortiment is er voor elke stijl tuin wel een vuurkorf te vinden. Alle vuurkorven hebben hun eigen identieke uitstralingen. Zo zijn er traditionele ronde vuurkorven, maar ook vierkante, gietijzeren en geroeste versies van Cortenstaal.

  Vuurschalen

  Heeft u liever iets uniekers dan een vuurkorf, dan kunt u ook een vuurschaal aanschaffen. Het is echt een eyecatcher voor in de tuin en geeft veel warmte af. Het gebruik van een vuurschaal doet denken aan het stoken van een traditioneel kampvuur, maar heeft als voordeel dat er geen as op het terras komt. Een vuurschaal geeft optimale sfeer in de tuin. Het is ontworpen om uw tuin te verrijken gedurende elk seizoen.

  Sfeerhaarden

  eurom_woodland_sfeerhaard_1In huis wilt u het natuurlijk ook lekker warm hebben. Met sfeerhaarden, het woord zegt het al, brengt u de ultieme sfeer in huis. In verband met het rookkanaal is het plaatsen van een haard echter niet voor iedereen mogelijk.  Als oplossing daarvoor kunt u een elektrische haard aanschaffen. Een stopcontact is al voldoende. Zo krijgt iedereen de kans om sfeer en warmte te creëren in de woonkamer, keuken of de slaapkamer. Bent u op zoek naar een inbouwhaard, een vrijstaande haard of wilt u de haard juist ophangen? In onze webshop vindt u vele modellen.

   

  ___________________________________________________________________________________________________

 • Pelletkachel kopen? Lees hier alles wat je moet weten.

  De Pelletkachel

  Een pelletkachel geeft de gezellige sfeer van een houtkachel of een open haard, maar is een stuk duurzamer. De kachel verbrandt namelijk volledig automatisch houtpellets, waardoor er een stuk minder fijnstof wordt uitgestoten.

  Toch is een pelletkachel niet helemaal duurzaam. Hoe zit dat precies, wat zijn de voor- en nadelen van een pelletkachel en wat zijn de eisen voor subsidie voor een pelletkachel? Wil je een pelletkachel kopen om je woning mee te verwarmen? Wij vertellen je alles wat je moet weten over de pelletkachel.

  Pelletkachels

  Wat is een pelletkachel?

  Een pelletkachel is de moderne variant van de houtkachel. Pelletkachels verbranden houtpellets in plaats van houtblokken. Het woord ‘pellet’ betekent letterlijk ‘korrel’. Houtpellets worden daarom ook wel houtkorrels genoemd. Houtpellets bestaan uit resthout en zaagsel dat met behulp van een pelletmolen is samengeperst.

  Een pelletkachel lijkt qua uiterlijk erg op een houtkachel, omdat je door het glas van de pelletkachel de vlammen ziet branden. De werking is echter heel anders. Een pelletkachel is namelijk uitgerust met moderne techniek en werkt op stroom. De pelletkachel kan daardoor volautomatisch de gewenste temperatuur behalen en behouden.

  Hoe werkt een pelletkachel?

  Een pelletkachel heeft aan de bovenkant een voorraadkamer voor de houtpellets. Deze vallen geleidelijk in een branderbak via een wormschroef die door een motor aangedreven wordt. Hoeveel en hoe snel pellets in het bakje vallen, is afhankelijk van de ingestelde temperatuur. Het ontstekingspatroon zorgt ervoor dat de houtpellets gaan branden. Lucht vanuit de kamer of van buiten zorgt ervoor dat er zuurstof bij de vlam komt. De warmte van de vlam stijgt op en wordt met behulp van een ventilator de ruimte in geblazen.

  Uitlaatgassen worden via een rookgasafvoer naar buiten geleid. De rookgastemperatuur wordt geregeld en beveiligd door een rookgassensor. Via een display of afstandsbediening kun je gemakkelijk de gewenste temperatuur instellen. De temperatuur wordt geregistreerd door een warmtesensor. Het moederbord regelt de gehele werking van de pelletkachel.

  Pelletkachel-cv of gewone pelletkachel

  Er zijn twee verschillende soorten pelletkachels; pelletkachels die slechts één ruimte verwarmen en pelletkachel-cv’s. Een pelletkachel-cv is een pelletkachel waarmee je meerdere ruimtes in een woning kunt verwarmen. Dit kan op verschillende manieren. Bij sommige pelletkachel-cv’s wordt er via buizen warme lucht naar andere ruimtes geblazen. Maar er zijn ook pelletkachel-cv’s waar je een cv-ketel, radiatoren en vloerverwarming op kunt aansluiten. Het warme water gaat hier dan via leidingen naartoe.

  Pelletkachel kopen

  Pelletkachel-inbouw of losstaande pelletkachel

  Je kunt kiezen voor een losstaande pelletkachel of een inbouw-pelletkachel. Losstaande pelletkachels worden het meest verkocht, maar ook de pelletkachel-inbouw wordt steeds populairder. De pelletkachel is in dat laatste geval weggewerkt in de wand of schouw. Geen van de twee varianten is beter, het hangt maar net van je smaak af. Een pelletkachel-inbouw kan bijvoorbeeld erg mooi staan bij een strak en modern interieur, terwijl een losstaande pelletkachel vaak juist een wat klassieker uiterlijk heeft. Een voordeel van een pelletkachel-inbouw is wel dat er minder ruimte in beslag wordt genomen.

  Voor- en nadelen pelletkachel

  Net zoals alle andere manieren om je woning te verwarmen, heeft verwarmen met een pelletkachel voor- en nadelen. Wij hebben voor jou de belangrijkste voor- en nadelen op een rij gezet.

  Voordelen pelletkachel

  •  Een pelletkachel geeft de gezellige sfeer van een houtkachel of open haard, maar is veel duurzamer.

  •  Een pelletkachel heeft een hoog rendement (opbrengst in verhouding tot kosten) van gemiddeld 90%.

  •  Een pelletkachel is gemakkelijk te installeren, een schoorsteen is niet nodig.

  •  Een pelletkachel werkt volledig automatisch.

  •  Een pelletkachel is gemakkelijk te bedienen via een display of afstandsbediening.

  •  Bij de meeste pelletkachels kun je een automatisch dagprogramma instellen, sommige kun je zelfs via sms aan- en uitzetten.

  •  De CO2-uitstoot van een pelletkachel is ongeveer tien keer minder dan bij een centrale verwarming.

  •  Met een pelletkachel ben je niet afhankelijk van prijsschommelingen in de gastarieven.

  Nadelen pelletkachel

  •  Een pelletkachel heeft dagelijks onderhoud nodig.

  •  Een pelletkachel is duur in aanschaf.

  •  Een pelletkachel heeft stroom nodig (maar verbruikt wel minder stroom dan een cv-ketel).

  •  De ventilator van een pelletkachel maakt geluid.

  •  De vlam van een pelletkachel is kleiner en onnatuurlijker dan bij een houtkachel, en kan daarom minder gezellig licht geven.

  •  Je hebt opslagruimte nodig voor de houtpellets. Dit is een nadeel als je nu een verwarming met gas hebt. Heb je nu een houtkachel, dan heb je juist minder opslagruimte nodig. Houtblokken nemen namelijk meer ruimte in dan houtpellets.

  Subsidie pelletkachel

  Je kunt tot en met 2020 een subsidie krijgen voor de aanschaf van een pelletkachel. Een pelletkachel valt namelijk onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De hoogte van de subsidie is gebaseerd op het vermogen van de pelletkachel. In 2018 ontvang je € 50,- per kW vermogen, en de minimale subsidie is € 500,-. Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moet je pelletkachel wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De pelletkachel moet:

  •  Bestemd zijn voor warmteproductie;

  •  Automatisch stoken op houtpellets;

  •  Een gesloten voorkant hebben;

  •  Voldoen aan de EN 14785 norm (een Europese norm);

  •  Een vermogen van 5 tot 500 kW hebben;

  •  Voldoen aan de gestelde technische eisen;

  •  In Nederland zijn geïnstalleerd, en dat niet langer dan 6 maanden geleden;

  •  Nieuw zijn, dus niet tweedehands (en het betaalbewijs moet op jouw naam staan);

  •  Geïnstalleerd zijn door een gekwalificeerd installateur.

  Wil je weten voor welke pelletkachels je een subsidie kunt krijgen? Er is een apparatenlijst pelletkachels opgesteld. Hierin kun je precies zien welke pelletkachels in aanmerking komen voor de ISDE en wat het verwachte subsidiebedrag is. Het is verstandig om deze lijst te bekijken voordat je de keuze maakt voor een bepaald merk en type pelletkachel. Je mag de pelletkachel niet binnen een jaar na ontvangst van de subsidie verwijderen.

  Let op: hierboven genoemde subsidiebedragen en voorwaarden gelden voor 2018, in 2019 kunnen deze veranderen.

  Pelletkachel kopen

  Wil je een pelletkachel kopen? Denk dan goed na over wat voor pelletkachel je wilt. Bedenk of je een pelletkachel wilt waarmee je één ruimte kunt verwarmen, of dat je liever gaat voor een pelletkachel-cv zodat je meerdere ruimtes of zelfs de hele woning kunt verwarmen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een losstaande pelletkachel te kopen, of voor een pelletkachel-inbouw te gaan. Ook zijn de pelletkachel-prijzen erg verschillend. En als je gebruik wilt maken van de subsidie voor pelletkachels, moet je een pelletkachel kopen die voldoet aan de subsidievoorwaarden.

  pelletkachel-kopen

  Pelletkachel-prijzen

  Voor een pelletkachel die slechts één ruimte verwarmt, betaal je doorgaans minstens € 2.000,-. Daarbij komen nog de kosten voor het rookgaskanaal, waaraan je ook vaak zo’n € 2.000,- kwijt bent. Dat komt dus neer op een totaalbedrag van ongeveer € 4.000,-. Kies je voor een pelletkachel-cv die meerdere ruimtes verwarmt, dan betaal je minstens € 3.000,- aan aanschafkosten. Ook hierbij komen nog de kosten van ongeveer € 2.000,- voor het rookgaskanaal. Daarbij ben je bij een pelletkachel-cv ook zo’n € 500,- kwijt voor een boiler of buffervat en betaal je rond de € 350,- als je deze wilt aansluiten op de cv-installatie. Hierdoor komen de totale kosten al snel op een kleine € 6.000,-. De genoemde kosten zijn bedragen exclusief een eventuele subsidie.

  Goedkope pelletkachel

  Wil je niet te veel geld uitgeven aan een pelletkachel en zoek je een goedkope pelletkachel? Er zijn verschillende aanbieders van pelletkachels, en de prijzen kunnen onderling enorm verschillen. Het is dus verstandig om pelletkachels bij verschillende aanbieders te bekijken. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk online. Zorg er wel voor dat je niet alleen op de prijs let, maar ook op de kwaliteit van de pelletkachel. De levensduur van de pelletkachel is namelijk ook belangrijk. Gaat je pelletkachel snel kapot en moet je dus al snel een nieuwe aanschaffen, dan kan het zijn dat je uiteindelijk toch duurder uit bent. Ook is het verstandig om te kijken voor welke pelletkachels je een subsidie kunt aanvragen. Hiermee kun je ook flink besparen op de kosten en zo kun je uiteindelijk een kwalitatievere pelletkachel aanschaffen en daar minder aan kwijt zijn.

  Pelletkachel tweedehands

  Het is ook mogelijk om een pelletkachel tweedehands aan te schaffen. Een tweedehands pelletkachel is waarschijnlijk goedkoper in aanschaf, maar gaat vermoedelijk wel wat minder lang mee. Daarnaast is de kans aanwezig dat de garantie op de pelletkachel al verlopen is. Een pelletkachel heeft doorgaans namelijk vijf jaar garantie. Gaat je pelletkachel kapot en is de garantie al verlopen, dan moet je zelf de reparatiekosten betalen. En let op: je kunt voor de aanschaf van een tweedehands pelletkachel geen gebruikmaken van de subsidie voor pelletkachels.

  voordelen-pelletkachel

  Beste pelletkachel

  Ben je op zoek naar de beste pelletkachel? Als je een kwalitatief goede pelletkachel wilt aanschaffen, is het verstandig om te kijken welke pelletkachels in aanmerking komen voor subsidie. Deze pelletkachels voldoen namelijk allemaal aan de emissievoorwaarden en technische eisen die aan pelletkachels gesteld worden om in aanmerking te komen voor de ISDE. Daarnaast is het altijd verstandig om reviews van pelletkachels te lezen, zodat je een beeld krijgt van de ervaringen van mensen die een bepaalde pelletkachel al gekocht hebben.

  Verbruik pelletkachel

  Hoeveel houtpellets jouw pelletkachel in een jaar verbrandt, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is dit bijvoorbeeld afhankelijk van het vermogen en de temperatuur van de pelletkachel. Hoe hoger het vermogen en de temperatuur, hoe meer houtpellets een pelletkachel verbrandt. Daarnaast speelt ook isolatie in huis een grote rol. Hoe beter jouw woning geïsoleerd is, hoe minder warme lucht er ontsnapt. Aangezien de pelletkachel verwarmt tot de door jou ingestelde temperatuur, stopt de kachel met verwarmen bij het behalen van dit aantal graden. Uiteraard maakt het ook een verschil of je met de pelletkachel slechts één ruimte, of meerdere ruimtes verwarmt.

  Onderhoud pelletkachel

  Pelletkachel aansluiten

  Op veel websites worden tips gegeven waarmee je de pelletkachel zelf kunt aansluiten en installeren. Dit lijkt misschien voordelig, omdat je in dat geval geen kosten kwijt bent aan een installateur. Maar let op: een van de voorwaarden om subsidie te kunnen krijgen voor je pelletkachel, is dat deze geïnstalleerd wordt door een gekwalificeerd installateur. Je kunt dus geen subsidie krijgen als je de pelletkachel zelf aansluit en installeert. Daarnaast is het ook wel zo veilig om de pelletkachel te laten installeren door iemand die hierin gespecialiseerd is.

  Pelletkachel-afvoer

  Er zijn verschillende manieren waarop de rook van een pelletkachel via een rookgasafvoer naar buiten kan worden geleid. Dit kan bijvoorbeeld via het dak, door middel van een gevelaansluiting of via een bestaand schoorsteenkanaal. Welke manier het beste is, is afhankelijk van het type pelletkachel en de plek waarop de pelletkachel staat. Het is dus belangrijk om je goed te laten voorlichten door een gekwalificeerd installateur over de verschillende mogelijkheden. Fabrikanten kunnen voor garantie ook bepaalde eisen stellen aan de rookgasafvoer van de pelletkachel. Kijk hiervoor in de garantievoorwaarden van de pelletkachel.

  Gekwalificeerd installateur pelletkachel

  Ben je op zoek naar een gekwalificeerd installateur die voor jou de pelletkachel kan installeren? Kijk dan op de website van het onafhankelijke openbare kwaliteitsregister QBISnl. Hierop staat een lijst van alle gekwalificeerde installateurs. Op de website van de overheid wordt ook geadviseerd om op deze website te kijken om er zeker van te zijn dat jouw installateur als gekwalificeerd wordt gezien voor het ontvangen van de ISDE.

  Onderhoud pelletkachel

  Een pelletkachel heeft regelmatig onderhoud nodig. Dit is belangrijk voor optimale verbranding van de houtpellets en voor de levensduur van de pelletkachel. Het onderhoud van een pelletkachel wordt vaak onderschat. Je moet dagelijks de aslade en de branderbak legen en het ruitje schoonmaken. Daarnaast is er een keer per jaar groot onderhoud nodig. Deze onderhoudsbeurt wordt vaak uitgevoerd door een specialist. Je kunt hiervoor ook een onderhoudscontract afsluiten, net zoals voor cv-ketel-onderhoud. Als je handig bent, is het ook mogelijk om de onderhoudsbeurt zelf uit te voeren. Maar lees voordat je dit doet wel even de garantievoorwaarden door. Veel pelletkachelfabrikanten stellen namelijk de garantievoorwaarde dat de periodieke onderhoudsbeurt door een specialist wordt uitgevoerd.

  pelletkachel aansluiten

  Pelletkachel duurzaam?

  Een pelletkachel is de duurzaamste kachel op hout. Toch is een pelletkachel niet geheel duurzaam, tijdens de verbranding komt namelijk wel fijnstof vrij. Hieronder lees je meer over de uitstoot van fijnstof en CO2 bij een pelletkachel.

  Pelletkachel fijnstof

  Fijnstof in de lucht is slecht voor de gezondheid. Sommige mensen zijn gevoeliger voor fijnstof dan anderen. Bij mensen met hart- en vaatziekten of luchtwegaandoeningen kan het inademen van fijnstof de symptomen verergeren. Bij kinderen kan fijnstof effect hebben op de ontwikkeling van de longen.

  Bij de verbranding van de houtpellets door een pelletkachel komt zo’n tachtig procent minder fijnstof vrij dan bij een normale houtkachel die houtblokken verbrandt. Dit komt door de samenstelling van de houtpellets en de volautomatische verbranding van de pelletkachel. Wel stoot een pelletkachel meer fijnstof uit dan bij een verwarming op energie wordt uitgestoten. Een warmtepomp stoot zelfs helemaal geen fijnstof uit. Hoeveel fijnstof een pelletkachel uitstoot, is afhankelijk van het type pelletkachel. Hoe lager het minimale vermogen van de pelletkachel is, hoe minder fijnstof er wordt uitgestoten. Bij een laag minimaal vermogen kan de pelletkachel namelijk op een lage temperatuur blijven branden, zonder dat deze onnodig uit- en aanslaat. Bij het uit- en aanslaan van de pelletkachel komt namelijk veel fijnstof vrij. Bij pelletkachels die voldoen aan de subsidie-eisen is de uitstoot van fijnstof minimaal.

  CO2-uitstoot pelletkachel

  Houtpellets worden gemaakt van resthout en zaagsel. Dit is restafval, en daarom wordt het gezien als een hernieuwbare brandstof. Voor het maken van houtpellets hoeven namelijk geen bomen gekapt te worden. Doordat een pelletkachel houtpellets als brandstof gebruikt, ontstaat er hierbij minder CO2-uitstoot dan bij een verwarming op aardgas. Een pelletkachel met houtpellets als brandstof leidt dus tot minder CO2-uitstoot dan verwarming op aardgas.

  Contract met alleen een stroomleverancier

  Als je een pelletkachel gebruikt om je hele woning te verwarmen, hoef je geen gas meer af te nemen bij een energieleverancier. Wel heb je nog een energiecontract nodig voor stroom. Bij het energie vergelijken kun je ook contracten vergelijken met alleen stroom, door 0 in te vullen in het vakje voor gasverbruik.

  Alternatieven voor de pelletkachel

  Bij Vuurkorfwinkel.nl verkopen we vooralsnog geen pelletkachels. Wel kun je bij ons terecht voor bijvoorbeeld een mooie elektrische haard. De elektrische sfeerhaard is echter in het geheel niet te vergelijken met een pelletkachel.

  De elektrische haard is met name bedoeld om een ruimte heel eenvoudig van wat extra sfeer te voorzien. Denk aan je woonkamer, de keuken, de slaapkamer, maar bijvoorbeeld ook aan de inrichting van een horecazaak. Een rookkanaal is niet nodig, een stopcontact is voldoende.

  De huidige generatie elektrische haarden kent een heel realistisch vuurbeeld en is in veel gevallen voorzien van een verwarmingselement zodat de sfeerbeleving optimaal is.  De warmte die de sfeerhaard afgeeft staat echter in geen verhouding tot de warmte van een pelletkachel. Het betreft slechts bijverwarming...

  Bekijk hier het volledige aanbod elektrische haarden.

  bron: Pricewise

  ___________________________________________________________________________________________________

 • Valentijnsdag

  Tips voor een geslaagde Valentijnsdag

  valentijn-580x375Wil jij jouw liefde deze Valentijn verrassen? Wij inspireren je graag met originele en romantische Valentijnsdag ideeën! Want of je nu al 40 jaar getrouwd bent of pas net samen, jouw grote liefde verdient het toch ook om in het zonnetje gezet te worden? Een valentijnskaartje, een bloemetje, en een etentje doen het altijd goed. Maar ben je op zoek naar een keer iets anders? Hieronder enkele tips:

   

   

  Met Gluesschert-design-vuurkorf-vlammen-roesthwein bij de vuurkorf

  Heerlijk romantisch samen genieten van een mooi knisperend vuurtje met een heerlijk glas Glühwein. Dat is iets dat natuurlijk volledig past bij veertien februari. Een vuurkorf is hiervoor een hele mooie oplossing. U kunt hiermee uw kampvuur bouwen in uw eigen tuin. Wij hebben vele verschillende soorten vuurkorven. De Esschert vuurkorf roest is een mooi voorbeeld. Deze decoratieve vuurkorf van geroest staal past op ieder terras en in iedere tuin. Hij heeft decoratieve uitsparingen in de vorm van vlammen. Door deze vlamsilhouetten krijgt het vuur voldoende zuurstof en heeft u een sfeervol zicht op de bewegende vlammen.

   

   

   

   

  Vzweedse-fakkelersier de tuin met Zweedse fakkels

  De Zweedse fakkel is hét accessoire voor in de tuin, waarmee je een geweldige sfeer creëert. Een Zweedse fakkel is een ingezaagd houtblok en is in verschillende maten verkrijgbaar. De Zweedse fakkel is gemakkelijk aan te steken met een aanmaakblokje (deze wordt meegeleverd). Voor een spectaculair aanzicht plaats je meerdere Zweedse fakkels en heb je een geweldig vlammenspel in de tuin. Hier zal jouw liefje vast van onder de indruk zijn.

   

   

   

  RomaWinterbarbecue-Terrashaardshop-300x200ntische Winter BBQ

  Als je aan barbecueën denkt, denk je misschien meteen aan de zomer. Toch is ook in de winter barbecueën erg leuk. Dus verras je lief eens met een romantische winter BBQ op Valentijnsdag. Gezellig rondom een vuurtje een drankje drinken en lekker eten. Sfeer, warmte, gezelligheid en lekker eten & drinken. Dat zijn de ideale ingrediënten voor een geslaagde Valentijnsdag!

  Happy Valentines day! 

  ___________________________________________________________________________________________________

 • Een vuurtafel als middelpunt van de tuin

  Met een vuurtafel knus en warm genieten in de tuin

  Wintertijd betekent voor veel mensen dat ze (vooral ’s avonds) minder genieten van hun tuin en terras. Zomaar in de kou gaan zitten met een dekentje over je heen is dan gewoon niet behaaglijk. Daar is het zeker ‘s winters al snel te koud voor en je zou waarschijnlijk snel door gebrek aan sfeer naar binnen vluchten.

  Cosiglobe_vuurtafelVerkleumd op je terras zitten bibberen is namelijk niet bepaald ons idee van een romantisch avondje met je partner of gezellig met je kinderen genieten van de buitenlucht. Het is echter helemaal niet zo moeilijk om een warme sfeer te creëren waardoor je het hele jaar door buiten kunt genieten. Met een paar kleine aanpassingen en het toevoegen van bepaalde voorzieningen maak je het mogelijk om heerlijk buiten te kunnen ontspannen, ongeacht het seizoen. Eén van de makkelijkste en meest voor de hand liggende aanpassingen is het toevoegen van een vuurelement.

  Altijd gezelligheid met een vuurtafel

  Vuur kan de perfecte aanvulling zijn om je buitenruimte te verbeteren, maar voor vele kan een vaste buitenhaard echter te permanent voelen of simpelweg niet mogelijk zijn. Het plaatsen van een vuurtafel is daarom een steeds populairdere trend in outdoor living. Met een vuurtafel wordt je terras meteen veel comfortabeler, of je nu in je eentje ontspant of samen met gasten de avond doorbrengt. Dankzij deze stijlvolle warmtebron kun je uren langer in de tuin genieten zonder het te koud te krijgen. Een vuurtafel dient hetzelfde doel als een vaste haard, maar blijft tegelijkertijd mobiel genoeg om te verplaatsen.

  Tegenwoordig is er meer dan voldoende keuze aan prachtige vuurtafels zodat je zeker iets vind dat bij jou en je gezin in de smaak valt. Zo zijn er vuurtafels van Happy Cocooning, Cosi fires en Easy fires. Vuurtafels in verschillende vormen, kleuren, materialen en afmetingen. Bovendien kun je je vuurtafel ook nog heel eenvoudig verder uitbreiden met leuke e/o praktische accessoires.

  Happy Cocooning vuurtafelEen vuurtafel is zonder twijfel een stijlvolle toevoeging aan je tuin of terras. En het mooie is dat een vuurtafel opgaat in de rest van het terrasmeubilair en tegelijkertijd gezelligheid en een gevoel van saamhorigheid creëert. Zet deze in het midden van je terras met de lounge meubelen eromheen, een paar kleurrijke kussens en wollen dekentjes binnen handbereik en je bent klaar om urenlang te genieten van de frisse buitenlucht onder de heldere hemel. Veel vuurtafels hebben immers een brede rand waar je handig een hapje en drankje op kan plaatsen en kunnen dus zo als lounge tafel dienen.

  Echt hout of toch maar liever gas?

  Kiezen tussen hout en gas is een kwestie van voorkeur en wat het beste past bij jou thuis. Voor sommige kan niets de geur en het geluid van een echt knisperend houtvuur evenaren.

  Het voordeel van een vuurtafel op gas is daarentegen dat deze je wel het gevoel geeft van een authentieke kampvuur, maar geen last hebt van rook of rondvliegende vonken. En omdat je geen last hebt van rook kan je deze ook gewoon onder je overkapping plaatsen.

  Met een table top brander tover je bijvoorbeeld je gewone tuintafel in een handomdraai om in een intieme vuurtafel. Voor een strakker ontwerp gebruik je een losse inbouwbrander en kun je van vrijwel elke houten tafel een vuurtafel maken. Je hoeft enkel een gat in je tafel te (laten) zagen en de inbouw brander erin te laten zakken.

  Happy Cocooning inbouwbrander rechthoek sfeerAls je even geen extra warmtebron nodig hebt, dan kun je ervoor zorgen dat je het uitgezaagde deel hout na gebruik weer terug in de tafel kunt plaatsen zodat je deze dan weer uitsluitend als tafel kunt gebruiken. Met een beetje creativiteit kun je de inbouwbrander zelfs vervangen door een ingebouwde ijsemmer, wijnkoeler of plantenbak voor tijdens die zwoele zomerdagen!

  Een vuurtafel is de perfecte sfeermaker

  Je vuurtafel wordt al snel het middelpunt van je tuin en beslist het onderwerp van gesprek bij je gasten. Zo zorg je voor een perfecte avond door heerlijk ongedwongen rond het vuur te kunnen zitten met vrienden en een paar drankjes. Of juist gewoon doordeweeks relaxen met je partner en warme chocolademelk drinken met de kinderen.

  Te veel mensen trekken zich nog terug naar binnen als de zomer voorbij is. Laat je echter niet tegenhouden door frisse temperaturen, maar omarm de korte dagen en geniet het hele jaar door van je terras. Onder de sterrenhemel genieten en rond het vuur marshmallows roosteren klinkt toch een stuk gezelliger dan binnen tv kijken?

  Bekijk hier de Happy Cocooning vuurtafels en inbouwbranders

  ___________________________________________________________________________________________________

 • OFYR; de ultieme buitenkookervaring

  Iedereen wordt enthousiast van koken op de OFYR

  Vanuit haar passie voor koken en lekker eten kocht Yarrid vorig jaar bij Vuurkorfwinkel.nl een OFYR Classic 100-100 en zij is nog steeds even enthousiast over dit geweldige kooktoestel. Onlangs deelde zij haar ervaringen met ons en deze willen we u natuurlijk niet onthouden.

  ofyr-bbq"Wanneer wordt er weer gekookt op je OFYR?"  Zo luidt de eerste vraag als we onze vrienden uitnodigen bij ons thuis. De OFYR bbq is een vast ritueel wanneer we vrienden of familie over de vloer krijgen. Zelfs midden in de winter is buiten koken een must. Wanneer Dennis begint te bakken, kijkt iedereen toe, want de hoge vlammen zorgen voor een heus spektakel. ‘Tot volgende week,’ nodigen onze vrienden zich elke keer opnieuw uit. Ik vind dat niet erg, want onder ons gezegd en gezwegen… Dennis is heel sexy als hij achter de OFYR barbecue staat.

  Culinair buiten koken

  Van kreeft tot zeebaars. Van biefstuk tot een heuse schapenbout. De smakelijkste spiegeleieren! Dennis bakt wat hij maar wil op de OFYR vuurschaal, die al het eten verrijkt met een subtiele houtsmaak. Gelukkig blijft de natuurlijke smaak wel behouden, waardoor we verfijnd kunnen koken.

  Dennis tovert altijd de meest smakelijke gerechten op ons bord. Zo verraste hij ons eens met een heerlijke yakitori van eend. Onze OFYR bbq bleek hiervoor heel geschikt, want de vanuit het midden verwarmde kookplaat heeft op hetzelfde moment verschillende kooktemperaturen. Dennis bakte eerst de spiesjes om en om op de heetste gedeeltes van het kookoppervlak. Daarna liet hij ze doorgaren op de koelere buitenrand. ‘Zijn er nog meer spiesjes?’ vroeg mijn beste vriendin tijdens dit gezellig diner.

  OFYR buitenkokenNapraten rond de OFYR vuurschaal

  Na het eten praten we altijd een hele poos na. In de winter steekt Dennis dan altijd houtblokken in de vuurschaal aan. Een nostalgisch gevoel ontstaat, want herinneringen aan de kampvuurmomenten uit onze jeugdjaren zijn dan nooit veraf. Zeker in de winter is dit moment dé gezellige afsluiter van de avond. Wijn, port of whisky, en een dekentje maken het compleet. We kijken altijd uit naar het volgende OFYR moment. Logisch, want die beloven keer op keer lekker eten, warmte en gezelligheid.

  Bent u net zo enthousiast over de OFYR barbecue?

  Kom dan eens langs bij ons in de showroom of bestel direct een mooi exemplaar bij ons in de webshop. Vuurkorfwinkel.nl is inmiddels de grootste OFYR-dealer van Nederland en België en levert alle exemplaren uit eigen voorraad. De bezorging is gratis en betalen mag u bij ons achteraf.

  Bekijk hier het volledige OFYR assortiment

  ___________________________________________________________________________________________________

 • Met een elektrische haard ook in januari volop gezelligheid

  Blue Monday? Creëer zelf wat extra gezelligheid in en om het huis

  De gezellige feestdagen zijn voorbij, de dagen zijn nog kort en donker en de zomer is nog ver weg. Ook het volhouden van je goede voornemens begint tegen te vallen. Je hoeft natuurlijk geen psycholoog te zijn om je te kunnen voorstellen dat de laatste weken van januari niet bepaald de opwekkendste periode van het jaar is.

  Esschert terraskachelWe kunnen hier natuurlijk aan toegeven en bij de pakken neer gaan zitten of we nemen zelf de touwtjes in handen en richten de blik naar voren. Op internet zijn allerlei tips te vinden om de maand januari te trotseren en die zullen soms best helpen. Wij geloven echter dat je bij de basis moet beginnen. Creëer wat gezelligheid in en om het huis met bijvoorbeeld een vuurkorf en maak juist gebruik van de donkere avonden door iets gezelligs te organiseren. Gezelligheid is namelijk helemaal niet gebonden aan de maand december. Bovendien hoeft dit helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

  Trotseer het weer en ga naar buiten

  Ook al is het weer nog zo flut, ga naar buiten! Je knapt er echt van op. Ga lekker wandelen, behaaglijk ingepakt in je favoriete winterjas of duik de tuin in en creëer daar een sfeervol plekje.

  Een veranda is bijvoorbeeld een geweldige plek om je creatief op uit te leven. Ben je een beetje creatief? Dan tover je je veranda zo om tot een ultieme relaxplek. Een knusse loungebank met fijne kussens, mystieke sfeerverlichting en natuurlijk mag dan een mooie houtkachel of tuinhaard niet ontbreken.

  Zet de houtkachel net buiten de veranda en zorg dat de rook hoog afgevoerd kan worden. Zo blijft het niet onder het afdak hangen. Als de pijp op je tuinhaard net te kort is, kun je deze pijp een stukje verlengen. Je wilt natuurlijk niet steeds in de rook zitten. Bij de meeste tuinhaarden is dit goed te doen. Een openhaardspecialist of een doe-het-zelf-zaak heeft verlengstukken wel te koop.

  Het kan ook zijn dat je de buitenkachel toch liever onder de veranda plaatst. Dan kun je de pijp door middel van een dubbelwandige dakdoorvoer door het dak heen (of met een bocht buiten het dak om) leiden.

  Organiseer een winterbarbecue

  Met de kinderen marshmallows roosteren is gezellig, maar je kunt natuurlijk ook eens een stapje verder gaan. Organiseer een winterbarbecue voor vrienden en familie!

  Winterbarbecue organiserenVoor een winterbarbecue heb je uiteraard een barbecue nodig. Deze staat op dit moment vast ergens onder een laag stof. Wacht dus niet langer en haal je barbecue onder het stof vandaan. Nodig wat vrienden uit en maak het gezellig in de tuin. Omdat het in de winter vaak donker en grauw is, raden we je aan om de tuin op te fleuren met wat kleur. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van sfeerverlichting zoals tuimeltoorsten, tuinfakkels of vuurpotjes.

  Natuurlijk heb je ook een vuurkorf of vuurschaal nodig om het feest helemaal compleet te maken. En is één van je vrienden muzikaal? Laat hem dan vooral zijn gitaar meenemen om bij het haardvuur spelen! Het stoken in een vuurschaal is vergelijkbaar met het stoken van een ouderwets kampvuur en zorgt voor een ongekende sfeer, maar ook voor warmte.

  Om het je gasten nog comfortabeler te maken, kun je er ook voor kiezen om een partytent neerzetten. Deze partytent kun je verwarmen met bijvoorbeeld terrasverwarmers zoals een gasheater of Flame heater. Mochten de gasten het echt koud krijgen, dan kunnen ze lekker opwarmen in de partytent. Vergeet tot slot de statafels niet. Want een barbecue zonder statafels waar je jouw sparerib soldaat kunt maken, is natuurlijk geen barbecue.

  Elektrische haard in de woonkamer of keuken

  Natuurlijk moet het ook binnenshuis knus en gezellig zijn. Voor veel mensen is een openhaard de ultieme sfeermaker. In verband met het rookkanaal is het plaatsen van een haard  echter niet voor iedereen mogelijk. Bovendien hangt er vaak een behoorlijk prijskaartje aan.

  Dimplex Gala OptimystMet een elektrische haard is het echter voor iedereen mogelijk om warmte en sfeer in huis te creëren. Of het nu de woonkamer, de keuken of de slaapkamer is, je hebt alleen een stopcontact nodig!

  De nieuwe generatie sfeerhaarden hebben een vuurbeeld dat nauwelijks te onderscheiden is van een echte haard. LED-verlichting, waterdamp en het geluid van een zacht knisperend vuur zorgen ervoor dat je optimaal geniet van een prachtige realistisch haardvuur. Bovendien zijn veel elektrische haarden uitgerust met een verwarmingselement waardoor je helemaal het idee hebt dat je voor een echte houthaard zit.

  Elektrische haarden in vele soorten en maten

  Een elektrische haard is er in vele soorten en maten. Er is altijd wel een elektrische haard te vinden dat past bij jouw interieur. Zo zijn er vrijstaande haarden met een nostalgisch ontwerp, maar ook veel moderne inbouwhaarden of hangende haarden. Voor iedere portemonnee is wel een model verkrijgbaar.

  Omdat de keuze zo groot is kun je je het beste goed laten informeren. Bij Vuurkorfwinkel.nl zijn de medewerkers je graag van dienst en vertellen zij je meer over de mogelijkheden en de verschillende technieken die bij een elektrische haard gebruikt worden.

  Conclusie: Ga niet bij de pakken neerzitten en maak van de maanden januari en februari een paar maanden vol gezelligheid en warmte in en om het huis. Het hoeft vaak helemaal niet zo ingewikkeld te zijn en voordat je het weet schijnen de eerste lentestralen alweer door de bomen…

  ___________________________________________________________________________________________________

 • Werken bij Brave International B.V.

  We groeien hard en daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega’s

  Met onze ambitieuze instelling hebben we veel leuke en nieuwe plannen, maar dat kunnen we alleen realiseren met de juiste mensen! Ben jij benieuwd hoe het is om in een snelgroeiende organisatie te werken, waarbij betrokkenheid en plezier voorop staan?

  JoeyBrave International B.V. (o.a. Vuurkorfwinkel.nl) is een dynamisch bedrijf vol ambities. Op de werkvloer heerst een informele no-nonsense sfeer waar initiatief wordt gewaardeerd én gestimuleerd. Werken bij Brave International B.V. vraagt een kritische en constructieve houding, een collegiale instelling, maar vooral plezier hebben in je werk.

  Brave International B.V staat dicht bij haar medewerkers. Want hoe innovatief online verkoop ook kan zijn, mensen maken bij het team van Brave International het verschil. Ons team wordt geïnspireerd door een open en creatieve werksfeer waarin de beste mensen met plezier samenwerken en waar voortgaande professionele ontwikkeling en nieuwe initiatieven gestimuleerd worden.

  Iedereen mag solliciteren!

  Met een juiste instelling wordt je geboren zeggen ze weleens, dus het hebben van een gezond verstand en lekker veel pit, brengt je al een heel eind. Daarom mag iedereen bij ons solliciteren met daarbij de kans op een leuke, nieuwe job. Dus waar wacht je op? Grijp je kans en groei met ons mee!

  Brave International B.V. heeft verschillende vacatures openstaan. Wil jij bijvoorbeeld een afwisselende logistieke functie met eigen verantwoordelijkheden? En houd je ervan om te werken in een hecht team bij een dynamisch bedrijf met een fijne, collegiale werksfeer? Dan is de vacature Hoofd-magazijnmedewerker écht iets voor jou.

  Ben jij onze nieuwe collega?

  Bekijk hier alle vacatures. Spreekt één van de functies je aan en wil je een bijdrage leveren aan de verdere groei van ons bedrijf? Neem dan snel contact op of stuur ons direct een e-mail met je motivatie en een CV. We kijken uit naar je reactie!

  ___________________________________________________________________________________________________

 • Feestdagen in eigen tuin

  Vier de feestdagen in eigen tuin

  feestdagenGezellig rond het vuur, hapje en een drankje erbij en ultiem genieten van een heerlijke sfeer? Wie wil dat nou niet? Pak het dit jaar eens helemaal anders aan en vier de feestdagen buiten. In uw eigen tuin rondom de vuurkorf met familie en vrienden.

  Winterse sfeer en warmte tijdens de feestdagen

  De feestdagen buiten vieren is niet voor iedereen gebruikelijk, maar wel heel gaaf! En wat houdt u tegen? De winters zijn tegenwoordig warmer en er zijn een hoop producten om het toch warm en aangenaam te houden. Eten, drinken, vuur, warmte, het gezelschap van vrienden en familie, alles om heerlijke feestdagen te beleven in uw eigen winter wonderland.

  Met een paar hulpmiddelen heeft u het heerlijk warm in uw tuin. Natuurlijk begint het met lekkere warme kleding. Zit u lang stil, dan zijn een terrasverwarmer en een fleecedekentje een goed redmiddel. Of steek een vuurkorf aan en ga hier met z’n allen omheen staan. Zet voor extra sfeer, warmte en gezelligheid nog wat Zweedse fakkels in uw tuin.

  Het feestdagen tuinfeest kan bijna niet meer stuk. U geniet van een glaasje glühwein, de kinderen van warme chocolademelk. Gooi er nog een extra schepje gezelligheid bovenop! Ga lekker marshmallows roosteren boven de vuurkorf. Een gegarandeerd succes bij de kinderen.

  Winterse BBQ op de OFYR

  ofyr-classic-100-100-outdoor-cooking-cooking-grillDe feestdagen zijn er om te genieten van elkaar en allerlei lekkere hapjes en drankjes. Een bbq past hier perfect bij. Om het feest helemaal compleet te maken verzorgt u de BBQ op de OFYR vuurschaal. Een vuurschaal op een sokkel met een grote ronde bakplaat. Hier kunt u met z’n alle rondom heen staan en uw maaltijd bereiden. Ga voor heerlijk seizoensvlees zoals eendenborst of hert. Maar ook grillworst, steak en sateetjes doen het altijd goed. Voor wat vitamientjes kunt u wortels met honing roosteren, uien poffen of appels op een stokje karamelliseren. Zin om eens lekker in de buitenlucht te kokkerellen? Met de OFYR worden het feestdagen om nooit te vergeten.

  ___________________________________________________________________________________________________

 • Kerstdiner met de OFYR

  Met de OFYR een gezellig en sfeervol kerstdiner

  kerstboom1De gezellige kerstdagen komen er weer aan en dat is de tijd om heerlijk bij elkaar te zijn. Het huis wordt versierd en de kerstboom wordt opgetuigd. Heeft u al een idee wat de plannen zijn met het kerstdiner? Wat dacht u van een sfeervol kerstdiner zelf bereiden op een OFYR BBQ?

  Kerst is een tijd waar vaak lang naar wordt uitgekeken en waarvoor al ruim van te voren plannen worden gemaakt. Het is een ideale gelegenheid om gezellig met familie en vrienden samen te zijn en te genieten van de quality time in een vaak druk leven.

  Veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om elkaar te verwennen met mooie kerstcadeaus, de mooiste kleding wordt aangedaan en ook voor het kerstdiner wordt bijna letterlijk alles uit de kast gehaald. Weet u al wat de plannen zijn voor dit jaar? Het is een jaarlijkse uitdaging.

  Eet u binnenshuis of buitenshuis tijdens de kerst?

   

  Het kerstdiner is vaak één van de hoogtepunten van de kerstdagen. Als iedereen gezellig bij elkaar is, moet er toch iets extra lekkers op tafel komen. Kiest u voor de traditionele kalkoen, het altijd gezellige gourmetten, of kiest u voor een luxe meergangen diner.

  Mensen staan urenlang in de keuken om de heerlijkste gerechten te bereiden. Er zijn mensen die dit heel erg leuk vinden en dit graag doen, anderen verlangen vanaf het moment dat de eerste pan uit de kast komt al naar het idee om volgend jaar buitenshuis te gaan eten.

  Maar wat dacht u van een gezellig kerstdiner in uw eigen tuin? Met de OFYR vuurschaal eet u letterlijk buiten de deur, maar heeft u toch de gezelligheid van een huiselijke sfeer. Maak van uw tuin een sfeervol paradijsje en geniet van een uniek sfeervol kerstdiner.

  Een OFYR maakt koken leuk

  Een OFYR is een zeer veelzijdig kooktoestel met een uniek design om buiten te gebruiken. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand die te gebruiken is als multifunctioneel kookoppervlak. Het is dé nieuwe dimensie in outdoor cooking. Bakken, grillen, roken, garen, flamberen… alles is mogelijk op de OFYR barbecue.

  Dit kooktoestel maakt koken écht leuk. In plaats van te bepalen wie het kerstdiner moet maken,ofyr bakplaat wordt het nu een strijd wie het kerstdiner mag maken. Nog leuker is om het gezellig samen te doen en samen in deze sfeervolle setting van het resultaat te genieten.

  De OFYR voor een sfeervol kerstdiner

  De OFYR heeft als grote voordeel dat deze het hele jaar gebruikt kan worden. Hij heeft een houtgestookte vuurschaal die een heerlijke warmte afgeeft. Het hout wordt opgeslagen in de kegel waardoor er geen warmte verloren gaat maar wordt doorgegeven aan de bakplaat. Kies dit jaar eens voor een originele kerstbarbecue met de OFYR. Met zijn alle gezellig en sfeervol  rondom de bakplaat uw maaltijd bereiden. Plaats in uw tuin nog wat Zweedse fakkels en laat de kinderen marshmallows roosteren boven een vuurkorf, zo maakt u van uw tuin een waar winterparadijs . Deze kerst zal niet snel vergeten worden en de kans is groot dat uw gasten volgend jaar graag bij u terugkomen.

   

  ___________________________________________________________________________________________________

 • Sinterklaasavond

  Heerlijk avondje komt eraan...

  Sinterklaas_bij_vuurkorfwinkel-300x165Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer pakjesavond. Een avond waar veel families in Nederland naar uitkijken. Met name de kinderen leven ieder jaar al weken toe naar Sinterklaasavond. De avond waarop er veel plezier gemaakt wordt, gezongen wordt, lekker wordt gesnoept, surprises worden uitgepakt en de kinderen vele cadeautjes krijgen.

   

   

   

  Bestel de leukste cadeautjes eenvoudig online

  popcornpanMaar die drukke decembermaand kan ook de nodige stress met zich mee brengen. Al het eten, drinken en de cadeautjes moeten worden gekocht en we rennen van winkel naar winkel. Maar gelukkig kunt u tegenwoordig de meest uiteenlopende dingen heel gemakkelijk online bestellen. Lekker vanaf de bank met de tablet op schoot. Ook bij onze webwinkels kunt u terecht voor de leukste cadeautjes. Dus ga er lekker voor zitten en maak een keuze uit ons ruime assortiment. Verras hem of haar met een leuke vuurkorf, vuurschaal of Zweedse fakkel. En kies daarbij bijvoorbeeld voor een popcornpan om zelf popcorn boven het open vuur te bakken, of een zak marshmallows en marshmallowpin om spekjes te roosteren. Beiden erg populair en een gegarandeerd succes bij de kinderen!

  Wij hebben een speciale selectie voor u gemaakt van originele cadeaus onder de € 50,-

  button_bekijk-sinterklaascadeaus-tot

   

  ___________________________________________________________________________________________________

Artikelen 1 tot 10 van 201 in totaal