Gietijzeren pannen
Duurzame gietijzeren pannen voor buiten koken of koken boven houtvuur. Vind de perfecte gietijzeren braadpan voor het beste stoofvlees of maak de lekkerste wafels met een wafelijzer boven het vuur. Lees ook onze tips en adviezen voor het onderhouden van gietijzeren pannen. Of laat je inspireren door recepten met gietijzeren pannen.
- Je leest momenteel pagina 1
- Pagina 2
- Bekijk alle
-
Pagina
- Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
- GRATIS verzending boven 50,-
- Achteraf betalen
- Je leest momenteel pagina 1
- Pagina 2
- Bekijk alle
-
Pagina
Gietijzeren pannen en Dutch ovens
Gietijzeren pannen zijn er in diverse varianten. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een gietijzeren koekenpan, wokpan, braadpan of zelfs een poffertjespan. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en afmetingen. Gemaakt van gietijzer maakt dat ze erg sterk zijn en een leven lang mee kunnen! Dutch ovens zijn een begrip voor de avontuurlijke kok. Lees meer over Dutch ovens op onze tips & adviespagina.
Waarom pootjes onder de Dutch Oven?
De Dutch oven is een gietijzeren kookpot die zijn naam dankt aan Nederlandse smeden. Met de Dutch oven kun je heerlijke gerechten klaarmaken en is braden, stoven en bakken een eitje. Er zijn Dutch ovens met of zonder pootjes en we leggen graag het verschil uit hieronder:
Dutch Oven met pootjes
- Door zijn pootjes staat de Dutch oven met pootjes steviger in een kampvuur
- Door de pootjes onder de pan kunnen de kolen die eronder liggen voldoende zuurstof krijgen
- Deze pan is minder makkelijk te gebruiken in de Kamado, op een grillrooster of binnenshuis in je oven of op het gasfornuis
Dutch Oven zonder pootjes
- De Dutch Oven zonder pootjes is ook te gebruiken binnenshuis in de oven of op je fornuis
- Ook kun je deze bijvoorbeeld beter gebruiken in je Kamado barbecue of op een grillrooster, zoals bij een driepoot
- Als je afstand wilt behouden tussen je briketten en de onderkant van de pan is dat lastiger en heb je bijvoorbeeld een trivet nodig