Zweedse fakkels: voor een heerlijke sfeer buitenshuis

De Zweedse fakkel is hét accessoire voor in de tuin, waarmee je een geweldige sfeer creëert. Een Zweedse fakkel is een ingezaagd houtblok dat kan worden aangestoken en is in verschillende maten verkrijgbaar. Zweedse fakkels zijn populair bij tuinfeesten, bruiloften, Kerstmis, Oud&Nieuw of als je simpelweg zin hebt in een sfeervolle avond in de tuin. Je kunt ook meerdere fakkels bij elkaar zetten voor een prachtig aangezicht met een mooi vlammenspel!

Ben je op zoek naar een origineel en rustiek cadeau? Bestel dan direct een Zweedse fakkel via onze site. Wil je liever grotere aantallen Zweedse fakkels afnemen? Vraag dan een offerte aan per e-mail en wij helpen je verder op weg.

Fan van tuinverlichting? Bekijk ook eens de tuinverlichting van Cosi voor een geweldig sfeerlicht in de tuin of op de tuintafel.

7 Items | Bekijk alle

per pagina
Aflopend sorteren
  • Voor 17.00 besteld, morgen in huis*
  • Voor 17.00 besteld, morgen in huis*
  • Voor 17.00 besteld, morgen in huis*
  • Op werkdagen voor 17.00 besteld, volgende werkdag in huis*
  • Boven € 50,00 gratis verzending
  • Achteraf betalen
  • Boven de € 50,00 gratis verzending

7 Items | Bekijk alle

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is een Zweedse fakkel?

De Zweedse fakkel is een houtblok met inkepingen en in meerdere maten verkrijgbaar. De maten variëren van 20cm tot 100cm hoog, met een hoogte-afhankelijke diameter.

Doordat er verticale zaagsnedes zijn aangebracht krijgt de vlam de perfecte zuurstoftoevoer. Daardoor brandt de fakkel tot de grond toe op. U steekt de Zweedse fakkel aan door middel van een aanmaakblokje. Dit blokje zit standaard inbegrepen bij de fakkel. Een Zweedse fakkel van 25cm brandt ongeveer 2 uur, maar is natuurlijk weersafhankelijk (te weten de wind).

Om de fakkels te branden is er een stijlvolle standaard verkrijgbaar. Liever een ander accessoire? Kijk ook eens bij de vuurschaal of bestel een bodemplaat. Door het aanbrengen van verticale zaagsnedes krijgt de vlam een perfecte zuurstoftoevoer zodat de houten fakkel tot de grond toe opbrandt. De Zweedse fakkel wordt aangestoken door middel van een aanmaakblokje dat u heel eenvoudig aansteekt. Dit aanmaakblokje is standaard inbegrepen en bevindt zich in één van de zaagsnedes aan de bovenzijde.

Bekijk een korte sfeerimpressie


Geschikt voor elk moment

Zweedse fakkels worden vaak gebruikt ter decoratie van feesten, evenementen, optochten en nog veel meer. De authentieke uitstraling maakt dit een product dat voor praktisch elk evenement te gebruiken is. Het sfeervolle licht zorgt voor een prettige, romantische ambiance. Ook is de fakkel zeer geschikt als relatiegeschenk of in kerstpakketten.

Zweedse fakkels worden gemaakt van 100% FSC hout

Wij verkopen alleen fakkels met een FSC-keurmerk. Dit betekent dat er niet onnodig bomen voor worden geveld. De boomstammen worden aansluitend gedroogd in een speciale droogruimte. Hierdoor verkrijgen de Zweedse fakkels het juiste vochtigheidspercentage en branden ze helemaal op. Houd u er rekening mee dat de vlammen in sommige gevallen tot een behoorlijke hoogte kunnen komen.

Veilig gebruik van Zweedse fakkels

1. Zet de fakkel rechtop op een vlakke, onbrandbare ondergrond, zoals tegels, een metalen plaat, in een vuurschaal of speciale standaard;

2. Zorg ervoor dat in een omtrek van 2,5 meter rondom de fakkel geen brandbare voorwerpen staan;

3. De ingezaagde kant moet altijd boven staan in verband met een juiste zuurstoftoevoer;

4. De Zweedse fakkel van bovenaf met een aanmaakblokje aansteken. Gebruik geen andere middelen of vloeistoffen!

5. Laat de fakkel in één keer opbranden. Probeer deze niet te doven en later nogmaals aan te steken;

6. Zorg ervoor dat kleine kinderen niet in de buurt van de fakkel kunnen komen en dat altijd iemand bij de fakkel aanwezig is;

7. Houd een emmer water bij de hand. Doof de fakkelresten met water en laat de resten volledig doven voordat u het opruimt.


Lees ook: Wat is een Zweedse fakkel?

 

 

Alles voor een sfeervol buitenleven

 • Voor 17:00u besteld, morgen in huis*
 • gratis verzending boven € 50,00
 • Achteraf betalen