Wat is de betekenis van Black Friday?

blog

Bijna iedereen heeft wel eens van de term Black Friday gehoord. Maar wat is de betekenis? Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving. Over het ontstaan van Black Friday bestaan verschillende theorieën. De week voor Thanksgiving is van origine een week waar Amerikanen en Canadezen diverse parades houden. Vanaf de 19e eeuw gingen grote warenhuizen hierop inspelen door deze parades actief te gaan sponsoren en hiermee reclamecampagnes te lanceren. Centraal in deze parades stonden daarmee mooie deals die geldig waren tijdens de vakantieperiode. De eerste dag na deze week was en is de dag na Thanksgiving die Black Friday wordt genoemd. In 24 van de 50 Amerikaanse staten is deze zwarte vrijdag zelfs een officiële vakantiedag. Een dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met hun inkopen voor de kerst. Winkeliers bieden op deze dag namelijk hun producten aan met flinke kortingen. Voor de meeste van deze producten geldt dat ze de rest van het jaar niet meer goedkoper worden aangeboden. Voor consumenten is het dan ook een mooie gelegenheid om gebruik te maken van interessante deals en aanbiedingen die Black Friday te bieden heeft!

Thanksgiving Day

Vaak verkort tot Thanksgiving, is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. In de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november. In Canada, waar de oogst eerder in het jaar eindigt, wordt het op de tweede maandag in oktober gevierd. Thanksgiving wordt gevierd met de hele familie en men legt grote afstanden af om bij elkaar te kunnen zijn.

BLACK FRIDAY Weekend Deal!

ITerrashaard_Colorado_La_Hacienda_84015_3_1n 2015 is Black Friday ook in Nederland op grote schaal geïntroduceerd. Door bekende campagnes van grote retailers heeft deze dag in Nederland meer bekendheid gekregen en is er een sterke groei in het aantal deelnemende partijen. Ook wij nemen deel aan deze mooie actie en hebben fantastische aanbiedingen voor u!

Tijdens het BLACK FRIDAY weekend 23, 24 en 25 november kunt u profiteren van kortingen tot 40%!

Bent u op zoek naar een terrashaard, vuurschaal, vuurkorf of een accessoire? Op ons gehele assortiment van La Hacienda geldt een korting van 40% Gebruik voor deze actie kortingscode: BLACKFRIDAY

15% KORTING op het gehele assortiment van OFYR

najaarEn we hebben nog een extra actie! Namelijk 15 % korting op het assortiment van OFYR. Het ideale kooktoestel voor zowel hobbykok als chefkok. Hét ultieme buiten koken!

Gebruik voor deze actie kortingscode: BLACKFRIDAY OFYR

Kortom, als je inkopen wilt doen voor de feestdagen wacht dan met kopen tot Black Friday. Op deze dag kun je een hoop producten kopen met interessante kortingen