7 voor de hand liggende tips om deze hittegolf te overleven

De één vindt deze hittegolf heerlijk en de ander moet er echt niets van hebben. Tot welke groep je ook behoort: je moet goed voor jezelf zorgen met dit warme weer. Wij hebben alvast een paar tips voor je. En ja, de meeste liggen ontzettend voor de hand, maar het is toch altijd handig om het nog eens voorbij te zien komen.

Hoe_overleef_je_die_hittegolf_de_komende_dagen

Tip 1  Drink voldoende

Het klinkt natuurlijk als een open deur, maar veel water drinken helpt echt om de hitte goed door te komen. Je kunt zien dat je te weinig hebt gedronken als je naar de kleur van je urine kijkt. Je plas is namelijk donkerder als je te weinig drinkt.

Tip 2  Drink voldoende, maar dan weer geen alcohol

Het is zo verleidelijk met het warme weer: een lekker koud pilsje of wijntje. Toch is het verstandig om met die hitte een beetje rustig aan te doen met alcohol. En verder: proost!

Tip 3  Neem flesje water mee

Ga je op pad neem dan een flesje water mee. Zeker als je naar buiten gaat of met de auto een lang stuk moet rijden.

Tip 4  Hou jezelf koel

Laat die dikke wintertrui dus maar in de kast liggen en trek iets luchtigs aan. En blijf ook lekker in de schaduw. Mocht je onverwacht toch iets te warm zijn geworden: koel dan lekker af met een koud voetenbad.

Tip 5  Hou je rustig, rustig, rustig

Wil je nou echt nog even een flinke inspanning leveren, doe dit dat niet tussen twaalf en vier uur 's middags. Dan moet je gewoon gestrekt op een bedje onder je parasolletje liggen. Met een flesje water in de buurt, uiteraard!

Tip 6  Hou ook je huis koel

Laat die airco maar overuren maken, want je kunt de komende dagen wel een koud huis gebruiken. Heb je geen airco, zet dan 's avonds en 's nachts de ramen en deuren open om je huis te laten afkoelen.

Tip 7  Let een beetje op elkaar

Misschien wel de belangrijkste tip: zorg een beetje goed voor elkaar. Zeker voor de mensen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken.

Bron: Omroep Brabant