Breng sfeer in de tuin met een leuke vuurkorf

Bij veel mensen staan vuurkorven en/of tuinhaarden bovenaan het verlanglijstje voor de aankleding van de tuin. Waarom? Logisch, ze voegen een gezellig sfeer toe en verwarmen een koele zomeravond. Bovendien is het gewoon gezellig om rond een vuurkorf te zitten en zomaar een naar het brandende vuur te staren.

Burning fire basket

Er zijn zeer veel vuurkorven, vuurschalen en tuinhaarden op de markt. Bij de aanschaf is het daarom verstandig om rekening te houden met de wijze waarop u de vuurbron wil gebruiken.

De vuurschaal

Een vuurschaal is relatief laag en het leukste is om er met vrienden of familie gezellig rondom te kunnen zitten zodat u van alle kanten in het vuur kunt kijken. Als centraal punt in een zitkuil is een vuurschaal bijvoorbeeld zeer geschikt.

2l-home-and-garden-vuurschaal-80cm-sfeer-600x600

De meeste vuurschalen zijn rond, maar er zijn ook vierkante vuurschalen verkrijgbaar.
Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen; Met een vuurschaal is het stoken van een “ouderwetse kampvuur” kinderspel. We voelen ons allemaal weer een beetje kind!

Wat materiaal betreft heeft u de keuze veelal uit gietijzeren vuurschalen (deze zijn over het algemeen wat zwaarder) , vuurschalen van gelakt staal of vuurschalen met een roestlook. Deze laatste zijn vaak gemaakt van fraai cortenstaal en kennen een zeer lange levensduur.

De vuurkorf

Een vuurkorf is wat hoger en kan bijvoorbeeld makkelijk geplaatst worden op de hoek van een terras of dicht bij een zitplek. Kenmerk van een vuurkorf is dat het vuur net als bij de vuurschaal van alle kanten zichtbaar is.

De traditionele vuurkorf voorzien van verticale spijlen kennen we waarschijnlijk allemaal. Er zijn tegenwoordig echter ook allerlei leuke varianten te koop. Vierkante vuurkorven, ronde vuurkorven, maar bijvoorbeeld ook vuurkorven met speelse uitsparingen in de vorm van een vlam.

Vuurkorf BBQ

In een aantal situaties is voor de vuurkorf zelfs een bijpassend barbecuerooster verkrijgbaar. Dit heeft als voordeel dat u tijdens het nagloeien van het vuur nog gezellig kunt barbecueën! Helemaal geweldig tijdens een mooie winterdag! Organiseer bijvoorbeeld eens een winterbarbecue of rooster met de kinderen gewoon wat marshmallows!

De buitenhaard

Een buitenhaard, ook wel tuinhaard, terrashaard of tuinkachel genoemd, is vaak maar aan één zijde open. Veel tuinhaarden geven ook rondom de nodige stralingswarmte af, maar de meeste warmte komt natuurlijk aan de voorzijde via de opening naar buiten. Dat maakt het zitten voor een tuinhaard niet alleen sfeervol, maar ook zeer praktisch. Koele zomeravonden worden echt verlengd!

foto1

Het is verstandig om vooraf even over de plek van een buitenhaard na te denken omdat u maar van één zijde naar het vuur kunt kijken. Vaak zijn buitenhaarden echter in verschillende formaten verkrijgbaar en prima verplaatsbaar. De tuinhaard past dus al heel snel bij uw tuinset of loungeset. En wilt u een andere opstelling, dan verplaatst u de haard. Met een gemetselde haard is dat toch lastiger…

Kenmerkend voor een buitenhaard is dat de rook wordt afgevoerd door middel van een rookkanaal oftewel een schoorsteenpijp. In sommige gevallen kan deze worden verlengd zodat de tuinkachel bijvoorbeeld ook onder een veranda geplaatst kan worden.

Bij Vuurkorfwinkel.nl altijd het grootste aanbod en de beste prijzen!

Bij Vuurkorfwinkel.nl vindt u een enorm assortiment aan vuurkorven, vuurschalen en tuinhaarden. Maar ook voor leuke accessoires of een vuurtafel op gas bent u bij ons aan het juiste adres!

 

tuin-met-buitenhaard

Vrijwel alle artikelen hebben wij zelf op voorraad en kunnen we dezelfde dag nog verzenden. De eigen voorraad, het zeer uitgebreide assortiment en de snelle levertijden zijn onze kracht. Bovendien is de verzending in veel gevallen gratis. Inmiddels zijn wij de grootste van Nederland en België en dat is niet voor niets!