Zomerdrankjes voor bij de vuurkorf of tuinhaard!

Zomerdrankjes voor bij de vuurkorf of tuinhaard!}

Als de eerste zonnestralen door de winterwolken breken rijst altijd de vraag: wat worden de zomerdrankjes van dit jaar? Communicatie-en trendbureau HBMEO zet de 10 belangrijkste zomerdranktrends op een rijtje.

Tinto de verano

Een beetje koolzuurhoudend water in je glas en je rode wijn smaakt opeens lekker zomers. In Spanje heet dit Tinto de Verano, oftewel zomer-rodewijn. Een kleine stap verwijderd van sangría, die ook een revival meemaakt, omdat topchefs dit weer op de kaart zetten. Uiteraard wel de betere kwaliteit.

Vermouth

In Barcelona heeft vermouth de gin tonic al naar de achtergrond verdrongen en hier in Nederland ontdekken we dit drankje ook. Een mooie rode vermouth in een glas vol met ijs, een schijfje sinaasappel en eventueel een olijf. Lekker bij wat tapas als aperitief.

Gin tonic

We kunnen er niet omheen: deze zomer staat gin tonic op elke menukaart! Liefst met een lange lijst met verschillende gins en tonics en de komkommer of limoen krijgt concurrentie van de meest originele smaakmakers.

Gin ginger

Dit wordt de zomer van ginger-ale en ginger-beer. Dit wordt ontdekt als dé mixer voor verfrissende zomerdrankjes. Wat dacht je van een gin-ginger: een scheutje gin in een longdrink vol met ijs, aftoppen met ginger-ale en serveren met een muntblaadje.

Amaretto ginger

Ook fijn is de amaretto met ginger-ale. Zelfde recept als de gin-ginger, maar dan met een limoentje. De heerlijk zoete smaak van amaretto combineert goed met een wat pittiger ginger-ale. Het limoentje is belangrijk voor het zuurtje in deze longdrink.

Tequila ginger

Tequila is langzaam in opkomst en als het aan de bartenders lag, dan was dit Mexicaanse vocht al populairder dan gin, maar het duurt nog even voordat dit drankje volle zalen trekt. In de mix met ginger-ale is het een heerlijk drankje.

 

Blueberry-gin

Gin is in, maar we ontdekken dat je er mee mee kunt dan alleen de G&T’s die nu overal op de kaart staan. Met blueberysap bijvoorbeeld. De zoete smaak van de blauwe bes combineert goed met de de fruitige jeneverbessensmaak van gin. Lekker met muntblaadjes.

Whisky ginger-ale

Whisky is hip. Niet alleen puur, maar ook in cocktails als Old Fashioned, Manhattan en Whisky Sour, maar ook in de mix met… jahoor, daar zijn we weer: ginger-ale. We ontdekken naast whisky ook Bourbon en Rye.

Verse thee

De beste dorstlesser blijft thee. Zakjes met theegruis maken plaats voor verse thee’s en onverpakte thee, zoals het eigenlijk hoort.

Soda

Als mixer ontdekken we soda. Met vodka, maar ook in vermouth en gin is soda een heerlijke combinatie. Liefst uit een prachtige klassieke sifon met bruiswater die op tafel wordt neergezet.

 

En als je dan een lekker glaasje Tinto de verano hebt ingeschonken en gezellig met vrienden rond een terrashaard of vuurschaal hebt plaats genomen, dan kan het genieten beginnen. Steek een paar tuinlantaarns aan, zet wat gezellige hapjes op tafel en beleef die sfeervolle zomeravonden.

Bron: hbmeo.com