Banner Blog Stoked BBQ}

Het lekkere zomerse weer is in aantocht en dat betekent dat de barbecue weer onder het doek vandaan mag komen en het tijd is om 's avonds heerlijk buiten te koken of na te genieten van een mooie zomerse dag. Voor het aankomende barbecue seizoen is Vuurkorfwinkel.nl dé plek om jouw barbecue aan te schaffen. In deze blog lees je alles over het merk Stoked BBQ en hun veelzijdige tuinhaard/barbecue. 

Stoked BBQ, het merk 

Het nieuwste merk binnen de tuinhaarden en barbecues op Vuurkorfwinkel.nl is Stoked BBQ. De mannen van Stoked  hebben een robuuste tuinhaard ontwikkeld van 3mm dik corten staal met een stoere uitstraling. Omdat de tuinhaard wordt geleverd kun jij na het in elkaar zetten trots de haard aansteken en een gezellige avond hebben! 

De Braai  

Het unieke aan de Stoked BBQ braai is niet alleen dat hij wordt bezorgd als bouwpakket. De Braai is het standaardmodel tuinhaard van Stoked BBQ. Wanneer je de haard in elkaar hebt gezet kun je de haard gemakkelijk aansteken en genieten van een heerlijk vuurtje. Naast dat de Braai een erg gave en stoere tuinhaard is, kan deze ook erg goed gebruikt worden om een lekkere maaltijd mee te bereiden. Standaard wordt de Braai namelijk geleverd met een RVS grillrooster. Maar niet alleen het grillrooster is een fantastische extra van de Stoked BBQ Braai. De Braai is een terrashaard die geheel naar wens uitgebreid kan worden met allerlei handige en leuke accessoires. Lees verder om nog meer te weten te komen over de Braai, de diverse uitvoeringen en accessoires.  

Diverse manieren om de Braai te gebruiken

Omdat de Braai twee compartimenten heeft, een bovenste en een onderste deel, zijn er meerdere manieren voor het stoken van een vuurtje. 

  • Leg briketten bovenin: klaar voor grillen en slow cooking
  • Leg briketten onderin: klaar voor roken en slow cooking
  • Hout onder in de haard: zo kun je bakken op houtvuur  
  • Hout bovenin de haard: geniet van een lekker haardvuurtje of maak je eigen kooltjes 

Tuinhaard verkrijgbaar in diverse uitvoeringen 

Wil je een complete tuinhaard met leuke extra's direct meegeleverd, dan heeft Stoked BBQ het makkelijk gemaakt voor jou! Het merk heeft de Braai als basis haard maar heeft daarnaast nog drie pakketten samengesteld waardoor je zelf geen accessoires ernaast hoeft aan te schaffen.  

Braai Chef's Edition 

De Braai Chef's Edition is speciaal voor de buitenmens samengesteld die de tuinhaard vooral wil gebruiken om lekker te bakken, te grillen en te koken. De Braai is bij deze editie uitgebreid met een deur, deksel en basisplaat.  

Braai Lumberjack Edition 

De Lumberjack Edition is voor de echte vuur-liefhebber. Met de bijgeleverde schoorsteen kun je van jouw prachtige vuurtje genieten zonder hier rookoverlast van te ervaren. Perfect voor een heerlijk avondje buitenzitten met vrienden. De Lumberjack Edition wordt geleverd met een RVS grillrooster, deur, basisplaat en schoorsteen. 

Braai Premium 

Dan is er nog de Premium Braai. Naast de Braai tuinhaard krijg je bij het aanschaffen van deze editie alle accessoires meegeleverd. Zo kun je zowel een perfect vuurtje stoken als een uitgebreid gerecht klaarmaken en dat allemaal op één barbecue! De Premium wordt geleverd met een RVS grillrooster, deur, basisplaat, schoorsteen, wokplaat en kookplaat. 

Met Stoked accessoires heerlijk buiten eten 

Alle accessoires voor de Braai zijn, net als de haard zelf, gemaakt van corten staal. Dit type staal heeft als fijne eigenschap dat het enorme temperaturen aankan. Het staal zal niet door roesten en is dus een zeer duurzaam materiaal en perfect te gebruiken voor buiten Wil je nu een heerlijk stuk vlees langzaam garen of een visje gaar roken? Ook dit kan met de Braai. Maak gebruik van de deksel van Stoked tover de Braai om in een slow cooking bbq en laat jouw stoofpotje of stukje vis langzaam garen onder de deksel. Op de deksel zit een temperatuurmeter waarop je gemakkelijk kan aflezen hoe warm het onder de deksel is. Op die manier kun je nog beter jouw gerecht klaarmaken en weet je zeker dat het goed gegaard is en klaar om te serveren! 

Een waardige tuinhaard met schoorsteen 

De Braai is in de basis een tuinhaard, echter hoort bij een tuinhaard uiteraard ook een schoorsteen om de rook naar boven te leiden zodat je geen rookoverlast hebt als je bij het vuur zit.  

Het deurtje van de Braai 

Stoked heeft vele handige accessoires om jouw Stoked BBQ buitenkeuken compleet te maken. Het deurtje van de Braai is hierin een belangrijk onderdeel. Met een deur op een tuinhaard kun je de vlammen controleren en daarmee ook de gewenste temperatuur bereiken of behouden. Het deurtje openlaten betekent meer zuurstof en dus een grotere vlam. Met het deurtje dicht zullen de vlammen kleiner worden en uiteindelijk smeulend uitgaan door te weinig zuurstof.  

Koken op de Braai

Het roestvrij stalen grillrooster wordt meegeleverd met de Braai en alle speciale edities. Met dit rooster kun je gemakkelijk stukken vlees grillen. De kookplaat en de wokplaat worden enkel meegeleverd met de Premium Braai maar kunnen uiteraard ook los bij worden besteld. Met deze accessoires kun jij heerlijk koken op de Braai en is geen gerecht te gek om te maken! 

De basisplaat voor onder de Braai 

Wil je de Braai op gras, aarde of losse steentjes plaatsen? Dan is de basisplaat een handige extra. Door de basisplaat staat de haard stevig op de grond en kunnen er geen gevaarlijke situaties plaatsvinden.  

De robuuste, stoere tuinhaard/BBQ van Stoked BBQ 

Met alle extra handige gereedschappen en onderdelen van Stoked BBQ kun je elk gerecht dat je kunt bedenken klaarmaken op deze barbecue. Kortom, de Stoked BBQ braai en zijn accessoires zijn wat ons betreft een echte aanrader voor dit bbq seizoen! Ben je helemaal fan geworden van de Braai en wil je deze aanschaffen? Wacht dan niet te lang en bestel snel! Wij zullen jouw pakket zo snel mogelijk verzenden. Op die manier kun je snel jouw barbecue in elkaar zetten en genieten van het heerlijke weer met een lekker hapje!