blog buiten koken seizoen

De zomer gaat binnenkort officieel van start, de korte broeken komen uit de kast en de barbecue kan afgestoft worden. Buiten koken is dé manier om zowel te genieten van het mooie weer en een heerlijke maaltijd klaar te maken voor jou en je gezelschap. Wil je eens iets anders proberen dan de ‘simpele’ barbecue? Lees dan deze blog en laat je inspireren door de vele technieken die je kunt gebruiken om buiten te koken.  

Grillen; de standaard BBQ techniek  

Grillen is een techniek waarbij het vlees direct wordt dicht geschroeid waardoor de buitenkant knapperig wordt en de sappen van het vlees in het vlees blijven. Daarnaast zorg je ervoor dat het vlees door het te grillen een mooi patroon krijgt. Op deze manier wordt jouw stukje vlees heel mals en sappig en zal het vlees niet snel droog of taai worden. De barbecue staat bekend om het grillen van vlees, groentes en andere ingrediënten.  

Niet alleen een barbecue is een goed instrument om mee te grillen. Grillen kan op vele manieren, zolang je maar een rooster en een vuurtje hebt! Bij veel tuinhaarden en vuurkorven zit tegenwoordig standaard een grillrooster zoals bij de populaire haarden van BonFeu. De BonFeu BonVes of BonFeu BonBono zijn populaire haarden in ons assortiment die bekend staan om hun kookmogelijkheden. Ze worden standaard geleverd met een RVS-grillrooster zodat je heerlijk kunt gaan grillen. Dus houd je van een lekker mals stukje vlees met een knapperige buitenkant,dan is grillen de juiste kooktechniek voor jou!

Roken op de bbq of in een rookoven 

Roken is een techniek waarbij je indirecte warmte en de rook van het vuur gebruikt om voedsel klaar te maken. De hitte van het vuur gaart het eten rustig terwijl de smaak van de rook in het vlees trekt. Zorg bij het roken daarom dat de deksel op de barbecue blijft zodat de rook in de barbecue zo lang mogelijk in aanraking kan zijn met het vlees.  

Het roken van eten kan zowel op een barbecue als in een speciale rookoven. Voor het roken van eten is er geen groot vuur nodig, enkel hitte dat het eten zal garen. Met bijvoorbeeld de Rookoven Oskar van Barbecook kun je een heerlijk visje roken. Veelal wordt er bij roken gebruik gemaakt van houtskool en rookchips. Deze rookchips zijn ook verkrijgbaar met een geur/smaak die wordt afgegeven aan het eten door het verbranden.  

De veelzijdige Bastard kamado is mede ideaal te gebruiken voor het roken van een stukje vlees. Heb je een vuurschaal en wil je het roken hiermee uitproberen? Dan is een Bonfeu rookplankje een uitermate goede accessoire om een lekker visje mee te roken.

Stoven kan op elk vuurtje 

Stoven is een kooktechniek waarbij je op een lage temperatuur langzaam vlees, kip, vis of groentes kunt klaar maken. De lange stooftijd in combinatie met een constante warmte zorgt voor een langzame garing. Hierdoor kunnen door de lange stooftijd alle smaken van de kruiden heerlijk mengen met het voedsel. Daarom wordt stoven ook wel slow cooking genoemd. Met een Dutch Oven uit ons assortiment kun je een fijne stoofpot maken op elk vuur, zowel met vlees, vis, kip of vegetarisch.  

De stoofpannen zijn gemaakt van gietijzer en kunnen daarom op elk vuur worden gezet. Hierdoor kun je zelfs op een vuurschaal of een vuurkorf gaan stoven! Het enige wat je nodig hebt om te stoven is een vuurtje en voldoende tijd en geduld. 

The Bastard: de veelzijdige kamado barbecue 

Een zeer populair en veelzijdig merk is The Bastard met de kamado barbecues. Met deze kamado's kun jij niet alleen grillen met een grillrooster, ook roken en stoven zijn kooktechnieken die je met The Bastard kunt uitoefenen. Omdat deze kamado barbecues complete buitenkeukens zijn met fijne extra’s als plate setter, RVS rooster, houtskool mandje en aslifter is er altijd een manier om met The Bastard buiten te koken. 

Plancha bakken is dé trend 

Buiten dat plancha bakken een echte trend aan het worden is, kent het ook vele voordelen. Een plancha is feitelijk een 6mm dikke bakplaat die op een vuurschaal of vuurkorf gelegd kan worden. Deze plaat wordt gloeiend heet waardoor je er goed stukken vlees mee kunt dicht schroeien, groentes kan bakken of zelfs een heerlijk omeletje kunt maken. Met plancha bakken komt er een minimum aan vet te pas en door de hoge temperatuur en korte baktijd behouden de ingrediënten hun smaak en voedingswaarde. Omdat de plancha platen bij Vuurkorfwinkel.nl ook los te koop zijn kun jij op een vuurkorf, denk aan de BonVes, een heerlijk gerecht klaarmaken.  

BonFeu is een bekend merk als het gaat om plancha bakken. In het assortiment bevinden zich diverse artikelen waarmee jij kun plancha bakken. De BonFeu BonBiza is ons populair model als het gaat om plancha bakken. Deze vuurschaal met plancha staat op een sokkel zodat je een heerlijke barbecue kan organiseren. 

Geniet deze zomer van alle mogelijkheden 

Het assortiment van Vuurkorfwinkel.nl betreft buiten koken is zeer uitgebreid. Voor iedereen is er een manier om deze zomer lekker te kunnen koken, ook buiten! Surf naar onze webshop en bestel want vòòr 17:00 uur besteld is vandaag verzonden vanuit ons magazijn! Heb je vragen dan kun je contact opnemen via ons contactformulier. Onze klantenservice helpt je graag verder.