Elektrische BBQ of gasbarbecue kopen?}

De elektrische BBQ wordt nog niet zo vaak gebruikt, maar wint steeds meer aan populariteit. En met een reden. Een elektrische BBQ staat garant voor een snelle maaltijd in de tuin of balkon. Toch is een elektrische BBQ niet altijd een geschikte vervanger voor een gasbarbecue. Er zijn namelijk een aantal belangrijke verschillen. Lees er alles over via vuurkorfwinkel.nl. Wil je nu meer weten over de houtgestookte barbecue? Lees dan onze blog over grillen op de barbecue!

Bij voorbaat aan het lezen van de blog vermelden wij dat wij momenteel geen gas- of elektrische BBQ´s in het assortiment hebben. Daarom verwijzen wij je graag door naar onze toffe barbecue's , hout gestookt of houtskool, te bekijk in ons assortiment. 

Wat is een elektrische BBQ?

Een elektrische BBQ heeft één of meerdere gloeispiralen die het eten gelijkmatig verhitten. Vaak hangt er een bak met water onder, wat het vet opvangt en tegelijkertijd voor verkoeling zorgt. Anders dan bijvoorbeeld een barbecue op kolen of gas, wordt het voedsel dus verhit door de warmte van de barbecue zelf, niet van een externe warmtebron.

Voor- en nadelen elektrisch barbecueën

Elektrisch barbecueën is gemakkelijk en snel. Je steekt de stekker erin en kunt direct beginnen met barbecueën. Ook is schoonmaken eenvoudig en zo gedaan. Omdat de BBQ elektrisch werkt, heb je geen last van opwaaiend as. De temperatuur is makkelijk te regelen en je kunt soms zelfs binnen BBQ-en. Ook hoef je minder op te letten of het eten aanbrandt en is het eten eerder gaar, doordat er makkelijk een constante temperatuur bereikt kan worden. Het grootste nadeel van een elektrische BBQ is dat je een stopcontact nodig heeft en het een kleine grill is.

Elektrische BBQ of gas: het verschil

Wil je zonder al teveel gedoe barbecueën? Dan is ook een gasbarbecue een optie. Het verschil met een elektrische barbecue is klein. Beide apparaten zijn snel op temperatuur en hebben een ingebouwde regelbare thermostaat.

Elektrische barbecue – vooral geschikt voor kleine groepjes eters. Het formaat van een elektrische BBQ is vaak niet zo groot, waardoor er vaak niet meer dan vier stukken vlees op passen. Goed geschikt dus voor een klein gezelschap, maar minder voor grote gezinnen en feestjes. Handig voor op het balkon of camping waar geen open vuur is toegestaan.

Gasbarbecue -  Wil je het gemak van een elektrische barbecue en de gezellige sfeer van een houtskoolbarbecue? Met echte vlammen en een de smaak van een grill? Dan is een gasbarbecue een uitstekend alternatief. Een gasbarbecue is net als een gasfornuis in de keuken. Door middel van gas en een ontsteking zullen er kleine vlammetjes onder het barbecuerooster verschijnen die de stukken vlees, vis of groentes directe hitte geven. Het grillen en bakken op een gasbarbecue kan dus erg snel gaan. Ideaan voor een groot tuinfeest of barbecue met ene groep mensen. 

Barbecue kopen? Wij hebben het grootste online aanbod!

Een gasbarbecue is er in vele soorten en maten. Momenteel verkoopt Vuurkorfwinkel.nl geen gas- of elektrische BBQ's. Maar niet getreurd, ook een houtgestookte of houtskool barbecue is makkelijk in gebruik en geeft een nog sterkere en authennieke smaak aan de ingrediënten.  Bestel je vóór 17.00 uur,  dan heb je de BBQ de volgende werkdag al in huis. In de meeste gevallen bezorgen wij gratis!

Houtgestookte en houtskool barbecue

Jouw voordeel als je koopt op Vuurkorfwinkel.nl

√ Voor 17.00u. besteld, morgen in huis*!

√ Gratis verzending binnen Nederland boven de € 50,00

√ Uitgebreid en uniek assortiment tuinartikelen voor warmte en sfeer

√ 14 dagen op zicht

√ Achteraf betalen

√ Webshop keurmerk