barbecue Barbecook

Elektrische BBQ: het verschil met gas of houtskool

De elektrische BBQ wordt nog niet zo vaak gebruikt, maar wint steeds meer aan populariteit. En met een reden. Een elektrische BBQ staat garant voor een snelle maaltijd in de tuin of balkon. Toch is een elektrische BBQ niet altijd een geschikte vervanger voor een gasbarbecue. Er zijn namelijk een aantal belangrijke verschillen. Lees er alles over via vuurkorfwinkel.nl.

Wat is een elektrische BBQ?

 Een elektrische BBQ heeft één of meerdere gloeispiralen die het eten gelijkmatig verhitten. Vaak hangt er een bak met water onder, wat het vet opvangt en tegelijkertijd voor verkoeling zorgt. Anders dan bijvoorbeeld een barbecue op kolen of gas, wordt het voedsel dus verhit door de warmte van de barbecue zelf, niet van een externe warmtebron.

Voor- en nadelen elektrisch barbecueën

 Elektrisch barbecueën is gemakkelijk en snel. U steekt de stekker erin en kunt direct beginnen met barbecueën. Ook is schoonmaken eenvoudig en zo gedaan. Omdat de BBQ elektrisch werkt, heeft u geen last van opwaaiend as. De temperatuur is makkelijk te regelen en u kunt soms zelfs binnen BBQ-en. Ook hoeft u minder op te letten of het eten aanbrandt en is het eten eerder gaar, doordat er makkelijk een constante temperatuur bereikt kan worden. Het grootste nadeel van een elektrische BBQ is dat u een stopcontact nodig heeft en het een kleine grill is.

Elektrische BBQ of gas: het verschil

Wilt u zonder al teveel gedoe barbecueën? Dan is ook een gasbarbecue een optie. Het verschil met een elektrische barbecue is klein. Beide apparaten zijn snel op temperatuur en hebben een ingebouwde regelbare thermostaat.

 Elektrische barbecue – vooral geschikt voor kleine groepjes eters. Het formaat van een elektrische BBQ is vaak niet zo groot, waardoor er vaak niet meer dan vier stukken vlees op passen. Goed geschikt dus voor een klein gezelschap, maar minder voor grote gezinnen en feestjes. Handig voor op het balkon of camping waar geen open vuur is toegestaan.

Gasbarbecue -  Wilt u het gemak van een elektrische barbecue en de gezellige sfeer van een houtskoolbarbecue? Met echte vlammen en een de smaak van een grill? Dan is een gasbarbecue een uitstekend alternatief.

Gasbarbecue kopen? Wij hebben het grootste online aanbod

 Een gasbarbecue is er in vele soorten en maten en vuurkorfwinkel.nl verkoopt diverse modellen in de webshop. Bestelt u vóór 16.00 uur,  dan heeft u de BBQ de volgende werkdag al in huis. In de meeste gevallen bezorgen wij gratis!

Uw voordeel

  • Voor 17.00u. besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de € 50,00
  • 14 dagen op zicht
  • Achteraf betalen
  • Webshop keurmerk

 

Meer weten? Neem contact op.