Snel en eenvoudig uw barbecuerooster schoonmaken

Binnenkort barst het barbecueseizoen weer los en gaan we weer vele gezellige avonden met vrienden en familie tegemoet. Maar na een lange avond tafelen komt er ook altijd weer een moment dat de rotzooi opgeruimd moet worden. En of u nu een barbecuerooster op een houtkoolbarbecue of een grillrooster van een luxe tuinhaard of vuurschaal gebruikt heeft, na gebruik zal het rooster gereinigd moeten worden.

Lees hier enkele handige tips voor het schoonmaken van uw barbecuerooster:

Tip 1 - De krant

Na het grillen draait u het rooster in een krant. Maak de krant nat en de volgende dag kunt u het rooster met een gewoon keukenpapiertje schoonmaken.

Tip 2 - Aluminiumfolie

Het barbecuerooster schoonmaken gaat erg makkelijk met een prop aluminiumfolie. Licht wrijven en alles vliegt eraf!

Tip 3 - Citroen

Het rooster van uw barbecue krijgt u in een handomdraai schoon door er met een halve citroen over te wrijven.

Tip 4 - De vuilniszak

Een barbecuerooster kunt u ook gemakkelijk schoonmaken door het in een vuilniszak te stoppen. Leg de zak plat op de grond, doe er wat biotex in en giet er een ketel kokend water bij. Bind daarna de zak dicht en laat alles een nacht rusten. De volgende dag kunt u het rooster moeiteloos schoonwrijven met een borstel.

Tip 5 - Het gras

Als u het rooster na het barbecueën in het gras legt, dan kunt u het vuil er de volgende dag gewoon met een keukenrol afhalen.

Tip 6 - In de vlammen

U kunt het barbecuerooster ook gewoon niet schoonmaken. Als u de barbecue de volgende keer net heeft aangestoken, komen de vlammen mooi naar boven. Als u het rooster dan voorzichtig even schoonmaakt met een borstel, is het opnieuw klaar voor gebruik!

___________________________________________________________________________________________________