vlees op de barbecue

Gezond barbecueën? Ja, het kan!

Nu het weer steeds beter word is de tijd van het barbecueën weer aangebroken. Veel mensen voelen zich schuldig na een barbecue omdat ze te veel, of te vet hebben gegeten. Echter hoeft barbecueën, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet ongezond te zijn. Hieronder enkele tips:

Vlees op de barbecue

Veel mensen staan hier niet bij stil, maar doordat er bij barbecueën geen gebruik wordt gemaakt van boter of olie is het eigenlijk een gezonde manier van bereiden van vlees.  Een goede tip is dat er een keuze gemaakt kan worden uit de magere soorten vlees. Denk hierbij aan biefstuk, rosbief, entrecote, tartaar, rundergehakt, of kalkoen. Ook is een lekker stukje kip of vis altijd een gezonde keuze.

 

Groente en fruit op de barbecueGroente & fruit op de barbecue

Vaak staat het vlees natuurlijk centraal bij een barbecue, echter kunnen gegrillde groentes ook enorm lekker zijn. Denk aan gegrilde paprika’s, courgettes, aubergines, venkel rode ui, portobello ’s en niet te vergeten een overheerlijk stukje maïskolf! Groente is laag in calorieën en vult de maag waardoor u minder brood/vlees zult eten tijdens de barbecue.

Drank tijdens het barbecueën

Bij een barbecue mag een heerlijk koud biertje (of witte wijn) niet ontbreken.  Alleen zit er in een biertje al snel 126 kcal. Nu is de keuze om niks te drinken voor de meeste mensen geen optie, wel kan er op gelet worden dat het bij een paar glazen blijft.

 

Paprika op de barbecueVerstandig inkopen

Waar het bij veel mensen fout gaat bij het barbecueën is dat er enorme hoeveelheden vlees en stokbrood ingekocht worden. Hierdoor krijgen mensen achteraf het gevoel dat het zonde is om al dat eten weg te gooien, waardoor ze zich vervolgens maar volproppen. Denk er bij de supermarkt dus nog eens goed over na hoeveel vlees en brood u nodig hebt voor de hele groep.

Tot slot

Wij zijn enorm blij dat het mooie weer is aangebroken. Het word dus hoog tijd om de bbq weer uit de garage te halen en lekker thuis of op locatie te gaan barbecueën. Indien u zelf geen zin heeft om een bbq op te zetten zijn er gelukkig ook bedrijven die een bbq op locatie verzorgen. Een perfecte optie voor grote groepen. Wij wensen u in ieder geval veel barbecue-plezier !