Olievat BBQ: een hippe manier van grillen én chillen}

Dat barbecueën hot is, dat is niet te missen. Overal zijn barbecues te koop en op de buis is grillen op kolen een ware hype. Maar als werkelijk iedereen een barbecue heeft, hoe maak je dan indruk? Je wilt niet op de hurken bij een veel te kleine vuurschaal maar ook het budget voor een imposante buitenkeuken van enkele meters zit er niet in. Daarom is er nu dé barbecue voor de stoere bbq-man: de olievat BBQ!

Wat is een olievat BBQ?

Het woord zegt het eigenlijk al; een barbecue gemaakt van een olievat. Een oud olievat is omgetoverd naar een vuurkorf BBQ waarmee je met een flink vuur een hamburger, spiesjes of wraps kunt maken. Maar een olievat BBQ is nog zoveel meer… Een designmeubel, een vuurkorf, een bijzettafel maar vooral een echte eyecatcher in de tuin. Laten we er eens verder op inzoomen.

Comfortabele barbecue

Met een olievat BBQ maak je het jezelf gemakkelijk. En dat mag ook wel want barbecueën moet leuk en relaxt zijn. Gehurkt wapperen met oude kranten bij een te kleine barbecue, is alles behalve dát.

Een olievat BBQ maakt daar genadeloos een einde aan. Voorzien van ruim een halve meter grilloppervlakte sta je straks met gemak voor de hele straat kipsateétjes te wentelen. En de korte afstand tussen vuur en grillrooster zorgt voor een snelle hap met de perfecte garing. Dat alles doe je trouwens ontspannen op heuphoogte dus neem er vooral een biertje bij.

Grillen en chillen met de olievat BBQ

Grillen is zo gedaan met een olievat BBQ. Het meegeleverde grillrooster en kolenmandje helpen je al een heel eind op weg. Leg een goede laag kolen of briketten in het mandje en steek deze aan door middel van een lange aansteker en een aanmaakblokje. Als de kolen grijs zijn zullen ze veel warmte afgeven en kan het grillen beginnen. Door de korte afstand tussen de kolen en het grillrooster kan het best wel snel gaan. Let dus goed op en voorkom verbrand voedsel. Klaar met grillen? Laat het rooster afkoelen en haal het kolenmandje uit het olievat. Maak een piramide van kleinere houtblokken en steek deze aan met een aanmaakblokje. Nu kun je het olievat gebruiken als stoere barbecue en met een flinke groep genieten van de warmte. Wie haalt de marshmallows?

Coole feature in de tuin

Het is duidelijk. Met de looks van een olievat BBQ troef je iedereen af. Want hoe stoer is dat, zo’n robuust olievat in de tuin? Zet hem dus goed in het zicht. Want ook zonder gloeiende kolen is deze blikvanger een aanwinst. Je sluit de deksel en voilà: jouw olievat BBQ dient als borreltafel.

Zelf een olievat BBQ maken

Als je een beetje handig bent, is een olievat BBQ eenvoudig gemaakt. Online zijn er verschillende instructies over te vinden. Voor een lage prijs koop je een oud olievat. Let op: dit olievat moet gemaakt zijn van metaal. Maak deze goed schoon en verwijder de oude olie goed om gevaarlijke situaties te voorkomen. Maak de bovenkant open en koop of maak een passend grillrooster om het olievat ook als BBQ te kunnen gebruiken. Maar misschien heb je zelf nog wel betere ideeën. Kan jouw zelfgemaakte olievat BBQ nog wel een professionele touch gebruiken? Je vindt op onze website verschillende barbecue accessoires.

Kant-en-klaar kopen?

Olievat BBQ’s zijn ook kant-en-klaar te koop. Dus geen zorgen als klussen geen optie is. Wij verkopen er één van het merk BarrelQ en twee formaten van het merk DrumGrill. Beide olievat BBQ's hebben de volgende kenmerken:

  • Meegeleverde deksel om het olievat ook als tafel te kunnen gebruiken
  • Meegeleverde kolenmand om direct te kunnen grillen met briketten of zonder brikettenmand grillen met houtvuur in de ton

Het verschil tussen de BarrelQ en Drumgrill is het uiterlijk. Ben je toe aan het echte werk? Bekijk dan de olievat BBQ van BarrelQ en de olievat BBQ van Drumgrill.

BarrelQ & Drumgrill olievat BBQ