Maak van de tuin een buitenkeuken }

De zomerse dagen zijn op komst en bij de lange zomeravonden hoort natuurlijk een barbecue. Van klein tot groot, van duur tot budget, barbecues, buitenkeukens en ander kooktoestellen zijn er voor iedere tuin. En ben je toe aan een nieuwe barbecue, lees dan verder en kom tot de ontdekking welke buitenkeuken jij kunt maken met de barbecues en kookunits uit ons assortiment. 

De beste barbecue voor jouw tuin 

De aankleding van de tuin zit wel goed maar je mist nog een toffe buitenkeuken met jouw favorieten voor de zomer. Met deze tips kun jij jouw complete buitenkeuken bouwen en kun je jarenlang genieten van een fijne plek om buiten te koken, met vrienden te relaxen en geweldige gerechten te maken. 

Om te beginnen is het goed om je te verdiepen in de verschillende barbecues en kookunits die verkrijgbaar zijn. Je kunt kiezen voor een simpele aanpak en een barbecue naast de tuintafel te zetten. Je kunt nu verschillende ingrediënten klaarmaken voor een lekker hapje. Houd je meer van uitgebreid koken en ben je bereid een echte buitenkeuken te bouwen, bekijk dan eens de volgende aanraders en maak jouw tuin compleet met een toffe keuken: 

  • Quoco Piatto: deze buitenkeuken bestaat uit een vuurschaal met plancha en een ruime werkbank
  • BonFeu BonBiza: deze kookunit bestaat uit een sokkel, een vuurschaal en een plancha. Naast de functie als barbecue is de BonBiza gezellig om aan te hebben staan als warmte- en sfeerbron.
  • OFYR Island 85: deze buitenkeuken bestaat uit een vuurschaal met plancha en ruime werkbank met een goede snijplank. De Island heeft een ruime (hout)opslag.
  • The Bastard: deze kamado barbecues worden vaak standaard geleverd met zijplankjes. Hier kun je dus eenvoudig een sausje voorbereiden of de borden opmaken. 

buitenkeukens Quoco, OFYR en BonFeu

Verschillende kooktechnieken per barbecue 

Om te kunnen bepalen welke buitenkeuken of barbecue past bij jouw wensen is het goed om te weten welke gerechten en kooktechnieken je met welke barbecue kunt proberen. Kies je voor een plancha dan is de techniek plancha bakken voor de hand liggend en kun je geweldige stukken vlees of vis maken. Ga je voor een vuurkorf met grill dan is het maken van hamburgers, gegrilde groentes maar ook het verwarmen van een soepje mogelijk.  

Het bouwen van jouw buiten keuken 

Als je een beetje handig bent is het bouwen van een eigen keuken natuurlijk het leukst. Op deze manier bepaal je volledig zelf hoe groot, waar en van welke materialen de buitenkeuken zal zijn. Praktische materialen voor een buitenkeuken zijn cortenstaal of hardhout. Deze twee materialen zijn gemaakt om langdurig buiten te staan en kunnen daarom jarenlang meegaan. 

Naast de units die in deze blog zijn aangeraden is het natuurlijk leuk om creatief te zijn en zelf de keuken samen te stellen. Je kunt bijvoorbeeld een werkbank zelf maken en hier een vuurschaal met grill en plancha opzetten. Combineer bijvoorbeeld een MOODZ-vuurschaal met een plancha en plaats deze op een stevige werkbank. Op deze manier creëer je een complete kookunit maar dan met jouw favorieten producten. 

Buiten koken met de beste accessoires voor jouw barbecue 

De buiten keuken staat en dus kan het koken beginnen. Koken is nog leuker met goede accessoires zoals gietijzeren pannen, een fijne barbecuetang of een lederen schort. Deze accessoires maken het buiten koken nog leuker en vaak een heel stuk makkelijker. Naast deze accessoires kun je jouw buitenkeuken ook variabel maken door middel van verschillende bakplaten, grills of het gebruik van een rookplankje. Maak de ene keer gebruik van de plancha bakplaat en maak daarna heerlijke groentespiesjes met een spiezen set.  

Inspiratie voor smakelijke zomerse gerechten 

Buiten koken is het leukste met warm weer en daarom geven wij je enkele tips voor gerechten om deze zomer uit te proberen: 

  • Mini pizza's: maak één of meerdere mini pizza's met een pizzaoven van de barbecue of een stoere pizzaoven zoals de La Hacienda Lorenzo
  • Gevulde langoustines van de grill: maak een smakelijke vulling met het vlees van de langoustines en laat ze garen op de grill
  • Frisse wraps (met kip): grill een lekker stukje vlees of houdt het vegetarisch en voeg bijvoorbeeld bonen en mais toe. Met een frisse koolsalade maak je de wraps perfect als zomerse maaltijd
  • Zomerse hamburgers: hamburgers zijn erg populair van de grill. Maak een frisse saus van crème fraise en uitjes om de hamburger een lichte twist te geven 

Heb jij een toffe buiten keuken gemaakt? Of wil je schitteren met jouw zomerse gerecht? Maak een foto en deel deze met onze socials