Met een vuurtafel knus en warm genieten in de tuin

Wintertijd betekent voor veel mensen dat ze (vooral ’s avonds) minder genieten van hun tuin en terras. Zomaar in de kou gaan zitten met een dekentje over je heen is dan gewoon niet behaaglijk. Daar is het zeker ‘s winters al snel te koud voor en je zou waarschijnlijk snel door gebrek aan sfeer naar binnen vluchten.

Cosiglobe_vuurtafelVerkleumd op je terras zitten bibberen is namelijk niet bepaald ons idee van een romantisch avondje met je partner of gezellig met je kinderen genieten van de buitenlucht. Het is echter helemaal niet zo moeilijk om een warme sfeer te creëren waardoor je het hele jaar door buiten kunt genieten. Met een paar kleine aanpassingen en het toevoegen van bepaalde voorzieningen maak je het mogelijk om heerlijk buiten te kunnen ontspannen, ongeacht het seizoen. Eén van de makkelijkste en meest voor de hand liggende aanpassingen is het toevoegen van een vuurelement.

Altijd gezelligheid met een vuurtafel

Vuur kan de perfecte aanvulling zijn om je buitenruimte te verbeteren, maar voor vele kan een vaste buitenhaard echter te permanent voelen of simpelweg niet mogelijk zijn. Het plaatsen van een vuurtafel is daarom een steeds populairdere trend in outdoor living. Met een vuurtafel wordt je terras meteen veel comfortabeler, of je nu in je eentje ontspant of samen met gasten de avond doorbrengt. Dankzij deze stijlvolle warmtebron kun je uren langer in de tuin genieten zonder het te koud te krijgen. Een vuurtafel dient hetzelfde doel als een vaste haard, maar blijft tegelijkertijd mobiel genoeg om te verplaatsen.

Tegenwoordig is er meer dan voldoende keuze aan prachtige vuurtafels zodat je zeker iets vind dat bij jou en je gezin in de smaak valt. Zo zijn er vuurtafels van Happy Cocooning, Cosi fires en Easy fires. Vuurtafels in verschillende vormen, kleuren, materialen en afmetingen. Bovendien kun je je vuurtafel ook nog heel eenvoudig verder uitbreiden met leuke e/o praktische accessoires.

Happy Cocooning vuurtafelEen vuurtafel is zonder twijfel een stijlvolle toevoeging aan je tuin of terras. En het mooie is dat een vuurtafel opgaat in de rest van het terrasmeubilair en tegelijkertijd gezelligheid en een gevoel van saamhorigheid creëert. Zet deze in het midden van je terras met de lounge meubelen eromheen, een paar kleurrijke kussens en wollen dekentjes binnen handbereik en je bent klaar om urenlang te genieten van de frisse buitenlucht onder de heldere hemel. Veel vuurtafels hebben immers een brede rand waar je handig een hapje en drankje op kan plaatsen en kunnen dus zo als lounge tafel dienen.

Echt hout of toch maar liever gas?

Kiezen tussen hout en gas is een kwestie van voorkeur en wat het beste past bij jou thuis. Voor sommige kan niets de geur en het geluid van een echt knisperend houtvuur evenaren.

Het voordeel van een vuurtafel op gas is daarentegen dat deze je wel het gevoel geeft van een authentieke kampvuur, maar geen last hebt van rook of rondvliegende vonken. En omdat je geen last hebt van rook kan je deze ook gewoon onder je overkapping plaatsen.

Met een table top brander tover je bijvoorbeeld je gewone tuintafel in een handomdraai om in een intieme vuurtafel. Voor een strakker ontwerp gebruik je een losse inbouwbrander en kun je van vrijwel elke houten tafel een vuurtafel maken. Je hoeft enkel een gat in je tafel te (laten) zagen en de inbouw brander erin te laten zakken.

Happy Cocooning inbouwbrander rechthoek sfeerAls je even geen extra warmtebron nodig hebt, dan kun je ervoor zorgen dat je het uitgezaagde deel hout na gebruik weer terug in de tafel kunt plaatsen zodat je deze dan weer uitsluitend als tafel kunt gebruiken. Met een beetje creativiteit kun je de inbouwbrander zelfs vervangen door een ingebouwde ijsemmer, wijnkoeler of plantenbak voor tijdens die zwoele zomerdagen!

Een vuurtafel is de perfecte sfeermaker

Je vuurtafel wordt al snel het middelpunt van je tuin en beslist het onderwerp van gesprek bij je gasten. Zo zorg je voor een perfecte avond door heerlijk ongedwongen rond het vuur te kunnen zitten met vrienden en een paar drankjes. Of juist gewoon doordeweeks relaxen met je partner en warme chocolademelk drinken met de kinderen.

Te veel mensen trekken zich nog terug naar binnen als de zomer voorbij is. Laat je echter niet tegenhouden door frisse temperaturen, maar omarm de korte dagen en geniet het hele jaar door van je terras. Onder de sterrenhemel genieten en rond het vuur marshmallows roosteren klinkt toch een stuk gezelliger dan binnen tv kijken?

Bekijk hier de Happy Cocooning vuurtafels en inbouwbranders