Tuinkussens goed opbergen is belangrijk!

Tuinkussens zijn tijdens de zomermaanden lekker comfortabel in uw tuinstoel. Maar tijdens de herfst of winter zijn deze grote kussens vaak een last. Goed opbergen is echter wel van belang om in het voorjaar weer probleemloos van uw loungeset te kunnen genieten.

Loungset met happy cocooning vuurtafelTuinkussens opbergen in een tas

Een tas van stevig polyester met een PVC of nog beter een PU coating is een goed begin. Het mooiste is als de tas gemaakt is van zogenaamd ademend materiaal. Loungekussens bevatten namelijk altijd wel wat vocht. Als u dan de kussens opbergt in een water- en luchtdichte tas, dan kan er schimmel ontstaan. Onze tip is dan ook om de rits in eerste instantie enige tijd open te laten staan. Hierdoor kan het condensvocht verdampen en de tas verlaten. Uiteindelijk dient u de tuinkussenhoes uiteraard wel goed af te sluiten anders wordt het wel heel gemakkelijk voor muizen.

Tuinkussens opbergen in tasRatten- of muizengif

Het beste is om de tuinkussens in huis te bewaren, maar niet iedereen heeft daar de ruimte voor. Vaak worden de kussens dan in de schuur of berging opgeslagen. Het gevaar van opslaan in een tuinhuis e.d. is dat veldmuisjes uw kussens als winteronderkomen gaan gebruiken. Tip: Strooi daarom altijd wat ratten- of muizengif in de opbergtas.

Gebruik 2 of 3 kleinere opbergtassen

Er zijn tassen voor loungekussens te koop waar alle kussens in één keer in kunnen. Het kan echter handiger zijn om 2 of 3 kleinere tassen aan te schaffen. Een voordeel hiervan is dat het makkelijker door de deur past, hanteerbaar en tilbaar is. En als in het voorjaar de eerste mooie dagen voorbij komen, dan is vaak één tas voldoende om snel 2 of 3 zitplaatsen te creëren. En koelt het dan laat in de middag nog snel af, steek dan gewoon een leuke vuurkorf, vuurschaal, vuurtafel (zie afbeelding) of terrashaard aan. U verlengt de eerste lentedagen dan aanzienlijk!

madison_kussentasDe tips nog even op een rijtje:

• Gebruik bij voorkeur tassen van ademend materiaal
• Houd de rits in eerste instantie nog even open tegen condensvocht
• Voeg wat muizengif toe tegen veldmuisjes
• Gebruik 2 kleinere tassen in plaats van 1 grote tas

Beschermhoesonline.nl is dé specialist

Bij onze zustershop Beschermhoesonline.nl hebben we een enorm assortiment beschermhoezen voor in de tuin. U vindt er niet alleen de tuinkussenhoezen, maar bijvoorbeeld ook barbecuehoezen, tuinsethoezen of parasolhoezen.

Alle hoezen hebben we zelf op voorraad zodat u uw bestelling normaliter de volgende werkdag al in huis heeft!

___________________________________________________________________________________________________