Tuinkussens opbergen tijdens de wintermaanden!}

Tuinkussens zijn tijdens de zomermaanden lekker comfortabel in jouw tuinstoel. Maar tijdens de herfst of winter zijn deze grote kussens vaak een last. Goed opbergen is echter wel van belang om in het voorjaar weer probleemloos van jouw loungeset te kunnen genieten.

Tuinkussens opbergen in een tas

Een tas van stevig polyester met een PVC of nog beter een PU coating is een goed begin. Het mooiste is als de tas gemaakt is van zogenaamd ademend materiaal. Loungekussens bevatten namelijk altijd wel wat vocht. Als je dan de kussens opbergt in een water- en luchtdichte tas, dan kan er schimmel ontstaan. Onze tip is dan ook om de rits in eerste instantie enige tijd open te laten staan. Hierdoor kan het condensvocht verdampen en de tas verlaten. Uiteindelijk dien je de tuinkussenhoes uiteraard wel goed af te sluiten anders wordt het wel heel gemakkelijk voor muizen om in de tassen te glippen.

Ratten- of muizengif

Het beste is om de tuinkussens in huis te bewaren, maar niet iedereen heeft daar de ruimte voor. Vaak worden de kussens dan in de schuur of berging opgeslagen. Het gevaar van opslaan in een tuinhuis e.d. is dat veldmuisjes jouw kussens als winteronderkomen gaan gebruiken. Tip: Strooi daarom altijd wat ratten- of muizengif in de opbergtas.

Gebruik 2 of 3 kleinere opbergtassen

Er zijn tassen voor loungekussens te koop waar alle kussens in één keer in kunnen. Het kan echter handiger zijn om 2 of 3 kleinere tassen aan te schaffen. Een voordeel hiervan is dat het makkelijker door de deur past, hanteerbaar en tilbaar is. En als in het voorjaar de eerste mooie dagen voorbij komen, dan is vaak één tas voldoende om snel 2 of 3 zitplaatsen te creëren. En koelt het dan laat in de middag nog snel af, steek dan gewoon een leuke vuurkorf, vuurschaal, vuurtafel of terrashaard aan. Je verlengt de eerste lentedagen dan aanzienlijk!

Tuinkussens opbergen en beschermen tegen weer en ongedierte

De tips nog even op een rijtje:

  • Gebruik bij voorkeur tassen van ademend materiaal
  • Houd de rits in eerste instantie nog even open tegen condensvocht
  • Voeg wat muizengif toe tegen veldmuisjes
  • Gebruik 2 kleinere tassen in plaats van 1 grote tas

Ben je nog op zoek naar een goede beschermhoes voor jouw tuinkussens? In ons assortiment vind je passende beschermhoezen, niet alleen voor jouw tuinkussens ook het beschermen van jouw barbecue, tuinhaard of terrasverwarmer is zeer belangrijk! Bekijk meer beschermhoezen en ga voorbereid het najaar in!