Een terrashaard is een echte sfeermaker

De terrashaard of buitenhaard is een absolute sfeermaker in de tuin. Beiden brengen gezelligheid, sfeer en romantiek en vooral warmte op koele zomeravonden. Naast de terrashaard zijn er ook vele soorten vuurschalen te koop. Deze zijn ook erg sfeervol en bovendien eenvoudig te verplaatsen.

De terrashaard is een variant op de openhaard die mensen in huizen plaatsen. Terrashaarden zijn er in alle soorten en maten. Van steen, staal of gietijzer. Van modern tot klassiek. Omdat de tuin meer en meer gezien wordt als verlengstuk van de woonkamer, is een mooie terrashaard eigenlijk onmisbaar voor sfeervolle avonden in de tuin.

De terrashaard plaatst men op het terras in een hoek of vlak tegen het huis aan (in ieder geval daar waar u vaak zit) zodat het vuur goed tot zijn recht komt. Hou rekening met de warmte van de haard en bijvoorbeeld de aanwezigheid van een schuur of elektrische apparaten.

Als u de haard aansteekt, zorg er dan voor dat dit veilig gebeurt. Zet de haard op een stabiele ondergrond en gebruik aanmaakhout en aanmaakblokjes. Gebruik in eerste instantie niet te veel hout. Als het vuur eenmaal goed begint te branden, dan is het tijd om wat extra hout toe te voegen. Als u dit doet zorg er dan wel voor dat u het centrum van de vlam niet volledig afsluit van zuurstof want dan dooft de vlam binnen enkele minuten en kunt u weer van voor af aan beginnen.

Om het vuur tussentijds wat aan te wakkeren kunt u een blaasbalg of een Boufadou blaaspijp gebruiken. Met de blaaspijp zorgt u op een originele en veilige manier voor luchtverversing bij een vuur in vuurkorven, terrashaarden of vuurschalen. Door de lengte van de pijp blijft u op een veilige afstand van de vlammen. Het aanwakkeren van de vlammen werkt snel en eenvoudig met de blaaspijp.

Brand de haard uiteindelijk goed, dan is het een kwestie van af en toe wat blokken erbij gooien. Schenk een lekker glaasje in en geniet van de bewegende vlammen. Met een terrashaard haalt u een echte sfeermaker in uw tuin. Ideaal om te kunnen genieten van extra warmte op koelere zomeravonden.

Bestel snel en voordelig terrashaarden, vuurschalen en vuurkorven bij www.vuurkorfwinkel.nl.