Lekker vuurkorf fikkie stoken

Niets is zo gezellig en sfeervol als een leuk fikkie stoken. En vuurkorven zijn hier natuurlijk uitermate geschikt voor. Vuurkorven worden eigenlijk altijd gemaakt van gehard staal zodat deze de hitte goed kunnen weerstaan. Het open karakter zorgt voor een vuurfeest dat niet kan mislukken en menigeen brandt in deze korven dan ook graag zijn snoeiafval.

Verkrijgbaar in alle soorten en maten

Er zijn verschillende soorten vuurkorven verkrijgbaar. Ronde, ovale, vierkante, rechthoekige, tulpvormige, smalle en brede versies. En allemaal met hun eigen hoeveelheid inhoud. Sommige vuurkorven kunnen 2 kg hout aan, andere wel 6 of 7 kg tegelijk. Het voordeel van de vuurkorf ten opzicht van een tuinhaard of een tuinkachel is dat de ze altijd rondom open zijn waardoor er overal genoeg zuurstof bij kan komen.

Veiligheid staat voorop

Zoek een geschikte plaats uit om uw vuurkorf te plaatsen zodat het vuur goed tot zijn recht komt en uw gasten er goed omheen kunnen zitten. Hou rekening met de warmte van de vuurkorf en bijvoorbeeld de aanwezigheid van een schuur of elektrische apparaten. Denk aan uw eigen veiligheid en zorg er altijd voor dat u blusmateriaal bij de hand heeft. Te denken valt aan een schuimblusser en blusdeken. Veiligheid staat voorop!

Wanneer u een vuurkorf op een terras plaatst, is het goed om deze op een stenen ondergrond te plaatsen en zo te voorkomen dat de as het hout van bijvoorbeeld een vlonder verbrandt. Zorg ervoor dat u de vuurkorf plaatst op een plek ver weg van alles dat vlam kan vatten. Denk hierbij aan dood gras, dode bladeren, schuur of boom.

Praktische asopvangbak

Veel vuurkorven hebben een asopvangbak zodat as netjes wordt opgevangen. Opruimen van as is zo wel heel erg gemakkelijk. Laat het alleen wel eerst even wat afkoelen voordat u de bak leegmaakt. Ook de as is flink heet en als u niet oppast, dan brandt het nog rustig door een emmer heen.

Onderhoud van de vuurkorf

Ook is het raadzaam om de vuurkorf enigszins te onderhouden. Na het gebruik leeggooien, een beetje schoonmaken en dan ergens droog opbergen is het meest raadzaam. Probeer te voorkomen dat de korf in de regen komt te staan. Er zijn echter ook vuurkorven verkrijgbaar die er wel tegen kunnen. Als u de korf schoon wilt maken, dan kunt u het beste een staalborstel gebruiken of natuurlijk gewoon een bezem, dat werkt ook heel goed.

TIP : Er zijn spuitbussen te koop met zwarte kachelverf. Hiermee kunt u de vuurkorf weer zijn oorspronkelijke kleur geven. Deze verf is zeer goed bestendig tegen alle weersinvloeden.

Vuurkorf kopen? Natuurlijk bij Vuurkorfwinkel.nl

Kortom, wilt u een lekker fikkie stoken, probeer dan eens een vuurkorf uit. Bij Vuurkorfwinkel.nl zijn ze in alle maten, materialen en prijsklassen te koop. Bestellen kunt u snel, veilig en gemakkelijk. Op werkdagen voor 14.00u. besteld, betekent morgen in huis