Zelf marshmallows maken is heel eenvoudig

Eindelijk, het is weer zomer! En hoewel de temperaturen nog wat achter blijven, zijn de tuinmeubels weer voor de dag gehaald. Omdat de avonden op dit moment nog snel afkoelen is een terrashaard of vuurkorf een ideale oplossing om de avonden te verlengen.

winteravondjeNatuurlijk kunnen we met wat vrienden gezellig rond het vuur gaan zitten. Een lekker glaasje erbij en genieten van de bewegende vlammen. Maar we kunnen ook boven een vuurkorf  gezellig kastanjes roosteren, popcorn maken of marshmallows bereiden. Zeker met kinderen is dit natuurlijk een gezellige gebeurtenis! In dit artikel richten we ons eerst maar eens op de marshmallow.

Een marshmallow is een snoepje dat we niet elke dag eten. Ze zijn gewoon te koop in de supermarkt en smaken eigenlijk gewoon als een spekje. Ze krijgen hun echte smaak pas als je ze roostert boven een vuurkorf! Heerlijk zoet en vloeibaar met een licht krokante korst.

Je kunt ervoor kiezen om marshmallows in de supermarkt te kopen, er is echter ook een recept zodat je ze zelf kunt maken. Een gegarandeerde hit voor bij de vuurkorf!

 

Marshmallows makenIngrediënten marshmallows:

  • 1/4 kopje maïzena.
  • 1/3 kopje geconfijte suiker.
  • 1 zakje normale gelatine.
  • 1/3 kopje water.
  • 2/3 kopje kristalsuiker.
  • 1/2 kopje lichter maïssiroop.
  • Snufje zout.
  • 1 theelepel vanille-extract.
  • Een mixer en enkele kommen.

 

Bereidingswijze:

Zeef de maïzena en geconfijte suiker in een kom en vet een vierkante ovenschaal licht in met boter.

Strooi één theelepel van het maïzena / suiker mengsel in de pan.

Doe het water en de gelatine in de pan en laat dit gedurende vijf minuten inweken.

Voeg de suiker toe roer op een laag vuur door totdat de suiker en de gelatine opgelost zijn.

Doe het gelatinemengsel, de maïssiroop, het zout en vanille-extract in een mixerkom en klop gedurende 15 minuten op hoge snelheid (tot er pieken vormen).

Strijk het mengsel in de voorbereide ovenschaal en laat het 2 uur rusten.

Snij het mengsel (met een nat mes) in kwarten en langs de randen van de ovenschaal.

Bedek een bakplaat met de rest van het maïzena suiker mengsel en leg de marshmallow blokken daarop.

Snij elk van de vier blokken in negen kleine blokjes en rol ze door het mengsel.

Plaats de marshmallows op een met keukenpapier bedekte plaat en laat ze een nacht staan.

Je marshmallows zijn nu klaar. Luchtdicht zijn ze normaal gesproken ongeveer een maand houdbaar.

Tip!     Heb je nog géén vuurkorf, vuurschaal of terrashaard in je tuin staan, kijk dan voor leuke aanbiedingen en een verrassend assortiment eens op www.vuurkorfwinkel.nl. Je zult er zeker slagen!

Bestel hier heel eenvoudig online je marshmallowspiezen.