Sunwood Marino of Faber The Buzz gashaard?}

Met een buitenhaard op gas comfortabel genieten in de tuin

Houdt u er van om tot 's avonds laat in uw tuin te zitten? Gezellig een hapje en een drankje erbij, misschien een goed boek. Helaas kan een dalende temperatuur dan nog wel eens een spelbreker zijn. Maar niet getreurd, er zijn legio oplossingen voor het verlengen van een mooie zomeravond. En dan hebben we het natuurlijk niet over het gebruik van een fleecedeken…

Faber-the-tube-gashaard

Bent u op zoek naar een aangename warmte om u heen, dan is een vuurkorf of tuinhaard ideaal. U slaat dan twee vliegen in één klap want de tuinhaard verspreidt een heerlijke warmte en staat ook nog eens garant voor een gezellige sfeer. Bewegende vlammen hebben een ongekende aantrekkingskracht en nodigen uit om urenlang te blijven zitten.

Doordat de buitenhaard zo’n sfeerbepalende factor in uw tuin (of op uw terras) is, zijn er tegenwoordig ongelooflijk veel modellen verkrijgbaar. Het aanbod varieert van hout gestookte haarden tot comfortabele gashaarden voor buiten. Tot deze laatste categorie willen we ons nu even beperken.

 

faber_the_buzz_gashaard_sfeerBuitenhaard gas

Een buitenhaard op gas is perfect voor wie de sfeer en gezelligheid van een écht haardvuur zoekt, maar geen plaats heeft voor een schoorsteen of bijvoorbeeld niet op en neer wil lopen met houtblokken. Voor iedereen die op zoek is naar comfort en gewoon lekker makkelijk, met een draai aan de knop de gashaard even wil aanzetten. Een bijkomend voordeel kan zijn dat u de buren niet tot last wilt zijn met de rook en geur van een houtkachel.

Hoe werkt de buitenhaard op gas?

De buitenhaard op gas staat voor gemak en comfort. Veelal branden deze haarden op propaan of butaangas. De gasflessen van 5 tot 10 liter koopt u gewoon bij een bouwmarkt, tuincentrum of benzinestation. En is de fles leeg, dan verwisselt u de gasfles daar gewoon weer voor een vol exemplaar.

De gasfles kan onderin de haard worden opgeborgen. Het grote voordeel hiervan is dat u heel flexibel bent en de verrijdbare haard overal kunt neerzetten. Eerst bij de tuintafel en later bijvoorbeeld bij uw loungeset. Voorbeelden van deze mobiele gashaarden zijn de Sunwood Marino en de Faber The Buzz.

Sunwood Marino gashaard voor buitenDit laatste model, de Faber The Buzz, heeft als één van de weinige gashaarden in dit segment ook de mogelijkheid om aan te sluiten op een aardgasleiding. Een kleine aanpassing is dan voldoende. Wel dient u dit vooraf kenbaar te maken zodat u het juiste exemplaar ontvangt. Het leggen en voorbereiden van de aardgasleiding is uiteraard voor eigen rekening.

Gaat uw voorkeur uit naar een vuurtafel van Happy Cocooning, dan heeft u ook de mogelijkheid om deze aan te sluiten op een aardgasleiding. Happy Cocooning is hier echter wel de enige in. Andere merken zoals Cosi fires en Forno kennen alleen vuurtafels die werken op een gasfles.

Sunwood Marino of Faber The Buzz gashaard?

Buitenhaarden op gas zoals de Faber The Buzz en de Sunwood Marino zijn voorzien van een ingebouwde gashaard. De brander van deze haard wordt gecamoufleerd door de meegeleverde keramische houtblokken waardoor het vuur op een echt houtgestookt haardvuur lijkt. Het vermogen van de gashaard varieert van 5 tot 9,3 kW waardoor de ene gashaard wat meer warmte afgeeft dan de ander.

Het sfeervolle haardvuur is bij de Faber The Buzz aan drie zijden en bij de Sunwood Marino aan vier zijden zichtbaar en wordt omsloten door gehard glas waardoor de veiligheid met bijvoorbeeld kinderen is gewaarborgd.

Het ontsteken van de gashaard is heel eenvoudig door middel van een elektronische ontsteking met thermokoppel. Daarnaast bepaalt u zelf de hoogte van de vlam door gebruik van de draaiknop, die samen met de knop voor de ontsteking is verwerkt in een handig bedieningspaneel.

Vanwege de veiligheid, het gebruiksgemak en de sfeer ziet u zowel de Sunwood Marino als de Faber The Buzz veel op horecaterrassen staan.

faber-the-moodFaber The MOOD gashaard

Is flexibiliteit voor u wat minder belangrijk, dan is de Faber The MOOD misschien wel een schot in de roos. De Faber The MOOD is een prachtige buitenhaard van cortenstaal. De haard kan vrijstaand, maar ook ingebouwd worden geplaatst. Vrijstaand is deze tuinhaard gewoon een fraai object in de tuin en ingebouwd biedt het mogelijkheden om bijvoorbeeld twee tuindelen met elkaar te verbinden.

Faber haakt met deze tuinhaard in op de trend om het comfort van de woonkamer naar buiten te verplaatsen. De haard is zowel op propaan- als aardgas te gebruiken.

De vuurtafel op gas

Een vuurtafel is een inbouw gashaard verzonken in een grote massieve tafel. Deze tafel is in verschillende vormen verkrijgbaar (vierkant, rechthoek, rond, ovaal) en met name geschikt voor gebruik op het terras of in de tuin. De tafel is aan alle kanten gesloten zodat de centraal geplaatste inbouwbrander netjes wegvalt voor het oog en een gasfles er in veel gevallen onderin opgeborgen kan worden.

Naast de vuurtafels van composiet zijn er nu ook tafels verkrijgbaar die aan de buitenzijde zijn afgewerkt met prachtig teakhout, douglas hout of steigerhout. Maar ook een vuurtafel van cortenstaal behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Omdat de vuurtafel wat lager is, vormt deze veelal het middelpunt van een gezellige loungeset. Lees hier meer over vuurtafels.

Cosi fires vuurtafel Cosiloft wit teakDe inbouwbrander

Een inbouwbrander is eigenlijk een afgeleide van de traditionele vuurtafel. In dit geval betreft het echter geen kant-en-klare tafel, maar alleen de brander zoals deze ook gebruikt wordt in de hierboven genoemde vuurtafels.

Met een inbouwbrander kunt u zelf uw tuintafel, een zuil of ieder ander willekeurig meubel van een gashaard voorzien. Heel eenvoudig gesteld komt het erop neer dat u door middel van een mal een gat in bijvoorbeeld uw tuintafel aanbrengt en daar de brander inhangt. U creëert zo dus zelf op eenvoudige wijze een vuurtafel en geniet van hetzelfde comfort en dezelfde warmte en sfeer.

Buitenhaard op gas kopen?

Dan bent u bij Vuurkorfwinkel.nl aan het juiste adres! We hebben geprobeerd hierboven wat meer informatie rondom deze comfortabele tuinhaarden te geven. Omdat de mogelijkheden, maar ook de keuze uit verschillende merken, modellen en materialen, inmiddels zo groot is, is het belangrijk dat u zich vooraf goed informeert.

Bij Vuurkorfwinkel.nl verkopen we gashaarden van gerenommeerde merken als Sunwood,  Happy Cocooning, Cosi fires en Faber. Een enorm aanbod waarbij er altijd wel een exemplaar is te vinden dat aansluit op uw wensen en behoeften.

Alle haarden zijn eenvoudig online te bestellen, maar wilt u liever eerst even in de showroom komen kijken, dan nodigen we u van harte uit. Onze medewerkers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en de koffie staat voor u klaar!