Tips voor het opruimen van de tuin. Maak jouw tuin herfst klaar! }

De zomer komt een keer aan zijn einde en vanaf 23 september is het officieel herfst. De regenachtige en donkere dagen komen eraan. Dit is een goed moment om jouw zomerse tuin in te ruilen voor een opgeruimde herfst tuin. Onze beste tips voor het opruimen van jouw tuin als voorbereiding op de herfst-en winterperiode lees je in deze blog. 

 

Lees verder en ontdek meer over onze hoge kortingen in onze herfstactie voor een sfeervol en warm najaar! 

Voldoende opbergplaats voor tuinmeubels en accessoires 

Omdat het najaar vaak vol zit met natte periodes van regen en je de tuinmeubels wilt beschermen tegen vochtschade is het goed om binnen of buiten voldoende opbergruimte te hebben voor bijvoorbeeld tuinkussens of de barbecue. Maak of koop een stevige opbergdoos voor tuinkussens en zorg voor een stevige beschermhoes voor tuinmeubelen of de barbecue. Daarnaast is het goed om breekbare lichtjes, potten of glazen op te kunnen bergen voor winderige periodes. En komt de zon toch nog tevoorschijn dan haal je alles makkelijk weer naar buiten en kun je nog genieten van deze nazomerse avonden. 

beschermhoezen voor in de tuin

Tuin opruimen en voorbereiden voor de herfstdagen 

Om de tuin voor te bereiden op mindere dagen is het goed om de volgende plekken in de tuin op te ruimen en schoon te maken: 

  • Zorg voor een goed doorlopende regenpijp om het regenwater goed af te voeren en lekkage binnen tegen te gaan.
  • Zet tuinmeubelen stevig vast of berg deze op om schade aan de meubels of de tuin te voorkomen.
  • Berg tuinaccessoires zoals een parasol binnen op om schade hieraan te voorkomen 

Tuin verlichting voor het najaar 

In het geval er toch nog fijne avonden zich voordoen of je een prettig overkapping hebt waar je nog graag in de avonden zit, zorg dan voor sfeervol en voldoende licht. Omdat de dagen korter worden en het dus eerder donker is, is het prettig om de tuin goed te verlichten. Niet alleen ziet dit er gezellig uit, ook is het veilig als je 's avonds thuiskomt en bijvoorbeeld door de tuin naar de deur moet komen. Met goede tuinverlichting voorkom je gestruikel over plantenbakken en kun je zien wat er in de tuin gebeurt. 

 

Heb je een fijne veranda of een overkapping en wil je hier ook in de herfst nog knus zitten? Dat kan met fijne elektrische terrasverwarming, een stoere tuinhaard of een vuurschaal. Met een verwarmend en sfeervol vuurtje maak je van de koude avonden sfeervolle momenten en geniet je nog het hele najaar van jouw tuin. 

vuurschaal, tuinhaard, Cosi vuurtafel met bijpassende gaslantaarn

De tuin zijn gang laten gaan in de herfst 

Vaak wil je de tuin netjes en opgeruimd hebben. Toch is het ook goed de tuin een beetje wild te laten. In de herfst en winter zullen kleine diertjes als vogels en egels zich verschuilen in tuinen. Je kunt, om een leefbare plek voor de dieren te maken, de bladeren een beetje laten liggen of op een hoopje in een hoek van de tuin neerleggen. Laat ook besjes liggen om de dieren wat voedsel te geven tijdens te koude wintermaanden. Maak of koop een vetbol voor de vogels. Dit doe je eenvoudig door het vullen van een halve kokosnoot met een mix van zaadjes en olie. 

Herfstactie voor een knus najaar: tot wel 60% korting! 

Om de tuin nog extra knus aan te kleden en toch nog even vast te houden aan de warmte zomerdagen biedt Vuurkorfwinkel.nl grote herfst kortingen aan. Houdt de tuin levend in de winter met een fijne zit plek door middel van een vuurschaal of vuurkorf. Of kies voor elektrische terrasverwarming onder de overkapping om ook in de winter nog in de frisse buitenlucht te zitten, met een fijne verwarming. De merken BonFeu, CookKing en Eurom zijn onder andere voor een groot deel afgeprijsd en koop je nu voordelig bij in onze herfstactie