Het onderhoud van een elektrische sfeerhaard

Het onderhoud van een elektrische sfeerhaard}

Je beschikt over een elektrische sfeerhaard en bent enorm blij met het sfeerbeeld dat deze geeft. Maar ook een elektrische sfeerhaard heeft onderhoud nodig. Welke onderdelen moet ik schoonmaken en hoevaak? En waar moet ik op letten na het schoonmaken of bij het aller eerste gebruik? In deze blog lees je tips over het schoonmaken van verschillende elektrische sfeerhaarden zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw elektrische sfeerhaard.

Installatie van een elektrische sfeerhaard

Bij het installeren van een elektrische sfeerhaard is het belangrijk dat er een aantal dingen worden meegenomen. Laat je de sfeerhaard inbouwen dan is het goed om de maten van de sfeerhaard precies te bekijken en daarbij ook de eventuele ventilatieruimte die nodig is. Bij een inbouwhaard met verwarmingscapaciteit is er altijd een ventilatieruimte nodig. Deze kun je vinden bij de specificaties van de inbouwhaarden. Deze extra ruimte is nodig om het apparaat voldoende ruimte te geven zijn warmte kwijt te kunnen en te voorkomen dat de sfeerhaard oververhit zal raken.  

Veel van de sfeerhaarden hebben een plug-and-play functie. Dit geld voor een heel aantal hangende sfeerhaarden, inzethaarden en vrijstaande haarden. Dit is natuurlijk erg makkelijk en maakt dat de sfeerhaard direct gebruikt kan worden. 

Onderhoud en schoonmaak van de sfeerhaard

Het onderhouden van een sfeerhaard is belangrijk voor de functionaliteit en levensduur van de sfeerhaard. Vooral bij een Opti-myst sfeerhaard is het schoonhouden van de verschillende onderdelen belangrijk voor het blijven werken van de sfeerhaard. 

Opti-myst sfeerhaard schoonmaken 

Een Opti-myst sfeerhaard bevat een watertank, een defuser en led-lampjes. Deze waterdamp haard heeft een uniek sfeerbeeld. Om het schoon te maken: sluit alles af en maak zowel de watertank als de twee bakjes hieronder los en leeg het water in de gootsteen. Maak deze bakjes schoon. Bekijk ook altijd of de transducer nog vrij is van kalk. Het is aan te raden om ontkalkt water te gebruiken maar heb je hier geen toegang tot is het regelmatig schoonmaken zeker aan te raden. Maak naast de watertanks ook het filter achter de lampjes schoon door deze te stofzuigen. 

 

Het kan zijn dat er toch een onderdeel stuk gaat. In onze webshop vind je diverse nieuwe onderdelen zoals halogeen lampjes voor de Opti-myst haarden en een transducer.

Opti-virtual, Optiflame en Revillusion

De drie overige technieken die wij aanbieden in onze webshop, Opti-virtual, Optiflame en Revillusion hebben een minimale onderhoud nodig. Deze sfeerhaarden hebben vrijwel geen losse onderdelen die los schoon gemaakt dienen te worden. Af en toe een doekje over de haard halen tegen het stof is natuurlijk altijd goed. Houdt er wel rekening mee dat de eventuele bedieningsknopjes die op deze sfeerhaarden zitten wel kunnen slijten. Dit is helaas onvermijdelijk en doet gelukkig niets af aan de werking van de elektrische haard of het sfeerbeeld.

Onderhoud voor een lange levensduur

Net als met een tuinhaard, een vuurschaal of een barbecue is onderhoud vereist als je deze producten een lange levensduur wilt geven. Zo ook heb je kunnen lezen hoe het onderhouden van een elektrische sfeerhaard in zijn werking gaat. De conclusie: een Opti-myst haard vereist meer onderhoud dan de drie andere soorten sfeerhaarden in ons assortiemnt. Dit doet gelukkig niks af aan hoe mooi het vuurbeeld van een Opti-myst haard is. Wil je uitleg over onze sfeerhaarden via een video? Bekijk dan ons youtube kanaal voor diverse sfeer- en uitlegvideo's.  

Laat een reactie achter
Verstuur