blog de veelzijdigheid van een vuurkorf, koken met een vuurkorf, vuurkorf als sfeermaker en sfeerlicht}

Het knisperende geluid van het brandende vuur, de geur van lekker brandend hout en een heerlijke warme gloed die zich rondom de vuurkorf verspreid. Het lijkt een scene uit een vakantieverhaal maar dit kan ook in jouw eigen achtertuin. Koop je een vuurkorf, dan plaats je direct een sfeer- en warmtebron in de tuin en geniet je nog uren van een fijne sfeer en een goede warmte. 

Een sfeermaker en warmtebron

Een vuurkorf is een tuinartikel waar direct een stapeltje hout in wordt verbrand die zowel een fijne warmte af geeft als een leuk sfeertje met zich meebrengt. Steek deze aan met wat simpele aanmaakblokjes en houtblokken en geniet van het knetterende vuur. Het leuke aan een vuurkorf is dat deze direct een gemoedelijke en gezellige sfeer meebrengt. Ga er met een groepje rondom zitten en de gezelligheid laat zich vanzelf zien.

Naast een leuke sfeer is een vuurkorf een heerlijke warmtebron en dus perfect voor zwoele zomeravonden of koude winteravonden. Als de avonden koeler zijn kun deze gebruiken als heerlijke warmtebron. Door het open karakter geniet je in de directe omgeving van een heerlijke warmte. En hoe hoger het vuur hoe meer warmte er vrij komt. Ben je dus graag met een grote groep vrienden of familie dan is een groter formaat zoals de Inflamed Olaf een erg fijne warmtebron. Door zijn open karakter en de goede grootte van 104 cm in de hoogte kan het vuur zeker een grotere groep verwarmen.

Tuin aankleding en gebruik van de vuurkorf

Een vuurkorf geeft een heel erg sfeervolle verlichting van het brandende vuur. Plaats diverse kleinere vuurkorven verspreid over een terrein tijdens een buurtfeest, verjaardag of kerstdiner en de tuin zal prachtig verlicht zijn met verschillende lichtbronnen. Dit geeft een intiem en ongedwongen sfeer en kleed de locatie direct aan. Denk bijvoorbeeld aan de La Hacienda Swallows Globe vuurkorf. Deze vuurbol heeft een prachtig uitgelaserd patroon en geeft daarom een uniek licht. Verspreid je deze door de tuin dan creëer je een prachtig aanbeeld van de tuin en geef je de tuin direct een leuke aankleding.

De HEAT Mandal is mede een goede optie om te laten branden tijdens een event. De vuurkorf is simpel van design maar geeft enorm veel licht met een goed brandend vuur. Daarbij wordt de vuurkorf geleverd met een bodemplaat die erg praktisch kan zijn voor de stabiliteit van de vuurkorf.  
Uiteraard is de veiligheid bij het werken met vuur zeer belangrijk. Houd daarom goed toezicht op het vuur en zorg ervoor dat de vuurkorven ver van brandbare materialen verwijderd is. 

Buiten koken met een vuurkorf

Zowel in de winter als in de zomer kun je buiten koken op vele manieren. Bij een aantal vuurkorven in ons assortiment wordt een grillrooster meegeleverd. Daarnaast zijn er vele accessoires te vinden in onze webshop waarmee je de vuurkorf omtovert tot buitenkeuken. Denk dan aan een grillrooster met daarop een sudderpan of een plancha bakplaat die perfect op de vuurkorf past. 

Met een driepoot of een grillrooster kun je niet enkel grillen. Plaats een Dutch Oven op het rooster en je kunt ook een heerlijk smaakvolle sudderpot of soep maken. Of houd je van geroosterde marshmallows? Prik er een aantal op een Marshmallowpin en je maakt de beste geroostere marshmallows boven het open vuur.

Manieren om te koken met een vuurkorf:

koken met een vuurkorf

Vuurkorf kopen? Bekijk het assortiment in onze webshop!

Een vuurkorf is zeer veelzijdig en kan zo simpel of uitgebreid worden gebruikt als je zelf wilt. Maak jouw eigen buitenkeuken met de BonVes met grillrooster en plancha of gebruik een vuurkorf voor een heerlijke sfeer en warmtebron tijdens een verjaardag of knusse winteravond. Zo maak je van een saaie winteravond een knusse bedoeling of verleng je de zomeravonden met nog een paar uurtjes. Wil je graag buiten koken, maar heb je geen inspiratie? Lees dan eens onze blog met diverse kookopties