Geniet van een warme ongedwongen sfeer

Het knisperende geluid, de heerlijke geur van brandend hout en de warme gloed die u van top tot teen verwarmt. U slaat een fleecedekentje om u heen en gaat nog eens lekker achterover zitten. Een glaasje glühwein of een warme chocolademelk erbij. De lucht is helder en er staan sterren aan de hemel. Het is een mooie avond…

Esschert vuurkorf TulpDat klonk prettig hé? Deze scene lijkt uit een kampeervakantie in de bergen te komen. Maar dat komt ‘ie niet. Hij komt namelijk gewoon vanuit de eigen achtertuin. Maar dan wel eentje met een vuurkorf of vuurschaal!

In deze tijd van het jaar kan het heerlijk zijn om in de tuin te genieten van al het moois dat dit kleurrijke seizoen ons brengt. En om dan wat extra warmte en gezelligheid te creëren is een sfeermaker zoals een vuurkorf of vuurschaal ideaal!

De vuurkorf als sfeermaker tijdens de herfst

Gebleken is dat vuurkorven en tuinhaarden bovenaan het verlanglijstje van veel tuinbezitters staan. Waarom? Ze voegen een gezellig sfeer toe aan een koele avond en het is gewoon leuk om rond een haard heen te zitten en naar het brandende vuur te staren.

Een vuurkorf is misschien wel de simpelste sfeermaker tijdens de herfst. Met een paar blokken hout geniet u van een paar uur warmte en gezelligheid. Vuurkorven zijn ideaal om gezellig met wat mensen omheen te staan. Let maar eens op; men trekt altijd direct naar de warmte van het vuur en een gezellige ambiance is automatisch gewaarborgd! De kinderen marshmallows roosteren of popcorn maken en het feest is compleet.

Welke vuurkorf is het meest geschikt?

Een vuurkorf is in vele soorten en maten verkrijgbaar. Een vuurkorf staat in de meeste gevallen echter op wat hogere poten. De korf kan zijn voorzien van decoratief uitgesneden patronen, maar de korf die van oudsher het meest bekend is, is de vuurkorf met verticale spijlen. U heeft bij deze vuurkorven een prachtig zicht op de bewegende vlammen en ze zijn al verkrijgbaar vanaf € 12,50. Voor de prijs hoeft u het dus niet te laten.

Esschert terraskachelMaar ook de vorm, rond of vierkant, en het materiaal zijn natuurlijk heel persoonlijk van smaak. Er is echter altijd wel een model naar wens te vinden. Houdt u van een stoere, robuuste uitstraling? Dan is een vuurkorf van cortenstaal of geroest staal waarschijnlijk een goede keus. Heeft u liever strak en modern? Geen probleem, ook die modellen zijn in overvloed verkrijgbaar.

Vuurkorf met grillrooster of bodemplaat

Er zijn ook vuurkorven leverbaar met een grillrooster. Dit heeft als voordeel dat u tijdens het gebruik ook kunt barbecueën boven een echt hout gestookt vuur! Is dat geen leuk idee voor de winterdag, een winterbarbecue?

Voor vuurkorven waarbij het BBQ rooster niet standaard is inbegrepen zijn er eventueel ook losse BBQ roosters verkrijgbaar. In veel gevallen kunt u uw vuurkorf of vuurschaal dus zelf naar hartenlust uitbreiden met leuke accessoires zoals deze roosters, maar ook sudderpotten, haardgereedschap of marshmallowpinnen.

Een accessoire welke sowieso nog even vernoemd dient te worden is de bodemplaat. Deze asopvangbak plaatst u onder de vuurkorf zodat as- en houtresten netjes onder de korf worden opgevangen. Na afloop kunt u deze bak eenvoudig legen boven de vuilnisbak en de grond rondom de vuurkorf blijft grotendeels schoon.

Een vuurkorf is het hele jaar door te gebruiken  

Een groot voordeel van een vuurkorf is dat deze het hele jaar door te gebruiken is. ’s zomers als de avonden afkoelen, maar zeker ook tijdens de herfst of winter zoals we hierboven al aangaven. Wat te denken van een kerstborrel of het drinken van een apératiefje voor het kerstdiner? Maar ook tijdens een Oud & Nieuw feestje zorgen een paar vuurkorven voor een feestelijke ambiance. En wilt u het eens een keer wat gemakkelijker oplossen, dan plaatst u gewoon een Zweedse fakkel in de korf en heeft u er een paar uur geen omkijken naar.

Vuurkorven zijn over het algemeen redelijk compact, niet te zwaar en dus heel eenvoudig te verplaatsen (of tijdelijk even op te ruimen). Heeft u er net een gezellige herfstwandeling opzitten of organiseert u dit jaar de Kerstborrel, dan haalt u de vuurkorf gewoon weer tevoorschijn.

Vuurkorf-in-de-sneeuw-Waar kan ik een vuurkorf kopen?

Of u nu op zoek bent naar een vuurkorf, vuurschaal, tuinhaard of vuurtafel, bij Vuurkorfwinkel.nl bent u aan het juiste adres. U vindt er een enorm assortiment zodat u altijd een exemplaar naar wens kunt vinden.

En wat natuurlijk ook heel prettig is, is dat alle artikelen direct uit eigen voorraad wordt geleverd zodat u uw bestelling veelal de volgende dag in huis heeft. Bovendien mag u achteraf betalen nadat u uw vuurkorf heeft ontvangen!

Bezoek snel Vuurkorfwinkel.nl en bekijk het uitgebreide assortiment.

___________________________________________________________________________________________________