Elektrische sfeerhaard kopen? Hier moet je op letten!

Elektrische sfeerhaarden Vuurkorfwinkel.nl}

De tijd van het jaar is aangebroken waarin je meer gezelligheid binnen wilt creëren omdat het buiten koud en regenachtig begint te worden! Door het kopen van een elektrische sfeerhaard breng je in een handomdraai een aangename (warme) sfeer in huis, maar waar moet je op letten? Er zijn talloze elektrische haarden met ieder zijn eigen kenmerken.

De juiste plek in huis

Voordat je opzoek gaat naar de sfeerhaard die bij jou past is het van belang om als eerste te bepalen waar je een elektrische sfeerhaard wilt plaatsen. De plek zorgt ervoor dat je jouw zoekgebied kan verkleinen en je alleen met opties overblijft die voor jouw huis geschikt zijn. Niet alleen de formaat maar ook de aansluiting van een elektrische sfeerhaard is bij deze stap enorm belangrijk! Voor de installatie van een elektrische haard is een stopcontact nodig. Hierom is het verstandig om voor de aanschaf te kijken naar stopcontacten die zich in de buurt bevinden.

Vlamtechniek

Na het bepalen van de gewenste plek en de benodigde stopcontact voor de elektrische sfeerhaard is de kans aangebroken om na te denken over de vlamtechniek van jouw toekomstige sfeerhaard. Ondanks dat je hebt gekozen voor een elektrische sfeerhaard is de illusie van het vuurspel levensecht. Onderstaande vlamtechnieken zijn bedacht door Dimplex:

Opti-Myst

Licht en waternevel kan genoeg zijn om ‘vlammen’ te zien. Opti-Myst is een technologie waarbij onder het gloeibed een watertank van waaruit een vernevelaar (transducer) waternevel produceert. Lampen achter de watertank verwarmen de lucht, die de nevel naar boven transporteert. De opstijgende waternevel verdeelt zich over het gloeibed en reflecteert in het LED- of halogeenlicht. Hierdoor ontstaat er een levendig flakkerend vuurbeeld, net als bij een echt vlammenspel.

Elektrische Sfeerhaard Dimplex

Optiflame

Wanneer je een elektrische sfeerhaard bewonderd met Optiflame techniek, kijk je eigenlijk naar een glasplaat waarop vlammen worden geprojecteerd. Het geheim achter sfeerhaarden met Optiflame technologie is een bewegende as met spiegels. Net als de bladen van een propeller zijn hierop gebogen en onderling gedraaide spiegelelementen bevestigd. Hierdoor ontstaat een zo groot en onregelmatige mogelijk spiegelend oppervlak, waarop het licht talloze manieren kan breken. Dat draagt bij aan het vuureffect; hoe meer afzonderlijke elementen onderling bewegen, des te realistischer het flakkeren van de ‘vlammen’. Sinds vorige week is het merk BonFeu uitgebreid met zijn eerste BonFlame Linear Optiflame sfeerhaard en mag de vlamtechniek van Dimplex gebruiken.

Opti-Virtual

Zoals je misschien al wel door hebt besteed Dimplex veel tijd in het ontwikkelen van het ultieme vlammenspel voor zijn elektrische haarden. De Opti-Virtual is weliswaar een elektrische haard, maar gaat verder door een illusie van vuur te creëren met een levensecht vlammenspel, geknisper en vonkjes die zelfs weg lijken te springen. De techniek is gebaseerd op Pepper’s Ghost. Een principe dat ‘verschijningen’ als illusie weet te vertonen en vooral gebruikt wordt bij grote attracties, op toneel en in musea. Dimplex heeft deze techniek verfijnd voor de Opti-Virtual producten en dit is goed te zien bij de Dimplex Opti-Virtual 360. Deze kleine ronde sfeerhaard is te bewondere van elke kant en daardoor een leuke aanwinst in een knus appartement of slaapkamer. 

Revillusion

Als laatste maakt Dimplex ook gebruik van de Revillusion vlamtechniek. Hierbij zijn ook deze vlammen net levensecht en stijgen zonder reflectie op vanuit het midden van de haard uit de levensechte fonkelende gloeiende houtset. Met de eenvoudig te bedienen afstandsbediening zijn de lichtkleur en -intensiteit op tal van manieren instelbaar. Het lichtbeeld is optimaal aan te passen aan de gewenste sfeer, de stijl en omringende licht. Zo is de Dimplex Haydn Revillusion een ware eyecatcher voor jouw huis en is als vrijstaande haard een simpele maar unieke sfeerhaard voor bij jouw thuis. 

Sfeerhaard met warmte

Een elektrische sfeerhaard hoeft niet alleen maar mooi te zijn. Wanneer je een extra warmtebron wilt toevoegen aan je huis is het mogelijk om een haard te kiezen met verwarmingselement. Zo heeft Livin’ Flame een inbouwhaard die warmte uitstraalt en Eurom een losstaande haard. Uiteraard zijn dit niet de enige twee sfeerhaarden met een warmtebron! Op Vuurkorfwinkel.nl vind je een ruime selectie aan diverse sfeerhaarden die jouw huis niet alleen sfeer brengen maar ook warmte. 

Inspiratie & Advies

Op Vuurkorfwinkel.nl kan je nog meer informatie en inspiratie vinden over sfeerhaarden. Wil je persoonlijk advies dan staan wij graag voor je klaar via telefoon en e-mail. Tot slot hebben wij een in Tilburg een showroom waar wij een selectie aan sfeerhaarden presenteren. Kom gerust langs, de koffie staat klaar!

Laat een reactie achter
Verstuur