blog pizza ovens}

De lekkerste pizza's maak je zelf. En hoe kun je dit nu het makkelijkst doen in jouw eigen hout gestookte pizzaoven voor buiten? De mogelijkheden zijn eindeloos en niet alleen kun je pizza's knapperig bakken in jouw pizzaoven. Zet een gietijzeren pan met brooddeeg in de pizzaoven en maak jouw eigen brood of focaccia. 

Tuinhaard met pizzaoven 

Een perfecte combinatie van sfeer, warmte en een verse pizza. Met een terrashaard met pizzaoven vang je twee vliegen in één klap. De Esschert terraskachel + pizzaoven is hier een goed voorbeeld van. Deze terrashaard bestaat uit een stook gedeelte met hierboven een (pizza)oven. De oven wordt geleverd met een pizzasteen en is dus direct klaar om mee te bakken. De tuinhaard heeft een goede hoogte en is leuk om bij de tuintafel te zetten als decoratie en oven. 

Naast de Esschert tuinhaard is de Forno Gap tuinhaard een zeer goede tuinhaard met pizzaoven. De tuinhaard kan naar wens worden uitgebreid met deur en pizzaoven. De haard beschikt dan over een ruim stook gedeelte waar een goed vuurtje in gemaakt kan worden. Hierboven bevindt zich de pizzaoven met deurtje en glas zodat je het ovengerecht in de gaten kunt houden. 

De pizzaoven Lorenzo is een zeer populaire pizzaoven. De pizzaoven heeft een fijn design met voldoende ruimte om te stoken. Daarbij zit het stookgedeelte dicht op de pizzaoven en is jouw pizza of ovengerecht dus binnen no-time klaar. Met deurtjes worden de gedeelten afgeschermd en blijft de warmte goed circuleren in de oven. Na gebruik kun je de aslade legen en is de oven klaar voor een volgend gebruik. 

pizzaoven + tuinhaard

Pizzaoven op de BBQ 

Pizza bakken op de BBQ kan natuurlijk ook. Hiervoor zijn er de geschikte Firebox Pizzaovens van La Hacienda. Deze oven plaats je op een grillrooster van de BBQ en laat je even goed warm worden. Boven op de pizzaoven bevindt zich een thermometer om te zien of de oven al warm genoeg is om de pizza erin te schuiven. Door de open voorkant kun je ieder moment zien of het gerecht al klaar is om te serveren. Met deze pizzaoven heb je dus enkel jouw eigen barbecue nodig en kun je eenvoudig een heerlijke pizza bakken. 

De OFYR pizza oven is een populaire pizzaoven voor de gebruikers van OFYR. Deze pizzaoven is beschikbaar voor de OFYR 85 en OFYR 100 kookunits en plaats je eenvoudig met de meegeleverde standaard in het midden van de plancha plaat. De pizzaoven is gemaakt van gietijzer en kan dus op hoge temperatuur worden gebruikt. Daarnaast wordt er bij de pizzaoven een pizzasteen en pizzaschep geleverd. Deze manier van buiten koken uit de oven wordt zeker in de lente en de zomer vaak gebruikt en resulteert unieke gerechten. 

Vergelijkbaar met de OFYR pizza oven is de BonFeu BonPizza pizza oven. Deze pizza oven dient in combinatie met de standaard op de BonFeu BonBiza te worden gebruikt en heeft een stalen handvat om de oven eenvoudig te openen. Met een diameter van 42 cm bak je een heerlijke pizza, maak je een smaakvolle focaccia of een warme appeltaart. Met deze pizzaoven wordt de BonBiza een echte buitenoven waarmee je kunt bakken en diverse ovengerechten kunt klaarmaken. 

pizza oven op barbecue

Tips voor pizza bakken in een pizzaoven buiten 

Pizza's bakken is in principe eenvoudig. Toch is het altijd handig om enkele dingen in gedachten te houden om het pizza bakken nog makkelijker te maken. 

Tip 1: de pizzasteen heet maken 

Laat de pizzaoven én de pizzasteen goed heet worden. Als de pizzasteen niet heet genoeg is, zul je geen knapperige bodem krijgen. Maar is de pizzasteen té heet dan zal de bodem verbranden en de pizza nog niet gaar genoeg zijn. Strooi wat bloem op de steen als je denkt dat deze heet genoeg is. Als de bloem binnen 30 seconden bruin wordt, is de pizzasteen heet genoeg! 

Tip 2: het gebruik van bloem 

Gebruik niet te veel, maar ook niet te weinig bloem. Bereidt de pizza op een oppervlak waar een klein laagje bloem op ligt. Te veel bloem op de bodem? Veeg dit er af met een keukenpapiertje.

Tip 3: knapperige pizzabodem 

Door de goede temperatuur van de pizzaoven en de steen zal de bodem knapperig worden. Gebruik geen bakpapier en draai eventueel de pizza halverwege de baktijd voor een gelijkmatig gebakken bodem. 

Hout gestookte pizzaoven voor buiten 

Pizza bakken tijdens een gezellige zomeravond, het kan met de verschillende pizzaovens in ons assortiment. Kies je voor een eenvoudige pizzaoven die ook op de barbecue past of bouw je jouw eigen pizzaoven met een BonBiza buitenkeuken en pizzaoven? Echte hout gestookte pizza's hebben een heerlijke rokerige smaak en een knapperige bodem, te danken aan de pizzasteen in de oven. Mis je nog passende accessoires om jouw pizza eenvoudig uit de oven te halen of de pizza in gelijke stukjes te snijden, bekijk dan ons volledige assortiment voor pizza bakken en maak deze zomer jouw eigen pizza's uit de buitenoven.