10 redenen om een vuurtafel op gas te kopen}

Niets zo gezellig als een vuurkorf in de tuin. Of – zeker als je een loungeset hebt – een prachtige vuurtafel op gas! Ken jij ze al? Een fijne terrastafel met in het midden een op gas gestookt 'vuurtje'. Een echte sfeermaker wat ons betreft! Kruipt er gezellig met het hele gezin of al de vrienden omheen en geniet met zijn allen van de knisperende warmte. Een vuurtafel op gas heeft trouwens nog veel meer voordelen. Benieuwd welke? Lees dan verder!

De 10 grootste voordelen van een vuurtafel op gas

Gezellig buiten lounge tijdens de heerlijke zomeravonden, een lekkere maaltijd erbij en genieten van het buiten zijn. Dat is wat de meeste mensen het liefste doen tijdens de warme zomer dagen. Toch kan het in Nederland 's avonds nog wel fris worden en is een beetje warmte vaak gewenst. Met deen vuurtafel op gas kun je een stijlvolle tuintafel combineren met een fijne en warme plek om bij te zitten. 

1. Het hele jaar gezelligheid

’s Zomers nippend aan een koel wijntje uit de wijnkoeler. ‘s Winters met een beker glühwein in de sneeuw: een vuurtafel op gas geeft het hele jaar gezelligheid. De ontsteker van de vuurtafel geeft een fijne warmte waardoor je nog lange buiten kunt zitten en op de tafel heerlijke hapjes en drankjes kunt neerzetten. Zo wordt jouw woonkamer verlengd naar buiten en kun je ook als de avonden kouder worden genieten van een fijne sfeer. Je steekt de vuurtafel aan wanneer je wilt.

2. Een vuurtafel is veilig

Een vuurtafel op gas is veilig. Je krijgt wel de gezelligheid van echt vuur, maar geen as of houtvonken. Dit is ook zeer prettig als er kleinere kinderen rond de tafel lopen. Een veilige vervanger voor een open vuur.

3. Genieten van een aangename warmte

Met een gas-tafel gebruik je de warmte die vrijkomt optimaal. Omdat het vuur aan geen enkele kant wordt afgeschermd, geniet iedereen die er omheen zit van de warmte. De vuurtafels van Happy Cocooning hebben een vermogen tot wel 12 kW.

4. Een vuurtafel is een ware blikvanger

Een vuurtafel op gas is een echte eyecatcher in jouw tuin, zeker als je een loungeset hebt staan. Met de vuurtafel heb je een complete plek om heerlijk te relaxen, te borrelen en te genieten van een knapperend vuurtje.

vuurtafels

5. Een vuurtafel geeft geen rotzooi

As vegen en houtskool rapen is verleden tijd: een vuurtafel op gas laat na gebruik geen rommel achter. De brander in het midden van de tafel kan handmatig worden geregeld. Daarbij heb je enkel een gasfles nodig om de vuurtafel aan te ztten. Houd een lange aansteker of lucifer bij de ontsteker en draai deze open. Het vuurtje zal nu prettig gaan branden en het genieten kan beginnen!

6. Weinig onderhoud

Een vuurtafel op gas blijft jarenlang mooi, zonder enig onderhoud. Na gebruik plaats je het deksel erop en eventueel trek je er in de winter een stukje plastic of de beschermhoes overheen. Het beschermen van jouw vuurtafel bevelen we aan, maar is niet noodzakelijk. De meeste tafels zijn namelijk bestand tegen extreme warmte en kou. Maar baat het niet, dan schaadt het niet!

7. Verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren

De tafels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Wil je een vierkant exemplaar? Bekijk dan eens de vuurtafels van Cosi Fires. Deze moderne vuurtafels zijn er in vele uitvoeringen en in vele maten. Zo is er altijd een Cosi vuurtafel die bij jouw in de tuin past! Houd je meer van een ronde terrastafel. Bekijk dan eens de Cone vuurtafel van Happy Cocooning. Deze kegelvormige vuurtafel is een echte eye catcher voor jouw terras en geeft jou een goede plek om bij te zitten. 

8. Geen hout nodig

Een vuurtafel op gas is op lange termijn voordelig, omdat het gas minder kost dan goede houtblokken. Bovendien scheelt het veel sjouwen en opslagruimte voor hout.

9. Gebruiksvriendelijk

De bediening van vuurtafels op gas is zo eenvoudig; die spreekt voor zich. Kies zelf hoeveel warmte je behaaglijk vindt en geniet van de heerlijke warmte en ruimte op het tafelblad waar je nu gemakkelijk een spelletje op kunt spelen of een lekker borrel plankje kunt neerzetten.

10. Sfeervol vuur zonder rook of vonken

Door de lavastenen en houtblokken die worden meegeleverd, is de sfeer van jouw vuurtafel op gas nauwelijks te onderscheiden van brandende houtblokken. Daarnaast heb je geen last van de rook en stank aan je kleren die bij het stoken op hout horen.

Is de vonk op jou overgesprongen? Bekijk dan direct de uitgebreide collectie vuurtafels op gas van Vuurkorfwinkel.nl.