Sfeerhaarden

Nu de dagen steeds kouder worden en we nog veel thuis moeten blijven is het fijn om wat extra sfeer in huis te creëren. Heb je daarbij weleens aan een sfeerhaard gedacht? Dit is de perfecte oplossing! Een elektrische haard geeft direct sfeer op iedere gewenste plaats in huis, maar ook in een hotel of kantoor. Vuurkorfwinkel heeft een mooi assortiment aan sfeerhaarden met gerenommeerde merken als Dimplex, Livin’ flame en Eurom. In deze blog zetten we de voordelen en mogelijkheden van een elektrische sfeerhaard voor je op een rij.

Elektrische haarden zijn geschikt voor alle ruimtes die sfeer en aankleding kunnen gebruiken. Er bestaan verschillende soorten haarden en vlamtechnieken maar allereerst vraag je jezelf misschien af: Waarom zou ik voor een elektrische sfeerhaard kiezen?

3 voordelen van een elektrische sfeerhaard:

1. Onderhoudsarm en onderhoudsvriendelijk

Elektrische haarden zijn onderhoudsarm en onderhoudsvriendelijk. Het blijft namelijk beperkt tot het bijvullen van het water en een periodieke service.

2. Milieuvriendelijk

Elektrische haarden zijn milieuvriendelijk. De uitstoot van schadelijke gassen blijft uit, er is geen verbranding en geen gebruik van zuurstof. Geheel duurzaam dus!

3. Makkelijke bediening

De bediening is van sfeerhaarden is vaak heel makkelijk. Met een druk op de afstandsbediening zijn de sfeerhaarden makkelijk te bedienen.

 

Bio ethanol haard

In vergelijking met bijvoorbeeld een bio ethanol haard is een elektrische haard ook nog eens volkomen veilig voor iedereen die bij de haard en vlammen in de buurt komt. Daarbij zijn bio ethanol haarden vaak duurder in gebruik dan elektrische sfeerhaarden. Het water en energieverbruik bij elektrische haarden is minimaal.

Kortom: de werking van elektrische haarden is comfortabel, eenvoudig, veilig en duurzaam!

 

Duurzaam wonen

Duurzaam en gasloos wonen is een actueel thema en misschien wel de toekomst. In feite: veel nieuwbouwhuizen hebben al geen gasaansluiting meer. Toch hoef je de fijne sfeer van een haard daardoor niet te missen. Met een elektrische haard breng jij de warmte van een haard in huis, zonder gasaansluiting of rookgasafvoer. Toekomstbestendig én sfeervol, een win-win situatie dus!

Veel elektrische haarden zijn ook nog eens ingericht met een speciale LED-technologie die voor de juiste lichtintensiteit zorgt. Neem bijvoorbeeld de Dimplex Cassette 500 Opti-myst. De Cassette 500 is een luxe inbouwhaard voorzien van energiezuinige LED verlichting (i.p.v. halogeen). Deze LED-verlichting zorgt voor een prachtige gloed waardoor het lijkt alsof de houtstammen echt gloeien. Een duurzame optie dus!

Dimplex Cassette 500 Opti-myst elektrische haard

Enthousiast geworden?

Als je bent overtuigd van de voordelen die een elektrische haard biedt zijn er nog vele mogelijkheden om uit te kiezen. Er bestaan namelijk verschillende vlamtechnologieën en soorten haarden. Laten we beginnen met de soort haard.

Geef je de voorkeur aan een vrijstaande haard of een inbouwhaard die strak in een wand kan worden geplaatst? Er zijn veel interieurmogelijkheden. Ook hangende haarden en inzethaarden behoren tot het assortiment van Vuurkorfwinkel. Genoeg om uit te kiezen dus!

Behalve de soort haard zijn er ook verschillende soorten vlamtechnieken. Dimplex neemt met een breed scala aan kwalitatief hoogstaande haarden en kachels in Europa een zeer prominente positie in en heeft op dit gebied veel vlamtechnologieën op haar naam staan zoals de Opti-V®-, Opti-myst®, de Optiflame® en de Revillusion®. We zetten de verschillende technologieën hieronder voor je op een rijtje:

Dimplex Opti-Virtual®

Voor het vuurbeeld van vlammen en vonken maakt elke haard met Dimplex Opti-Virtual® technologie gebruik van de nieuwste HDTV-Technieken. Dit unieke, gepatenteerde systeem combineert het beeld van flakkerende vlammen en driedimensionale houtblokken met opgloeiende LED’s , waaruit nu en dan vonken lijken weg te springen. Het geluid van knisperend hout maakt de beleving van een echt vuur compleet. Een sfeerhaard met de Opti-virtual technologie is bijvoorbeeld de Dimplex Opti-Virtual Single.

Dimplex Opti-Virtual Single elektrische sfeerhaard

Dimplex Opti-myst®

Licht en waternevel, dat kan genoeg zijn om ‘vlammen’ te zien. In elke Dimplex haard met Opti-myst® technologie bevindt zich onder het gloeibed een watertank van waaruit een vernevelaar (transducer) waternevel produceert. Lampen achter de watertank verwarmen de lucht, die de nevel naar boven transporteert. De opstijgende waternevel verdeelt zich over het gloeibed en reflecteert in de het LED- of halogeenlicht. En daardoor ontstaat een levendig flakkerend vuurbeeld, net als bij een echt vlammenspel. Hierdoor is een donkere achterwand niet nodig en kan het drie dimensionale Opti-myst®  vuureffect van alle kanten bekeken worden.

Thuis heerlijk genieten van het unieke vlameffect van je Dimplex haard. Eenvoudig regelbaar, met vonken die van de houtblokken lijken weg te springen. Dat is mogelijk met de patenteerde elektrische ‘Opti-myst® technologie. Een sfeerhaard met de Opti-myst technologie is bijvoorbeeld de Dimplex Cassette 500.

Dimplex Optiflame®

Vuur uit spiegelbeelden! Het geheim achter elektrische haarden met Optiflame® technologie is een bewegende as met spiegels. Net als de bladen van een propeller zijn hierop gebogen en onderling gedraaide spiegelelementen bevestigd. Hierdoor ontstaat een zo groot en onregelmatig mogelijk spiegelend oppervlak, waarop het licht talloze manieren kan breken. En dat draagt bij aan het vuureffect; hoe meer afzonderlijke elementen onderling bewegen, des te realistischer het flakkeren van de ‘vlammen’ ... net als bij echte vlammen het geval is. Een sfeerhaard met de Optiflame technologie is bijvoorbeeld de Dimplex Vega Optiflame.

Dimplex Revillusion®

Revillusion® is de nieuwste vlamtechniek en een nieuwe mijlpaal in elektrisch vuur. In het gemetselde haardinterieur is er een ongekend ruim zicht op levensechte vlammen. Deze vlammen stijgen zonder reflectie op vanuit het midden van de haard uit de levensechte fonkelend gloeiende houtset. Met de eenvoudig te bedienen afstandsbediening zijn de lichtkleur en intensiteit op tal van manieren instelbaar. Het lichtbeeld is optimaal aan te passen aan de gewenste sfeer, de stijl en het omringende licht. Een populaire elektrische haard op basis van de Revillusion techniek is bijvoorbeeld de Dimplex Revillusion 36” Built-in Firebox.

Dimplex Revillusion Built-in Firebox elektrische sfeerhaard

Samenvattend

Met een elektrische haard geniet je binnen no-time van een sfeervolle ambiance en een prachtig vlammenspel. Of het nu de woonkamer, de keuken of de slaapkamer is, je komt heerlijk tot rust na een lange dag werken.

Laat je inspireren door het assortiment van Vuurkorfwinkel met moderne sfeerhaarden die aansluiten bij de laatste trends op het gebied van interieur en design.  Bekijk hier ons volledige assortiment aan elektrische sfeerhaarden.

 

Nog niet overtuigd? Bekijk hier dan nog een korte sfeerimpressie: