Sfeerhaard in de horeca………...ook dat kan nu volledig "groen"!

We weten het allemaal: een sfeerhaard en horeca zijn al eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met een haardvuur verwen je je gasten én willen ze niet meer weg bij de ontspannen sfeer van dansende vlammen. Wie "groen" onderneemt, zal zich misschien afvragen of ook deze sfeervuren - vaak op gas - ook "groener" zouden kunnen worden, zonder aan kwaliteit te verliezen. Het - misschien verrassende - antwoord daarop is: ja, dat bestaat wel degelijk tegenwoordig! Bovendien zijn er interessante voordelen en mogelijkheden!

 

Boeiend vuur .........uit stroom en water?

Een innemend vuur is tegenwoordig vooral een zaak van een boeiend vlammenspel. Het produceren van warmte is daarbij nauwelijks nodig. Immers, juist in de horeca is de binnentemperatuur doorgaans prima op orde, ook zónder die gas- of houtkachel. Dat biedt prima mogelijkheden voor een warmtevrij elektrisch vuur, mits het de vlammen van een hout- of gasvuur overtuigend kan vervangen. Deze elektrische haarden zijn natuurlijk ook uitermate geschikt voor uw woonkamer of welke ruimte binnenshuis dan ook………………...

Een warmtevrij elektrisch vuur - juist dáár ligt de specialiteit van het merk Dimplex, een zustermerk van Faber Haarden, dat we bijvoorbeeld kennen van de terrashaard The Buzz. Dit merk is de grootste producent van hoogwaardig elektrisch vuur ter wereld. Éen van hun meest bijzondere vindingen is het Opti-myst* vuurbeeld dat in menig sfeerhaard gebruikt wordt.

In elektrische haarden met het Opti-myst*-effect ontstaan de "vlammen" namelijk uit een combinatie van opwervelende koudwaternevel en energiezuinige LED verlichting. De "vlammen" die zo ontstaan, bewegen zich vrij in de ruimte en reageren natuurgetrouw op de omgeving. Dat maakt dit elektrische 3D vuurbeeld uniek in zijn soort, verbluffend realistisch en altijd boeiend.

Veel milieubewuste en veilige voordelen van elektrisch vuur

Belangrijke bijkomende voordelen van een elektrische sfeerhaard zijn er volop: geen uitstoot van schadelijke gassen, geen gebruik van zuurstof, geen verbranding en de nevel is veilig voor iedereen die bij deze vlammen in de buurt komt. Het water- en energieverbruik zijn minimaal; het stroomverbruik komt lager uit dan doorsnee huiskamerverlichting, aangevuld met enkele liters normaal kraanwater per etmaal. Prima dus om desgewenst alle seizoenen te laten branden. De bediening van een elektrische sfeerhaard is niet meer dan een druk op de afstandsbediening. Het onderhoud is zeer beperkt tot het bijvullen van water en periodieke service. Zelfs een permanente aansluiting op de waterleiding is in enkele gevallen mogelijk. Allemaal argumenten die passen binnen de hoogwaardige, duurzame horeca.

 

Van de stijlvolle Isola tot "meters vuur"

 

Het decoratieve "groene" vuur van Dimplex is leverbaar in tal van complete modellen of als losse units. Graag introduceren we hier kort de Dimplex Isola: een compacte en fraaie alleskunner, bestaande uit een natuurstenen zuil met een prachtig, 25 centimeter breed Optimyst*  vuurbed. Deze Isola staat prachtig bij de entree, is een sfeervol accent langs de wand of kan op elke gewenste plek in bijvoorbeeld restaurant of woonkamer geplaatst worden.

Een ontwerp naar eigen idee is ook mogelijk met de elektrische haarden van Dimplex. De "vuurunits" oftewel cassettes zijn namelijk verkrijgbaar in meerdere formaten, die onderling vrijwel eindeloos koppelbaar zijn. Deze cassettes of inbouwhaarden zijn eenvoudig in te bouwen en kunnen samen op een vaste waterleiding worden aangesloten.

Voorschriften rond rookafvoer en vuurveiligheid? Niet van toepassing bij deze elektrische haarden van Dimplex! U kunt dus letterlijk álle kanten op met uw eigen idee: van inbouw in wanden, tafels of bladen, vrijstaand, tot een indrukwekkende en tegelijk veilige sfeerelementen in trendy clubs en lux hotels. Maar, zoals reeds gezegd, deze elektrische sfeerhaarden staan ook prachtig in uw interieur!

 

 

The sky is the limit

Vele mensen, zowel zakelijk als particulier, ontdekken in hoog tempo de mogelijkheden en voordelen van de duurzame haarden van Dimplex. De beelden in dit artikel zijn dus slechts een greep uit het meer dan complete assortiment, maar ze spreken voor zich. Bekijk de Isola in onze webshop Vuurkorfwinkel.nl of neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Vanzelfsprekend bent u ook altijd van harte welkom  in onze showroom om het vuurbeeld en de sfeer van de elektrische haarden van Dimplex zelf te  ervaren!