Buitenkoken

Zelf wilde kruiden en groenten zoeken, een vuur maken, soep koken in een driepoot boven open vuur of zelf brood bakken. Het kan allemaal! Buitenkoken is een mooie buitenactiviteit voor mensen die echt iets anders willen.

Samen buiten koken is actief zijn en genieten van de natuur en van mooie producten.
Buiten koken kan tijdens alle seizoenen! Tijdens de zomer genieten van mooie zomergerechten met een gezellige barbecue. Tijdens de herfst, met je voeten in de bladeren, aan de slag met paddenstoelen en pompoenen. Maar ook tijdens de winter is buitenkoken mogelijk onder het genot van warme glühwein. Maak dan een heerlijke, stevige maaltijd. Buitenkoken is een geweldige manier van koken die natuurlijk al bijna zo oud is als de mensheid.

 

Roken van gerechten

Er is geen lekkerder geur dan de heerlijke aroma van een brandende rookoven tijdens het roken van gerechten. Barbecue smokers kunnen het gehele jaar door gebruikt worden. Zo zien we bijvoorbeeld ook de winterbarbecue zijn opmars maken!

Het roken van gerechten is in feite het bereiden van eten op een indirecte wijze, gebruik makend van rook voor het geven van die overheerlijke smaak. Rookovens worden vooral veel gebruikt voor het roken van vlees, gevogelte en vis.

Voordelen van het roken van gerechten is dat het product smaakvoller is, malser blijft en het vocht beter behouden blijft. Door het toevoegen van verschillende soorten rookhout kunt u zelf de uiteindelijke smaak bepalen. Er zijn diverse smaken rookchips verkrijgbaar in onze shop!

Koken met een driepoot

Koken met een driepoot boven openvuur is een andere manier van buitenkoken met eindeloos veel mogelijkheden. In de tijd dat we allemaal bewuster worden van wat we eten komt het koken in gietijzeren potten weer helemaal terug.

De gerechten zijn wel veranderd. Doordat we culinair veel rijker zijn geworden en we over enorm veel ingrediënten kunnen beschikken, maakt dit voor de avontuurlijke kok, met een passie voor lekker eten, een grotere uitdaging dan ooit. Het is de manier om minder gestrest een maaltijd buiten te bereiden. Neem even de tijd om alles goed te nuanceren en je zult verstelt staan van wat je zelf creëert. Koken in potten boven openvuur is voor iedereen. Of je nu met je kleinkinderen groentesoep maakt of dat je voor vrienden een heerlijke lamscurry bereid. Het kan allemaal, het is maar net waar je op dat moment zin in hebt.

Creëer waar u maar wilt een gezellig kampvuur met de Driepoot van Barbecook. Aan de verstelbare, vernikkelde kettingen hangt u eenvoudig een braadrooster, een barbecuepan of een sudderpot. Buiten koken was nog nooit zo gemakkelijk. Plaats een vuurschaal met een paar brandende houtblokken onder de driepoot, bevestig een sudderpot aan de kettingen en geniet van een zelf bereid stoofpotje. Sfeer en grillplezier gegarandeerd!

Zelf pizza's maken boven openvuur

Een eigen houtgestookte pizza oven in je tuin is zo mooi!
Zelf deeg maken en uitrollen, de pizza beleggen, het vuur aansteken en aan de slag. Een heerlijk werkje voor jong en oud. Een verse salade maakt de maaltijd compleet.

Een pizzaoven is uitstekend thuis te gebruiken met familie, vrienden en andere tafelgenoten. Het enige wat u hoeft voor te bereiken is lekkere ingrediënten snijden en neerzetten, pizzadeeg maken en vervolgens doen uw tafelgenoten de rest.

De doorsnee pizzaoven heeft een hoog gebruikersgemak en zorgt voor een zeer gezellige sfeer. De oven is zowel in de winter als tijdens de zomermaanden prima buiten te gebruiken. Bovendien ziet zo’n pizza oven er ook nog eens zeer decoratief uit op uw terras.

Er zijn vele soorten pizza ovens te koop. De pizzaoven van Outtrade is echter een zeer betaalbare, praktische oven die ook nog eens eenvoudig is om te bouwen tot een barbecue!

 

 

Buitenkoken nog nooit zo gemakkelijk geweest. Vuurkorfwinkel.nl biedt vele producten en benodigdheden om hier volop van te kunnen genieten. Bij aankopen boven de € 50,00  bezorgen wij deze bovendien gratis bij u thuis!

Smakelijk eten en vooral veel kookplezier!