Met een veranda het hele jaar genieten in de tuin}

Met een veranda geniet je het hele jaar door van het buitenleven. Een veranda zorgt tijdens warme zomerdagen voor een koele schaduw en tijdens het voor- of najaar zit je onder jouw veranda lekker beschut. Een veranda geeft bovendien direct meer sfeer en het is ook een perfecte plaats om jouw tuinmeubels, barbecue of andere tuinspullen onder te plaatsen.

De veranda gezellig inrichten

Heb je een veranda, dan zijn de mogelijkheden vaak legio om er een comfortabele en sfeervolle plek van te maken. Zo kun je denken aan een gezellige loungehoek, een praktische buitenkeuken, een mooie terraskachel, sfeervolle verlichting of comfortabele terrasverwarming. Een veranda is dan echt zo’n plek waar je het hele jaar heerlijk kunt doorbrengen. Gezelligheid gegarandeerd!

Terraskachel onder de veranda

Eén van de meest essentiële zaken is waarschijnlijk de aanschaf van een fijne buitenkachel. Want zeg nou eerlijk; wordt het ’s-avonds wat fris, dan is het zonde om noodgedwongen naar binnen te moeten gaan. Met een terraskachel is dat probleem opgelost.

Een verandakachel geeft warmte, sfeer en bovendien een beetje extra ambiance. En vind je het nog niet voldoende, dan zijn er ook nog vele soorten terrasverwarming verkrijgbaar. Dit varieert van elektrische terrasverwarming aan de wand of plafond tot staande terrasverwarmers op gas.

Pijp van terraskachel verlengen

Heb je uiteindelijk een fijne terraskachel aangeschaft, plaats de haard dan net buiten de veranda zodat de rook hoog afgevoerd kan worden en niet onder het dak blijft hangen.

Is de oorspronkelijke pijp van de tuinhaard echter wat kort waardoor je af en toe toch last heeft van rook onder de veranda, dan is het waarschijnlijk verstandig om de pijp te verlengen. Bij veel buitenhaarden is dat geen enkel probleem. Je zult er soms dan wel even zelf op uit moeten, maar het is de inspanningen waard. In de meeste gevallen zijn bij een bouwmarkt of een openhaardspecialist de verlengstukken eenvoudig verkrijgbaar. Maar kijk eerst even bij Vuurkorfwinkel.nl of de door jou gewenste kachelpijp daar verkrijgbaar is.

Let wel op dat je op een juiste en met name veilige manier te werk gaat. Een enkelvoudige pijp (oftewel rookgasafvoer) kun je gebruiken voor de aansluiting van een houtkachel op een bestaande schoorsteen. Tevens mag een enkelwandig rookgasafvoer gebruikt worden in het zicht totdat het door een (buiten)muur of plafond gaat. Vanaf dit moment ben je verplicht om verder te voeren met een gecertificeerde dubbelwandig geïsoleerde dakdoorvoer.

Wil je de kachel liever zonder dakdoorvoer onder de veranda plaatsen, dan kun je bijvoorbeeld het rookkanaal buiten het dak omleiden door middel van een 45° of 90° bocht. Ook deze verlengstukken zijn op Vuurkorfwinkel.nl verkrijgbaar.

kachelpijp verlengen

Voorkom overlast bij de buren

Je wil natuurlijk voorkomen dat de buren, iedere keer als de buitenhaard aangaat, last hebben van de rook. Met een verlengpijp erop gaat de rook waarschijnlijk ook over de tuin van de buren heen. En wil je het met name voor jezelf helemaal goed regelen, plaats dan bovenop de pijp een vonkenvanger. Deze houdt vonken tegen en voorkomt inregen in de haard. Met een ventilator op de pijp kan eventueel de trek bevorderd worden.

Elektrische terrasverwarming onder de veranda

Natuurlijk zorgt een terraskachel voor een aangename warmte en een ongekende ambiance. Maar je hebt misschien niet altijd zin om voor slechts een korte periode de haard aan te steken. In die situaties biedt een elektrische terrasverwarmer uitkomst. Je hebt dan binnen no-time de warmte waar je om verlegen zit.

Vele soorten infrarood terrasverwarming

Elektrische terrasverwarming is er in vele soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ruimtebesparende, elektrische terrasverwarmer voor aan de wand of het plafond, maar ook voor een decoratieve hangende heaters voor boven de tafel. Deze terrasverwarmers hebben iets weg van een lamp en zijn zelfs in verschillende trendy kleuren verkrijgbaar.

Alle terrasverwarmers hebben echter één ding gemeen; Met één druk op de knop (al dan niet met een handige afstandsbediening) verwarm je in korte tijd jouw loungehoek.

Bij Vuurkorfwinkel.nl alles voor sfeervol buitenleven

Conclusie: een veranda is een ideale plaats om het hele jaar door te genieten van jouw tuin. Met een kleine investering zorg je ervoor dat het een comfortabele en sfeervolle buitenplaats is.

Vuurkorfwinkel.nl heeft alles voor sfeervol buitenleven. Ons enorme assortiment is overzichtelijk in onze webshop te bekijken. Of je nu op zoek bent naar een fraaie houtkachel, comfortabele terrasverwarming of een traditionele vuurkorf, je slaagt bij ons gegarandeerd.

Vrijwel alle artikelen hebben wij zelf op voorraad zodat je jouw bestelling veelal de volgende dag al in huis heeft.