Geniet lekker lang van zwoele zomeravonden, welke sfeermaker is het meest geschikt?

Gedurende de zomermaanden zijn we graag lekker buiten. Samen met uw partner, vrienden en familie lekker genieten van het mooie weer. Het liefste willen we dat die mooie zomerdagen nooit voorbij gaan en gelukkig zijn er mogelijkheden om de dagen lekker te verlengen. Wat is er fijner om naast een sfeervol vuurtje heerlijk te genieten van die mooie, zwoele zomeravond?!

Hiervoor zijn er heel veel mogelijkheden. Wij zetten de mooiste sfeermakers voor u op een rijtje:

 

De vuurschaal voor extra sfeer in de tuin

Eeburni-vuurschaal-cortenstaal-60-80-100-120-en-150-cmn vuurschaal is een extra sfeermaker voor de warme zomeravond. Het lijkt erop alsof u met uw vrienden rond een heerlijk kampvuurtje zit. De vuurschaal is eigenlijk een kleine versie van een kampvuur. U kunt hierop wat kleinere stukken hout branden. Dit zorgt zeker voor sfeer, warmte en gezelligheid. Een hapje en een drankje erbij en uw avond kan niet meer stuk! Vuurschalen zijn er in allerlei soorten en maten en verkrijgbaar in cortenstaal of gietijzer.

 

 

De vuurkorf, het haardvuur voor buiten

Geniet u ook altijd van het zitten rond de open haard? Hiervoor hoeft u niet naar binnen. Een vuurkorf is de open haard voor buiten. Het is eigenlijk de grotere versie van een vuurschaal. Hier kunt u een gezellig vuur in maken en samen met uw partner, familie of vrienden lekker genieten van de mooie vlammen. De vuurkorf zal zorgen voor de juiste sfeer en gezelligheid. Het geeft het optimale kampeergevoel in uw eigen tuin. Vuurkorven hebben identieke uitstralingen. Er zijn traditionele ronde vuurkorven, maar ook vierkante, gietijzeren en geroeste versies van cortenstaal. U zult begrijpen dat de vuurkorf alleen geschikt is voor de grotere, open ruimtes én voor mensen die het leuk vinden om zelf vuur te stoken. maar ook 's-winters is de vuurkorf een ideale sfeermaker. Niet met een fris roseetje, maar met een warme glühwein.

 

De vuurtafel voor de meest sfeervolle setting

happy_cocooning_vuurtafel_vierkantEen vuurtafel is wel geschikt voor kleinere ruimtes. Vuurtafels zijn de nieuwste trend in de tuin en geven een geweldige, chique uitstraling! Een vuurtafel is een tafel met een ingebouwde gashaard (met keramische houtblokken en lavastenen) die aangesloten is op een gastoevoer. Deze gashaard is zeer eenvoudig aan te zetten. U hoeft niet met hout en aanmaakblokjes aan de gang. Een vuurtafel zorgt direct voor sfeer, warmte en gezelligheid. Er zijn veel soorten, ronde en vierkante vuurtafels verkrijgbaar en met diverse accessoires zoals een trendy wijnkoeler, side tables waarop u uw hapje en drankje kwijt kunt of een grillplaat. Zo kunt u uw tuin ombouwen tot een zeer luxueus verblijf. Fabrikanten als Happy Cocooning en Cosi Fires hebben een uitgebreid assortiment van vuurtafels en accessoires. U kunt ook vrij eenvoudig zelf een vuurtafel maken met een losse inbouwbrander.

Grillen op de barbecue

Het buitenleven en de barbecue zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is toch heerlijk om met een groep vrienden gezellig een glaasje te drinken en lekker onder het zonnetje het vlees, de vis en de groentes op de barbecue klaar te maken. U kunt zelf kiezen wat voor soort barbecue het beste bij u past. Met de authentieke houtskool barbecue zult u eerst aan de gang moeten gaan om de geschikte warmte onder uw grillrooster te krijgen en kiest u voor de “primitieve manier” van eten bereiden. Een luxueuze buitenkeuken op gas is veel minder (of helemaal niet) arbeidsintensief. Hiermee kunt u vrijwel direct beginnen met het bereiden van de maaltijd.

 

Koken in de tuin

Naast de traditionele barbecue kunt u nog veel meer gerechten in de tuin bereiden. Het buitenkoken is tegenwoordig helemaal “hot”. Om te koken hoeft u niet meer binnen de keuken in, u kunt hiervoor gewoon in de tuin uw maaltijd bereiden. Wat dacht u van zelf een open vuur maken en op een driepoot soep koken of het bakken van vlees of vis. In een openlucht pizzaoven kunt u pizza’s of brood bakken en u kunt zelfs gerechten roken in een mooie rookoven! U kunt buiten de heerlijkste gerechten bereiden en hiervan genieten met uw partner, familie, vrienden of misschien wel de buren.

 

OFYR, de nieuwe manier van outdoor cooking

ofyr_vuurschaal_vuurkorfwinkel.nl_44_2_1De nieuwe trend van outdoor cooking is de OFYR. Dit is een ongelooflijk veelzijdig kooktoestel waarmee u alle gerechten buiten kunt klaarmaken. De OFYR heeft een uniek design en biedt veelzijdige kookmogelijkheden. Deze kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand die tevens te gebruiken is als bakplaat. Vanuit het midden straalt de warmte in een volmaakt vloeiend verloop uit, waardoor één kookplaat meerdere kooktemperaturen heeft en u uw culinaire creativiteit volledig kunt laten gaan.

 

 

 

Een terrashaard voor als het wat frisser wordt

Er zijn van die voor- en najaarsdagen dat het nét even teveel afkoelt om buiten te blijven zitten. Met gezonde tegenzin gaan veel mensen dan maar naar binnen maar dat is helemaal niet nodig! Een terras- of tuinhaard biedt de juiste oplossing. U kunt het buitenseizoen verlengen en nóg langer genieten van de mooie zomerdagen. De terrashaard zorgt zeker voor de warmte en gezelligheid. Bij ons vindt u een zeer groot aanbod van tuinhaarden, van roestvrijstalen tuinhaarden tot gietijzeren terraskachels. U kunt ook kiezen voor de gezellige houtkachels en de sfeervolle Mexicaanse haarden.

 

Gegarandeerd de heerlijke temperatuur met de terrasverwarming

Ook met wat kouder weer kunt u nog gewoon buiten zitten als u in het bezit bent van zo’n heerlijke terrasverwarming. Met slechts één druk op de knop zorgt u ervoor dat u in een aangename temperatuur op uw terras kunt zitten. Er zijn diverse soorten terrasverwarmingen beschikbaar. Zo heeft u de keuze uit mooie lounge heaters, sfeervolle gasheaters maar kunt u ook kiezen uit diverse modellen gasheaters of elektrische terrasverwarmers. De meeste modellen zijn in verschillende kleuren en in verschillende afmetingen verkrijgbaar.

 

De finishing touch voor een sfeervolle tuin: de Zweedse fakkels

zweedse-fakkelsNaast al deze sfeermakers mogen de Zweedse fakkels niet ontbreken. De Zweedse fakkels zijn de finishing touch voor een sfeervolle tuin. Een Zweedse fakkel is een ingezaagd houtblok dat kan worden aangestoken. Door de verticale zaagsnedes krijgt de vlam een perfecte zuurstoftoevoer en brandt de fakkel tot de grond toe op. De fakkel is eenvoudig aan te steken door middel van een aanmaakblokje. Zweedse fakkels zorgen voor de sfeervolle tuinverlichting op de mooie zomeravond. Als u meerdere fakkels bij elkaar zet zult u ongetwijfeld kunnen genieten van een mooi vlammenspel!

 

 

Vuurkorfwinkel.nl, het beste adres voor uw sfeermakers van deze zomer

Voor een ruime en uitgebreide keuze voor uw sfeermakers van deze zomer is vuurkorfwinkel.nl het juiste adres. Wij hebben een enorm assortiment aan producten en accessoires, om warmte en sfeer in de tuin te creëren. Ons assortiment is geselecteerd op kwaliteit, functionaliteit en gebruiksgemak. Wij weten zeker dat u enorm en vooral lekker lang van deze zomer zult genieten!