De winterbarbecue brengt gezelligheid als het buiten koud is

Een barbecue brengt veel plezier en gezelligheid, vooral in de wintermaanden. Veel mensen denken bij barbecue aan warm weer en korte broeken en realiseren zich niet dat juist bij koud weer een BBQ pas echt gezellig wordt! Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je droog en een beetje beschut staat.

Probeer zo'n winter BBQ en ontdek de gezelligheid. Laat je gasten zich warm kleden, maak een mooie kan Glühwein, zorg voor warme chocomel, vergeet de Jägermeister niet, lichtsnoertje er bij, vuurkorf aan, een mooi stuk vlees op de barbecue, passend muziekje.... Heb je 'm?

Organiseer zelf eens een winterbarbecue!

In Barbecuelanden zoals de VS en Canada wordt tot vér onder het vriespunt gebarbecued en ook in Nederland wordt de winterbarbecue steeds populairder. Wil je eens iets anders met kerstmis of oudjaarsavond? Iets originelers en anders dan weer gourmetten of fondue? Organiseer dan eens een winterbarbecue? Koud? Welnee, regel een paar fijne vuurkorven!

Vuurkorf in de sneeuwWat is belangrijk tijdens een winterbarbecue?

Winter staat synoniem voor vroeg donker, dus zorg zeker voor voldoende lampjes en kaarsjes, waarmee je meteen ook een supergezellig sfeertje creëert! Plaats een vuurkorf  of vuurschaal waar je gasten zich lekker kunnen verwarmen. Steek overal tuinfakkels aan en zorg voor veel leuke kerstverlichting.

Geef ook iedere gast een lekkere warme fleecedeken en zorg voor mutsen, sjaals en eventueel handschoenen zonder vingers (eet makkelijker). Of zeg je gasten dat ze het zelf moeten meenemen en zich warm moeten kleden. Als de weermannen minder goed weer voorspellen, regel dan een partytent die je gezellig inricht (lampjes, theelichtjes…).

Steek de barbecue aan en zorg voor lekkere warme drankjes zoals warme chocolademelk (leuk met chocolade op een stokje) en voor Glühwein e.d.

Typisch eten en drinken

Ga met z'n alle gezellig warm rond een vuurkorf zitten en begin bijvoorbeeld met soep (kun je opwarmen op een rooster op een vuurkorf). Daarna lekker gegrild vlees, een gepofte aardappelen en warme groenten. In tegenstelling tot een zomerbarbecue kies je tijdens de winter naast koude groentjes zeker ook voor warme groenten, aardappelen en/of pasta. Lekkere courgettes, worteltjes of broccoli – keuze genoeg in de winter! Ideale opwarmertjes na het eten zijn jenever, glühwein of warme chocomel (eventueel met een scheut rum). Voor de kinderen zijn marshmallows op een stokje natuurlijk erg leuk!

Aarzel niet, gewoon doen!

Het is echt super leuk en origineel zo’n winterbarbecue! En met vuurkorven, een terrashaard (en de bbq zelf) is het echt niet koud hoor! Vind je het toch te koud, dan kun je ook eventueel buiten aperatieven en dan eten in de woonkamer of onder de veranda.

Een winterbbq is ook leuk voor oudjaarsavond. Het is gezellig en je kunt zo lekker cozy en warm bij het knetterende vuur naar het vuurwerk kijken!

Winterbarbecue TerrashaardshopWat vind jij? Zou jij een winterbarbecue organiseren?