De voordelen van een elektrische sfeerhaard

Droomt u al lang van zo’n gezellige openhaard in uw woonkamer, maar heeft u bijvoorbeeld niet de beschikking over een rookkanaal? Dan is een elektrische sfeerhaard de ideale oplossing. Een elektrische haard betekent sfeer en warmte in huis zonder rook- en/of geurhinder, nauwelijks onderhoud en u hoeft niet steeds op en neer naar de schuur voor haardhout. Een stopcontact is voldoende!

 

Dimplex Optiflame elektrische haard

 

De elektrische sfeerhaard is al snel dé blikvanger in de woonkamer én eenvoudig toe te passen in elke woonsituatie. Grote kans dat een elektrische haard ook voor u de juiste keuze is. We geven u vijf redenen waarom:

1.  Eenvoudige installatie

De eerste reden om te kiezen voor een elektrische haard is het gebruiksgemak. Waar het bij een gashaard, houtkachel of een pelletkachel nodig is om een kostbaar rookkanaal te laten aansluiten, volstaat bij een elektrische haard een stopcontact. Dit kost niet alleen minder geld, maar het zorgt er ook voor dat u een dergelijke sfeerhaard op veel meer plaatsen dan alleen in de woonkamer kunt plaatsen. Wat dacht u van de slaapkamer of de keuken?

2 . Comfort en gemak

Een sfeerhaard staat synoniem voor comfort en gemak. Vanuit uw luie stoel schakelt u de haard aan door middel van een meegeleverde afstandsbediening. Tussendoor een nieuw blok hout op het haardvuur gooien is niet nodig en wilt u gaan slapen, dan zet u de openhaard met één druk op de knop weer uit.

Het onderhoud aan elektrische haarden is minimaal. Heeft u een haard met de bekende Opti-myst techniek (waterdamp), dan is het zaak dat u het reservoir en de leidingen af en toe even ontkalkt. Bij de overige haarden is er eigenlijk geen onderhoud vereist en is, afhankelijk van het type haard, de gemiddelde brandduur van de lampen dusdanig hoog dat zelfs het vervangen van een lampje lang op zich laat wachten.

3.  Met een elektrische haard een levensecht vuurbeeld

Voor het creëren van een levensecht vuurbeeld, zijn de diverse technieken de laatste jaren enorm verbeterd. Denkt u hierbij aan het gebruik van lampen, spiegels, lichtprojectie en waterdamp, waardoor een driedimensionaal beeld van vlammen wordt getoond. In combinatie met lavasteentjes en/of keramische houtblokken is het alsof u voor een echt haardvuur zit. Zeker als de haard ook nog warmte afgeeft en het geluid van wegspringende vonkjes klinkt…

4.  Sfeerhaard met verwarming

Veel elektrische sfeerhaarden zijn uitgerust met een ingebouwd verwarmingselement. Natuurlijk is de warmte van de elektrische haard niet zo intensief als de warmte van een houtkachel of gashaard, maar het kan wel nét even zorgen voor wat extra behaaglijkheid. En is het warm genoeg in uw kamer? Dan kunt u de verwarming eenvoudig uitzetten, zo bepaalt u helemaal zelf of uw elektrische haard warmte moet geven of niet.

De meeste sfeerhaarden worden geleverd met een verwarmfunctie van 1 of 2 kW vermogen. Dit is dus zeer geschikt als bijverwarming. Wilt u alleen een sfeerhaard? Dan kunt u de verwarming ook helemaal uitschakelen.

5.  Elektrische haard voor een beter milieu

Een elektrische haard is voor steeds meer mensen een bewuste keuze. Ze willen hun gasverbruik beperken of zelfs volledig gasvrij leven. Als u zonnepanelen heeft of van plan bent deze aan te schaffen, is het ook aantrekkelijk om te kiezen voor een elektrische haard. De overcapaciteit die u opbouwt met zonnecollectoren  kunt u namelijk goed gebruiken voor bijverwarming met een elektrische haard. Op deze manier bespaart u ook weer op de gaskosten.

Conclusie: Een elektrische haard is het "vuur van de toekomst"

De elektrische haard is het vuur van de toekomst, zeggen wij wel eens. De sterk verbeterde technieken en het ruime aanbod in modellen hebben ervoor gezorgd dat de populariteit in korte tijd enorm is toegenomen. Weliswaar hebben we hierboven een vijftal voordelen van een elektrische haard opgesomd, er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om een elektrische sfeerhaard te kopen.

Net als bij een gewone kachel kunt u kiezen uit allerlei uitvoeringen. Zo zijn er elektrische inbouwhaarden, ‘hangende’ haarden, vrijstaande kachels, maar ook branders zoals een Dimplex Silverton inzethaard die u eenvoudig in een bestaande schouw kunt plaatsen.

Bekijkt u hier op uw gemak alle elektrische haarden. En heeft u vragen of advies nodig, dan helpen wij u graag. Onze klantendienst zit voor u klaar!

___________________________________________________________________________________________________