herfstblog vuurkorfwinkel met herfsttips

Laat Vuurkorfwinkel je helpen de herfst te vieren met 5 gezellige herfsttips. Van gezelligheid boven de vuurkorf tot herfstdecoratie voor in je huis. Met onze tips haal je het meeste uit de herfstperiode. Wij zetten de leukste herfsttips voor je op een rij!

1. Kastanjes zoeken en poffen boven de vuurkorf

Het is kastanje tijd! Vanaf ongeveer half oktober tot half november is het kastanje-tijd en laten kastanjes hun noten vallen. Wil je er een keer gezellig uit met de kinderen? Ga dan op zoek naar tamme kastanjes. Een leuke activiteit in de herfstmaand wanneer deze noten uit de bomen vallen. Maak een mooie herfstwandeling en combineer dit met een zoektocht naar kastanjes om deze vervolgens lekker op het open vuur te poffen!

Speciale Kastanjepan

Met de kastanjepan van Barbecook of Esschert wordt het kastanjes poffen erg makkelijk. De speciale kastanjepan is namelijk voorzien van een extra lange steel. Hierdoor kun je op een veilige manier kastanjes roosteren. Door de pan af en toe te schudden boven de vlammen van een vuurkorf of haardvuur worden de kastanjes makkelijk gepoft.

Kortom: kastanjes poffen is leuk, lekker, en gezond!

Tip: snij eerst een kruis in de bovenkant van de kastanjes, anders kan de stoom er niet uit. Na ongeveer een kwartiertje in de pan kunnen de hete kastanjes uit het vuur gehaald worden. Even laten afkoelen, pellen en eten maar!

Warme gepofte kastanjes zijn lekker met een klontje boter, zout en peper. Lees hier nog meer over het poffen van kastanjes.

2. Herfstdecoratie: Haal de herfst in huis met een mooi herfst boeket

Net zoals we met kerstmis de kerstkransen kennen, kun je jezelf natuurlijk ook uitleven met een herfstboeket of krans! Geniet van de herfst en het samen buiten zijn en ga op pad om een mooi herfstboeket of een herfstkrans samen te stellen. Denk hierbij aan dennenappels, kastanjes, bladeren en andere herfstdecoratie. Maar vergeet ook zeker niet de pompoenen!

Herfstkrans maken   herfstdecoratie met pompoenen

Je kunt namelijk vanalles doen met een pompoen:

Versieren:

Versier een aantal pompoenen en geef ze een mooi plekje in huis. Een leuke activiteit om samen te doen met je kinderen.

Een kaars maken:

Hol de pompoen uit en vul hem met vloeibaar kaarsvet en een lont. Of hol maar een deel uit en zet er een waxine lichtje in. Zo heb jij een unieke herfstkaars en ben je creatief bezig geweest.

Pompoenkaars maken als herfsttip

Of gewoon eten!

Tijdens de herfst zetten we natuurlijk het liefst pompoen gerechten op tafel. Wat dacht je van pompoensoep of een lekkere pompoenstoof? Er zijn vele herfstrecepten te vinden met pompoen die zeker het proberen waard zijn.

Wees creatief met je herfstdecoratie en laat ons weten wat je hebt gemaakt!

3. Maak wat mooie herfstfoto’s

Nu je dan toch buiten bent of een mooie herfstwandeling aan het maken bent kun je meteen wat leuke plaatjes schieten. De herfstperiode staat bekend om zijn mooie kleuren en bladeren die garant staan voor mooie herfstkiekjes. Het is een leuke manier om (coronaproof) bij elkaar te zijn en te genieten van het buiten zijn. Zo kun je die uitgestelde fotoshoot gewoon zelf houden!

4. Warm jezelf lekker op bij een sfeervol vuurtje na een mooie herfstwandeling

Na de verfrissende herfstwandeling is er niks zo fijn als lekker even opwarmen bij de vuurkorf of tuinhaard. Zeker nu we steeds meer thuis zitten en thuiswerken is het fijn om het in huis extra gezellig te maken. Laten wij daar nu net de oplossing voor hebben. Wij hebben een groot assortiment aan vuurkorven en tuinhaarden die hier geschikt voor zijn. Bekijk nu ons assortiment in tuinhaarden en vuurkorven.

Vind je het toch te koud? Onder de overkapping kan je ook genieten van gezelligheid en warmte rondom een sfeervolle vuurtafel. Bekijk ons assortiment aan vuurtafels op onze website.

Opwarmen bij de vuurtafel als herfsttip

5. Marshmallows en warme chocomel

De laatste herfsttip! Nu je dan toch zit op te warmen bij een vuurtje, is het ook leuk om gezellig marshmallows te roosteren boven de vuurkorf. Met een lekkere kop warme chocomel ‘s avonds nog even lekker bijkomen van de dag en marshmallows roosteren... ideaal toch!

Marshmallows roosteren op de vuurkorf als herfsttip

Vuurkorfwinkel helpt je graag om de herfstperiode goed door te komen. We hopen daarom dat we je geïnspireerd hebben met wat leuke herfsttips! Doe er je voordeel mee en maak de Herfst een aangename tijd.

Mocht je hulp nodig hebben bij het uitzoeken van een passend herfstproduct? Onze klantenservice staat graag voor je klaar.