Veel gezelligheid met Zweedse fakkels

In Nederland is hij inmiddels erg populair, de Zweedse fakkel. En dat is niet zo vreemd! Deze brandende boomstammen zijn zeer sfeerverhogend, gezellig én zorgen natuurlijk voor een prettige warmte in de tuin of op het terras. Een Zweedse fakkel kan zowel tijdens de zomer als in de winter gebruikt worden.

Voordat u een Zweedse fakkel gaat gebruiken is het verstandig om de gebruiksaanwijzing te lezen. Hierin staat vermeld hoe u de Zweedse fakkel op een verantwoorde manier kunt aansteken, gebruiken en doven. Zweedse fakkels zijn alleen geschikt voor gebruik buitenshuis!

Gebruiksaanwijzing Zweedse fakkels

Let op! Een Zweedse fakkels is een open vuurbron en daarom alleen en uitsluitend geschikt voor gebruik buitenshuis en alleen op plekken die geschikt en veilig zijn genoeg zijn voor een open vuurbron! Dit product is net als al onze andere producten in onze webshops daarom niet geschikt voor gebruik op balkons. Net als bij alle anderen vuurbronnen dient u te zorgen voor uw eigen veiligheid en die van anderen. U dient kinderen te wijzen op de gevaren van open vuur en hiertegen te beschermen.

De fakkels die in onze webwinkels aangeboden worden zijn zeer gemakkelijk te gebruiken. Toch ervaren wij dat mensen voor hun aankoop soms nog wat vragen hebben over Zweedse fakkels.

Hieronder antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent het gebruik van Zweedse fakkels:

De Zweedse fakkel is in de 16e eeuw 'uitgevonden' door soldaten uit Zweden die een eenvoudige manier zochten om vochtig hout te doen branden. Zij maakten insnedes in boomstammen om de zuurstoftoevoer te reguleren. Tegenwoordig hebben de fakkels nog steeds dezelfde vorm, maar worden er andere technieken gehanteerd om ervoor te zorgen dat deze niet vonken en minder roken. Een langzaam brandende boomstam die gelijkmatig en gecontroleerd wegbrand. Een prachtige toevoeging voor elke tuin! Let op! Iedere fakkel is een open vuurbron en dient daarom als zodanig behandeld te worden.

Hoe kan ik Zweedse fakkels veilig aansteken?

De Zweedse fakkel die u bij ons koopt is al helemaal gebruikklaar gemaakt. Dit houdt in dat er in de bovenkant een kleine inkeping gemaakt is, waar het bijgeleverde aanmaakblokje in geplaatst moet worden. De bovenkant van de boomstam is altijd de kant waar de langste verticale inkepingen in gemaakt zijn. Dit blokje werkt op dezelfde manier als de blokjes die gebruikt worden voor het aanmaken van de openhaard. Door met een aansteker of lange lucifer een vlam tegen het aanmaakblokje te houden, vat deze vlam. Het gedroogde hout dat zich onder en rondom de fakkel bevind, zal vanzelf gaan branden. Het is niet nodig (en zelfs ten zeerste af te raden) om een extra brandmiddel te gebruiken om het aansteken te bevorderen.

Omdat tijdens het branden van de fakkel as en houtresten op de grond zullen vallen kan het verstandig zijn om een asopvangplaat te gebruiken. Deze bodemplaten zijn zowel rond als vierkant (en in verschillende maten) verkrijgbaar. Na gebruik kunt u deze eenvoudig legen boven de vuilnisbak.

Hoe kan ik de fakkel doven?

Het doven van een Zweedse fakkel doet u het veiligst met behulp van water, maar wij raden altijd aan om indien mogelijk de fakkel in zijn volledigheid op te laten branden vanwege de eventuele rookontwikkeling bij het doven. Let er bij het opbranden natuurlijk ook op dat de ondergrond geen vlam kan vatten en dat u dit product nooit onbeheerd brandend achterlaat of zonder toezicht laat doorbranden.

Wanneer u het doven uitvoert met water, is het verstandig om voldoende afstand te houden in verband met het opspattende water en vonken. Hierbij kan ook rookontwikkeling ontstaan. Wees er zeker van dat het vuur geheel gedoofd is. Dit product is een open vuurbron en dient als zodanig behandeld te worden. Voor uw eigen veiligheid en die van anderen is het essentieel dat u de nodige voorzichtigheid in acht neemt als het gaat om openvuur.

Zweedse fakkels goedkoop bestellen bij Vuurkorfwinkel.nl

Zweedse fakkels bestelt u heel eenvoudig bij Zweedsefakkelonline.nl, Vuurkorfwinkel.nl of Terrashaardshop.be en zijn bijvoorbeeld ook leuk om cadeau te geven of om aan een kerstpakket toe te voegen.

Vanaf EUR 50,- wordt iedere bestelling GRATIS thuisbezorgd. Bovendien ontvangt u een aantrekkelijke korting wanneer het om grotere aantallen gaat.

___________________________________________________________________________________________________