blog goedkope barbecue organiseren}

De prijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen en daarmee ook de prijs van vlees. Natuurlijk erg jammer als je een gezellige barbecue wilt organiseren met vrienden maar het boodschappenlijstje toch wel duur uitvalt. Maar barbecueën hoeft niet duur te zijn. Wij willen je graag 6 tips geven hoe jij de kosten van een barbecue kunt beperken en slim gebruik kunt maken van de ingrediënten die je nog in huis hebt. 

Tip 1: een simpele barbecue 

Denk je aan een barbecue dan denk je waarschijnlijk al snel aan een grote kookunit met allerlei accessoires zoals een bakplaat, een extra grill en diverse pannen. Barbecueën hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Ben je in jouw eigen tuin en heb je een oude vuurschaal staan? Zet hier een driepoot overheen of maak een eigen driepoot met drie takken en de Petromax Driepoot ring en het grillen kan al beginnen.  

 

Nog een voordeel van een budget-proof barbecue: de Heat BRATEN houtskool barbecue. Deze barbecue heeft in principe alle kernmerken om goed mee te barbecueën en heeft een relatief zachte prijs ten opzichte van de andere barbecues die worden aangeprezen. 

Petromax driepoot ring als optie voor goedkope barbecue

Tip 2: deel de kosten 

Organiseer jij de barbecue in jouw tuin voor een groep vrienden of familie? Vraag dan of iedereen iets mee wilt nemen. Een paar flessen drinken, wat salades, dips of een eigen gerechtje zijn natuurlijk altijd welkom. Op deze manier kun je de kosten voor jezelf beperken tot de basics zoals aanmaakblokjes of hout, stokbrood, vlees of vis voor op de grill en misschien nog wat kleine borrelhapjes zoals nootjes. 

 

Mocht je toch wat meer vlees of vis willen halen, bekijk dan de aanbiedingen. Zie je een aanbieding in de supermarkt, neem het mee en sla dit op in de vriezer. Op deze manier verdeel je de kosten voor jezelf over een periode en hoef je niet in één keer een grote hoeveelheid boodschappen te doen.  

Tip 3: dips zelf maken 

Voor een geslaagde barbecue hoeft zeker niet alles kant-en-klaar uit de supermarkt te komen. Denk aan het zelf maken van dips voor op het stokbrood.  

  • Eiersalade met mayonaise en gekookte eieren
  • Knoflooksaus met crème fraîche en knoflook
  • Tzatziki met yoghurt en komkommer

 

Naast de dips kun je bijvoorbeeld ook jouw eigen spiesjes maken. Haal wat paprika, ui en vlees, vis of vegetarische hapjes naar keuze en maak een eigen spiesje voor op de barbecue. En wat dacht je van een heerlijk zelfgebakken brood

Tip 4: Restjes uit de koelkast gebruiken op de barbecue 

Koop vooral geen nieuwe ingrediënten als je nog groentes of hapjes hebt liggen die nog goed zijn. Vaak blijven groentes zoals paprika, komkommer of ui liggen en kun je deze perfect gebruiken voor een frisse komkommersalade, een gevulde paprika van de grill of gevulde spiesen.  

Tip 5: gebruik meer groenten dan vlees 

Niet alleen vanuit een financieel oogpunt maar ook vanuit een duurzaamheidsoogpunt kun je wat meer groentes gebruiken tijdens de barbecue. Vervang de hamburger bijvoorbeeld door een portobello of vervang het vlees door goed vullende groentes zoals champignons, bieten of wortel. 

Tip 6: maak bijgerechten 

Kies voor minder vlees, meer groentes en daarnaast voldoende bijgerechten. Maak bijvoorbeeld een simpele aardappelsalade of groene salades met kaas en boontjes. Door voldoende van dit soort gerechtjes naast de barbecue te hebben, hoef je minder dure ingrediënten zoals vlees, vis of spiesjes te kopen en heb je toch een complete barbecue. Heb je toch de barbecue aan staan, denk dan aan het maken van wafels als dessert met een gietijzeren wafelijzer

Goedkoop barbecueën met een goedkope barbecue 

Barbecueën draait natuurlijk om gezellig samen zijn en hierbij een hapje eten. Bekijk ook de mogelijkheden die er zijn met verschillende ingrediënten of dingen die je al in huis hebt. Vaak wordt de hoeveelheid eten dat nodig is overschat en zit je nog dagenlang met salades of stukken vlees die over zijn gebleven. 

 

Nog een laatste tip: bekijk het eten niet per verpakking in de supermarkt maar bedenk hoeveel je per persoon zult gaan eten. Vaak is 2 à 3 stukjes vlees van de grill per persoon al voldoende en kun je verder richten op de bijgerechten en zelfgemaakte dipjes.

Heb je nog vragen over de barbecues in ons assortiment of andere onderwerpen? Laat het ons weten via de blogcomments en hopelijk zul je nog vele gezellige barbecues tegemoet gaan deze zomer.