blog leukste zomeractiviteiten vuurkorfwinkel.nl}

Hopelijk hebben we in 2022 net zo een heerlijke zomer als de afgelopen jaren. We zijn erg verwend met het heerlijke weer en bij goed zomerweer horen natuurlijk ook leuke buitenactiviteiten. Buiten in het park zitten met vrienden, een dagje weg naar een waterpark of gewoon gezellig in de tuin barbecueën. Het zijn allemaal perfecte activiteiten om te doen als het heerlijk weer is. In deze blog inspireren we jou met allerlei leuke buitenactiviteiten. 

Organiseer een barbecue 

Heb je zelf een barbecue of wil je er een aanschaffen? Wacht dan niet te lang! Deze zomer is het perfecte moment om heerlijk met jouw vrienden en familie een avondje te gaan barbecueën. Met het gebruik van de Kamado bbq van The Bastard kun je niet alleen jouw kookkunsten laten zien maar kun je het gehele diner buiten voorbereiden en tegelijkertijd genieten van het heerlijke weer met een drankje erbij. Geniet van het heerlijke zomerweer en grill zonder moeite de vleesjes klaar.  

Maak het gezellig met een tuinhaard 

Lange avonden buiten zitten rond een gezellig haardvuur, spelletjes spelen en gezellig bijkletsen met vrienden. Deze zomer is het uitgelezen moment om zulke avonden te organiseren. Nu is het enkel nog een kwestie van het aanschaffen van een tuinhaard en je kunt elke avond weer buiten genieten.

Tuinhaarden zijn er in allerlei stijlen en formaten. Zo kun je een kleine klassieke tuinhaard zoals de BonFeu BonGiro in jouw tuin plaatsen of kiezen voor een roestige variant zoals de BonFeu BonSolo Roest. Voor de grotere tuinen zijn er ook voldoende tuinhaarden te vinden in ons assortiment. Zo is BonTon-serie van BonFeu beschikbaar in 3 formaten en haal je met de BonTon 60 een robuuste tuinhaard van maarliefst 198 cm hoog in je tuin! Daarnaast zijn er veel tuinhaarden beschikbaar met een houtopslag zodat je de hele avond het vuur goed brandend kan blijven houden. 

barbecue in de zomer

Een drankje na het eten 

Na het buiten eten nog even blijven zitten op je buiten terras met een lekker drankje. Even de dag bespreken en ondertussen heerlijk van het buitenleven genieten. Dit kan makkelijk met een terrasheater. Er zijn hangende heaters die gemakkelijk op te hangen zijn maar het uitzicht niet belemmeren. De Sunred Artic Compact is hier een goed voorbeeld van. De heater is simpel op te hangen op jouw terras en geeft zowel warmte als een fijn sfeerlicht. Daarbij heeft de heater een strak wit design en staat hij mooi op elk terras.  

Een vuurtafel is mede een fijne toevoeging aan het terras om gezellig spelletjes te spelen met een heerlijk borrelplankje erbij. Met een vuurtafel haal je een fijne sfeermaker in jouw tuin waar je uren van kunt genieten. Niet alleen het “vuur” is erg fijn om ambiance van te beleven, in combinatie met leuke accessoires zoals een pizzasteen of side table kun je met een vuurtafel zelfs een lekker hapje klaarmaken en dineren aan de vuurtafel. Met een vuurtafel heb je dus het beste van beide werelden! 

Huur een bootje met vrienden 

Het huren van een bootje kun je in bijna elke stad wel doen. Het is de perfecte activiteit voor een warme zomerse dag en een prettige manier om de verkoeling van het water op te zoeken. Naast het huren van een bootje kun je dit combineren met het aansteken van de barbecue. Neem lekker de eigen bbq mee en geniet de hele dag van een heerlijk boottochtje met hapjes en drankjes. Een zeer geschikte barbecue om mee te nemen op de boot is de DrumGrill. Dit omgebouwde olievat is super stabiel en is makkelijk te vervoeren. Met deze barbecue kun je overdag heerlijk wat eten grillen en later op de avond, als de temperaturen op het water dalen, kan de DrumGrill afgebouwd worden en als vuurkorf worden gebruikt. De ideale vriend voor op het water. 


Let op: onderzoek of je in het gebied waar je gaat varen een vuurtje mag stoken.  

een drankje na het eten

Maak er een fantastische zomer van 

Zoals te lezen in deze blog zijn er voldoende leuke activiteiten die je deze zomer kunt uitproberen. En daarbij zijn onze sfeermakers natuurlijk onmisbaar. Surf door onze webshop en ontdek de leukste tuinhaarden, vuurkorven en barbecues en maak er een geweldige zomer van! Heb je vragen over een product? Neem contact op met onze klantenservice, zij staan je graag te woord.