Met een terrasheater op gas warmte en gezelligheid in de tuin

Het is herfst, de dagen worden korter en de temperaturen lager. Maar is het droog weer, dan houdt niets ons tegen om lekker naar buiten te gaan. Een warme trui aan en de tuin in. Zeker wanneer je een veranda of overkapping hebt, kun je in het najaar vaak nog heerlijk buiten zitten.

terrasverwarmer-gasOm het op die momenten net even wat sfeervoller en qua temperatuur wat aangenamer te maken zijn er vandaag de dag natuurlijk veel mogelijkheden. De tuin is tegenwoordig meer en meer een verlengstuk van de woning en dat zie je terug in het enorme aanbod aan vuurtafels, tuinhaarden en terrasverwarmers.

Met betrekking tot de laatste categorie lichten we er nu specifiek de terrasverwarmer op gas uit. Niet alleen omdat een gasheater op het eigen terras veel voordelen heeft, maar ook omdat de periode van kerstborrels, Oud & Nieuw en winterbarbecues aanbreekt. Bij uitstek evenementen en gelegenheden die tegenwoordig veel buiten plaatsvinden. Gezellig met een glühweintje, sfeervolle tuinfakkels en brandende vuurkorven tot in de late uurtjes genieten van elkaars gezelschap.

De voordelen van een gasheater

Bij een terrasheater op gas, ook wel gasheater of patio heater genoemd, heb je de keuze uit hangende of staande terrasverwarmers. De hangende exemplaren kom je veelal bij horecazaken tegen en zijn vaak aangesloten op een gasleiding. De staande terrasverwarmers kenmerken zich vaak door een wat platte kap aan de bovenzijde waardoor deze ook wel een “paddenstoel” genoemd wordt. Je kent ze vast wel.

Deze laatste modellen zijn ideaal om in de eigen tuin of tijdens evenementen te gebruiken. Ze zijn namelijk voorzien van wieltjes en daardoor eenvoudig verplaatsbaar. Je bent dus heel flexibel in het plaatsen van zo’n gasheater en over de warmte-afgifte hoef je je al helemaal geen zorgen te maken. Een terrasheater op gas heeft over het algemeen een hoog vermogen en daardoor een groot bereik. Daarom zijn deze heaters erg geschikt voor het verwarmen van grote open ruimtes. Verspreid er een paar over het terras en iedereen staat heerlijk warm.

THG 12000 heater detail 2Staande gasheaters werken op propaan- of butaan gas

Gas heaters werken op propaan of butaan. Butaan is bij temperaturen rond het vriespunt niet meer bruikbaar, propaan wel. De gasfles zelf is op veel plaatsen verkrijgbaar en eenvoudig om te ruilen voor een vol exemplaar. Bij de eerste aanschaf van een gasfles betaal je overigens wel “statiegeld” dat je achteraf bij inlevering van de fles weer terug kunt krijgen.

Bij vrijwel alle gasheaters is de gasfles netjes onder in de voet op te bergen. Je sluit de gasfles met de bijgeleverde koppeling aan, draait de kraan open, sluit het deurtje en niemand ziet die lelijke fles nog staan. Het ontsteken en bedienen van de gas heater doe je via een knop aan de buitenzijde. Maar na afloop de kraan wel weer even dichtdraaien…

Met een Flame heater twee vliegen in één klap

Terrasverwarmers op gas zijn in veel modellen, maar ook diverse kleuren verkrijgbaar. Naast de bekende zwarte heater en de populaire RVS heater zijn er tegenwoordig ook witte en grijze exemplaren te koop. Er is dus altijd wel een gasheater te vinden die aansluit op jouw wensen en past bij jouw tuinmeubilair.

Voor het model geldt hetzelfde. We kennen de “paddenstoel”, maar heb je al ooit ergens de Flame heater zien staan? De flame heater is enorm populair en dat komt met name door de glazen buis waardoor de bewegende vlammen zichtbaar zijn. Met de flame heater heb je dus niet alleen profijt van de warmte, maar krijg je er ook een enorme bak sfeer bij cadeau. Je slaat in wezen twee vliegen in één klap!

Eurom flame heater sfeer 1Het warmtebereik van deze flameheater bedraagt maar liefst 50 m², dus ben je op zoek naar een fijne terrasverwarmer op gas, dan is bijvoorbeeld de Eurom flame heater een serieuze overweging waard.

De bediening is variabel en ligt tussen de 5.000 en 12.000 watt zodat je zelf bepaalt hoe warm het wordt. De oververhittings- en omvalbeveiliging, de elektronische ontsteking en de handige wieltjes maken de Eurom Flame heater helemaal af.

De Eurom Area Lounge heater

De naam zegt het eigenlijk al… De Lounge heater is met een hoogte van 139 cm wat lager en daardoor zeer geschikt voor plaatsing bij een loungeset. De warmte straalt lager uit en hierdoor voelt het in de zithoek al snel zeer comfortabel aan.

De Eurom lounge heater heeft een elektrische ontsteking en een vermogen van 5000 tot maar liefst 13.000 watt. Bij ideale omstandigheden verwarmt de heater een oppervlakte tot maar liefst 100 m². Zo zit je er lekker warmpjes bij op frissere avonden! Daarnaast is het nog even het vermelden waard dat de lounge heater vanwege zijn lengte ook geschikt is om bijvoorbeeld onder een parasol of partytent te plaatsen.

De Eurom THG14000 gasheater

De zogenaamde paddenstoel is bij vrijwel iedereen bekend. Deze traditionele terrasverwarmer gas heeft een hoogte van 220 cm en een capaciteit van 5.000 tot 14.000 watt. Hierdoor kun je een omgeving tot wel 100 m² aangenaam verwarmen! De ingebouwde oververhitting- en omvalbeveiliging, de elektronische ontsteking en de eenvoudige variabele gascontrole maken dit model tot een volwaardige terrasverwarmer waar je veel plezier aan zult hebben.

Eurom THG 12000 gasheater def.De Eurom THG14000 is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een zwarte behuizing of voor de terrasheater van RVS. Voor beide modellen is ook een beschermhoes verkrijgbaar.

Terrasverwarmer online bestellen bij Vuurkorfwinkel.nl

Conclusie: Een gasheater is zowel op je eigen terras als tijdens feestjes en barbecues de ideale terrasverwarmer. Vanwege de wieltjes is de heater eenvoudig te verplaatsen en ben je zeer flexibel.

Zoek je naast warmte ook sfeer, dan is de flame heater een prima oplossing. De zichtbare vlam geeft enorm veel gezelligheid. Betreft het een lounge set of zithoek waarbij je wat extra comfort zoekt, dan kom je al snel terecht bij een Lounge heater. Alle gasheaters hebben sowieso een enorm vermogen en dus een hoog warmtebereik.

Ben je er nog niet helemaal uit welke terrasheater voor jou het meest geschikte model is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt onze klantenservice bereiken op telefoonnummer 013-5451966 of kom gewoon even bij ons langs in de showroom. Bestel je de terrasverwarmer gewoon online, dan ontvang je deze normaliter de volgende dag al in huis!  En de verzending is gratis!

___________________________________________________________________________________________________