Pannenkoeken bakken boven een vuurkorf

Pannenkoeken bakken is geweldig. Zeker tijdens de herfst wanneer de wind door de tuin giert en de blaadjes van de bomen dwarrelen. Pannenkoeken bakken heeft iets gezelligs, het is een echt familiegerecht.

Pannenkoeken bakken in de tuin Vaak wordt het met kinderen geassocieerd, maar ook veel volwassenen zijn er gek op. En dat is niet verrassend, want de pannenkoek is hartstikke lekker én je kunt er alle kanten mee op. Het leuke aan pannenkoeken is bovendien dat je de ingrediënten bijna altijd wel in huis hebt en dus op ieder moment een flinke stapel pannenkoeken op tafel kunt zetten!

Pannenkoek met appel of pannenkoek met spek?

Pannenkoeken zijn er in vele varianten. Gewoon naturel met poedersuiker of lekker met spek, appel, ananas, ham of chocolade.

Een pannenkoek wordt van oorsprong gemaakt van ei, melk, bloem en meestal een klein beetje zout. De klassieke pannenkoek wordt meestal in een klein beetje boter gebakken (soms olie).

De Nederlandse pannenkoek wordt vrij dik gebakken. In andere landen doen ze dat vaak weer anders. De crêpe uit Frankrijk wordt bijvoorbeeld zeer dun gebakken en meestal uitgestreken over een hete plaat.

pannenkoeken-bakkenEen pannenkoekenpan voor de avontuurlijke buitenkok

Voor het bakken van een pannenkoek heb je een goede koekenpan nodig. Dit hoeft helemaal geen dure pan te zijn, als er maar een goede anti-aanbak laag in zit.

Omdat buiten koken tegenwoordig immens populair is, zijn er speciale pannenkoekenpannen voor boven een openvuur. Want wat is er nou gezelliger dan gezellig met de kinderen boven een vuurkorf of vuurschaal pannenkoeken te bakken?

De Esschert pannenkoekenpan is zo’n pan. Na de popcornpan en later de kastanjepan mocht een pannenkoekenpan zeker niet ontbreken! Deze pannenkoekenpan is voorzien van extra lange steel zodat het bakken ook voor een kind veilig is. De pan is gemaakt van gietijzer en heeft een diameter van 27 cm.

 

Esschert pannenkoekenpan FF234Pannenkoeken worden op hoog vuur gebakken. Wanneer de boter en de pan heet is zal de pannenkoek binnen een aantal minuten al gaar zijn.

Kortom; Pannenkoeken bakken is een echte familiegebeurtenis. Met de speciale pannenkoekenpan voor buiten is het mogelijk om lekker de tuin in te gaan. Herfst of winter, stook een mooi vuur en geniet met de kinderen van een ouderwets samenzijn.

Kijk voor de Esschert pannenkoekenpan, een popcornpan of andere leuke buitenkookbenodigdheden snel bij Vuurkorfwinkel.nl