Gebruik aanmaakblokjes voor het veilig aansteken van barbecue of tuinhaard

Al geruime tijd maken de aanmaakmiddelen van Fire-Up deel uit van ons assortiment. Uit de vele reacties en binnengekomen reviews maken wij steeds weer op dat onze klanten erg enthousiast zijn over de kwaliteit van deze aanmaakproducten. Veel van onze klanten zien we regelmatig bij ons terug om een nieuwe bestelling te plaatsen.

Het is daarom tijd om de producten van Fire-Up (en in het bijzonder de aanmaakblokjes) eens extra te belichten.

Het productieproces van houtskool

De fabricage van houtskool vindt plaats door verhitting van hout in speciaal daarvoor ontworpen ovens. Tijdens het destillatieproces komt het hout niet in aanraking met zuurstof waardoor geen ontbranding cq. verbranding optreedt.

Door omzetting van hout naar koolstof zuivert men de basisgrondstof van ongewenste bestanddelen. Zo verwijdert men de in hout aanwezige vluchtige bestandsdelen zoals gassen. Ook het vocht verdampt tot een vooraf bepaald percentage. Van de vaste bestanddelen die worden verwijderd is houtskoolteer de bekendste. Hoe meer stoffen uit het hout worden gehaald, hoe zuiverder de houtskool of wel hoe hoger het vast-koolstofgehalte.

Houtskoolbriketten

Houtskoolbriketten worden gefabriceerd uit de ondermaat van de houtskool in combinatie met een natuurlijk bindmiddel. De kwaliteit van de briketten is dus direct afhankelijk van de kwaliteit van de houtskool. Voordeel van de briketten is de lange brandduur, waar echter tegenover staat dat de verbrandingstemperatuur lager ligt door de toevoeging van het bindmiddel. Dit laatste is geen brandstof en daarom geeft een briket meer as.

Belangrijke tip!

Om de houtskool of briketten aan te steken dient u de aanmaakblokjes op de brandstof te leggen! Door de warmte stijgt de lucht en deze trekt door de brandstof verse lucht aan van onder naar boven. De vlammen hebben zuurstof nodig dus zoeken ze de verse lucht naar beneden op en trekken aldus naar het hart van de brandstof. Zodoende is de brandstof snel op temperatuur en voorkomt u nadelige rookvorming.

 

Fire-Up's bekende bruine aanmaakblokjes

De bruine aanmaakblokjes van Fire-Up worden in hoog tempo steeds populairder. Dat komt omdat ze erg gemakkelijk zijn in het gebruik, niet stinken, onbeperkt houdbaar maar bovenal erg veilig zijn. Omdat de bruine blokjes van Fire-Up gemaakt zijn van plantaardige olie en onbewerkt naaldhout, zijn ze niet giftig.

Fire-Up kwaliteit

Houtskool wordt gemaakt van hout. Hiervoor kunnen maar een beperkt aantal soorten hout als grondstof dienen. De houtskool mag immers geen nadelige invloed uitoefenen op de smaak van het voedsel. Wordt bijvoorbeeld wilgenhout of kastanjehout gebruikt dan ontstaat bij verbranding van deze houtskool een onacceptabele geur.

Anderzijds is de keuze van het hout ook van groot belang voor de brandduur of van invloed op de ontbrandingstijd van de houtskool. In alle gevallen dient te worden uitgegaan van onbewerkt hout. De aanmaakblokjes van Fire-Up zijn uitsluitend  vervaardigd van plantagehout zodat een constante kwaliteit gegarandeerd kan worden en bovendien geen schade aan bebossing wordt veroorzaakt. Ten behoeve van de restaurants wordt houtskool bovendien uitgezeefd op een grove afmeting, tussen 40 en 80 mm.

Duurzaam en biologisch

Fire-Up is koploper op het gebied van duurzame en biologische aanmaakproducten en heeft milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. Volledig composteerbaar en gemaakt van biomassa (houtvezel en plantaardige olie). Ideaal om de kachel, haard of barbecue mee aan te maken, op een milieuvriendelijk manier.

 

FSC certificering

De aanmaakproducten van Fire-Up branden CO2 neutraal en bovendien afkomstig uit goed beheerde bossen met het FSC keurmerk.

CO² neutraal

Meer en meer producten van Fire-Up worden gemaakt van biomassa uit zaagstof zonder enig bindingsmiddel en brandt CO2 neutraal. Dit komt door het feit dat de CO2 emissie na verbranding van deze producten wordt gecompenseerd door de reductie van CO2 in de atmosfeer door de groei van biomassa.

Vergelijking bruine aanmaakblokjes met witte aanmaakblokjes

Bruine aanmaakblokjes   Witte aanmaakblokjes
Niet giftig voor mens en dier Giftig voor mens en dier
Vrij van kankerverwekkende stoffen Bevatten o.a. kerosine en formaldehyde
Geen explosieve stoffen Risico van explosie
Niet ingedeeld in een gevarenklasse Ingedeeld in gevarenklasse (immo classificatie 4.1)
Geen speciale voorschriften voor opslag of transport Speciale voorschriften voor opslag en transport
Reukloos Irriterende geur
Combinatie met voedselproducten toegestaan Combinatie met voedsel niet toegestaan
Product verdampt niet Product verdampt snel na opening verpakking
Veiligste aanmaker: kan weggenomen  worden tijdens het branden Valt in stukjes bij verwijdering uit het vuur
Enkele verpakking in folie Dubbele verpakking in folie en kartonnen doosje
Onbeperkt houdbaar, ook zonder verpakking Beperkt houdbaar, verliest snel brandkracht na opening
Gebroken blokjes, verpakt in vensterzakje, zijn zeer gebruiksvriendelijk Wordt niet ervaren als een gebruiksvriendelijk product

 

Eenvoudig online bestellen!

Fire-Up heeft een breed scala aan vuurgerelateerde producten voor de openhaard, kachel en barbecue. Het assortiment bestaat o.a. uit aanmaakblokjes, houtskool en houtskoolbriketten.

Met deze milieuvriendelijke aanmaakmiddelen steekt u uw barbecue, tuinhaard of vuurkorf op een snelle en veilige manier aan.  En het mooie is, u hoeft voor de aanschaf van aanmaakmiddelen de deur niet meer uit.

U bestelt de aanmaakblokjes of houtwol bij ons heel eenvoudig online en u krijgt uw bestelling keurig de dag erna al thuisbezorgd. De verpakking voor aanmaakblokjes varieert van 72 stuks tot een voordeelverpakking van maar liefst 300 stuks. Houtkrullen zijn verkrijgbaar in zakken van 25 en 60 stuks.

Het assortiment van Fire-Up is verkrijgbaar bij Vuurkorfwinkel.nl en Terrashaardshop.be

Bekijk hier het volledige assortiment aan aanmaakmiddelen van Fire-Up.