Blog circulaire duurzame vuurkorf}

Goed voor het milieu, compleet circulair en een geweldige eyecatcher voor in de tuin. Cyclus is het nieuwste merk op Vuurkorfwinkel en ontwierp een compleet gerecycled vuurkorf. Met drie verschillende modellen is er voor iedereen een vuurkorf te kiezen. Ga jij voor duurzaam en overweeg je om een vuurkorf te kopen? Ga dan zeker voor de Ecodrum. Lees dan in deze blog meer over het merk en over deze duurzame vuurkorf! 

Het merk Cyclus 

Cyclus is een Nederlands merk dat zich richt op het ontwikkelen van volledig duurzame tuinartikelen. Door middel van het recyclen en upcyclen van wasmachinetrommels hebben zij de Ecodrum op de markt gezet. Upcyclen betekent het opnieuw gebruiken maar ook opknappen van een oud product om er een nieuw (herkenbaar of onherkenbaar) product van te maken. Hiermee willen zij de afvalberg verminderen en milieuvriendelijk produceren. Niet alleen de Cyclus Ecodrum is vervaardigd uit gerecyclede producten, ook de doos (FSC gecertificeerd), het verpakkingsmateriaal, logoplaatje en de tape zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast zijn alle vuurkorven gemaakt van RVS waardoor deze langdurig gebruikt kunnen worden en zo hun levensduur verlengen.  

Cyclus heeft drie modellen vuurkorven in hun assortiment. Lees verder om mee te weten te komen over deze drie modellen. 

Cyclus Ecodrum HD RVS 

De Ecodrum HD vuurkorf is een unieke vuurkorf in zijn soort. HD staat voor Hexadrum wat is afgeleid van het zeshoekig patroon (hexa) dat over de gehele vuurkorf is verspreid. Dit patroon maakt de vuurkorf zeer speciaal aangezien de meeste wasmachinetrommels een rond patroon hebben. Het zeshoekige patroon geeft tijdens het stoken van vuur een prachtig patroon door de gaatjes van de vuurkorf wat een erg bijzonder aanzicht is. De vuurkorf is aan de buitenzijde glad waardoor deze een mooi afgewerkt en luxe uiterlijk krijgt.  

Ecodrum HD circulaire vuurkorf

Cyclus Ecodrum GD RVS 

Naast de Hexadrum heeft Cyclus ook de Ecodrum GD in hun assortiment van duurzame vuurkorven. De Ecodrum GD dankt zijn naam aan de ronde gaatjes (geo) in de oude wasmachinetrommel. Door de vele gaatjes naast elkaar licht de vuurkorf op bij het stoken van een vuurtje en komt er niet alleen een fijne warmte vrij van het vuur maar ook een mooi sfeerlicht in de tuin. De afwerking van de vuurkorf is een stuk ruwer dan die van de Ecodrum HD. De buitenkant beschikt over de originele gaatjes van de wasmachinetrommel en heeft daarom een meer industrieel uiterlijk.  

De Ecodrum GD is verkrijgbaar in twee formaten. De Medium vuurkorf heeft een hoogte van 47 cm en is perfect geschikt voor een goed vuurtje. De Large Ecodrum heeft echter een hoogte van 53 cm waardoor je een aanzienlijk hoger vuur kunt bouwen. Dit is natuurlijk een groot voordeel als een grotere groep zich om de vuurkorf begeeft en je meer warmteafgifte wenst. De Ecodrum GD geeft een prachtige verdeling van het licht waardoor je uren kunt kijken naar dit tafereel. 

Ecodrum GD circulaire vuurkorf

De verbranding in de vuurkorf 

De wasmachinetrommels hebben bij beide modellen gaatjes rondom. Door de vele zuurstof die zich in de vuurkorf begeeft kan het vuur in deze vuurkorven goed branden en krijg je een fantastisch vlammenspel. Nog een voorveel van de gaatjes in combinatie met het RVS is het afgeven van warmte. RVS is een materiaal dat warmte perfect geleidt en ook regelmatig de warmte afgeeft. Op deze manier kun je optimaal gebruik maken van het vuur en genieten van een prettige warmte.

Wat kun je allemaal met deze Ecodrum vuurkorf? 

Allereerst is een vuurkorf natuurlijk fantastisch om te hebben staan als je houdt van het stoken van vuur en het leuk vindt om deze zo mooi mogelijk te laten branden. Daarnaast is de warmteafgifte van deze vuurkorf erg fijn voor bij een gezellig avondje met vrienden of bij het houden van een tuinfeestje voor extra warmte en sfeer. Ten derde is het stoken van een vuurtje in een vuurkorf de perfecte gelegenheid om marshmallows te roosteren of zelf kastanjes te poffen. De vuurkorf staat niet alleen fantastisch in de tuin, hij is multifunctioneel en gemaakt van duurzame materialen. Wie wil dat nu niet? 

Een duurzame oplossing voor het stoken van een vuurtje dat ook nog eens een geweldig aanzicht geeft in jouw tuin. Dat is wat de Cyclus Ecodrum vuurkorf voor jou kan betekenen. Benieuwd naar nog meer vuurkorven binnen het assortiment van Vuurkorfwinkel.nl? Bekijk dan het gehele assortiment vuurkorven en bestel vandaag nog!