Buitenkoken met een pizzaoven, driepoot of OFYR}

Buitenkoken, oftewel Outdoor cooking is de laatste jaren sterk in opkomst en is een belangrijk onderdeel geworden van ons buitenleven. De mogelijkheden zijn gigantisch! Je kunt in de buitenlucht tegenwoordig de meest uitgebreide maaltijden bereiden. In dit artikel delen we 5 leuke ideeën om gezellig buiten te koken. Hopelijk kunnen we er jou een beetje mee in de stemming brengen...

Idee 1: Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van de moderne BBQ

Veel mensen gebruiken de authentieke barbecue om heerlijk buiten te koken. Als je kijkt naar het aanbod van moderne barbecues zul je merken dat het woord “authentiek” niet helemaal meer op z’n plaats is. Er is immers een zeer gevarieerd aanbod in moderne houtskool- en hout BBQ’s. Vooral het merk BonFeu biedt hierin veelzijdige mogelijkheden.

Je kunt het barbecueën zo eenvoudig of uitgebreid maken als je zelf wilt. De BonBiza buitenkeukens van dit topmerk is een uitstekende keuze voor veelzijdige barbecue mogelijkheden. De BBQ’s uit deze serie maken jouw keuken eigenlijk volledig overbodig. Het zijn complete buitenkeukens. Er zijn diverse Bonfeu modellen beschikbaar in diverse maatvoeringen waarmee je het koken zo simpel of zo uitgebreid als je wilt kunt maken. Bekijk de BonBiza in onze webshop of ontdek het volledige BonFeu aassortiment.

Idee 2: Sfeervol eten bereiden op de La Hacienda Pittsburgh vuurschaal

Je maakt jouw zwoele zomeravond compleet met de La Hacienda Pittsburg vuurschaal. Het gezellige kampvuur zorgt voor sfeer, warmte en gezelligheid. De vuurschaal is verkrijgbaar in diverse afmetingen en staat stabiel op drie poten die de stoere uitstraling van de vuurschaal extra karakter geeft. De hoge modellen zijn uitstekend geschikt om op te barbecueën én te gebruiken als vuurschaal. Een multifunctionele sfeermaker dus!

Ook de lagere modellen zijn uitstekend geschikt om sfeervol buiten te koken. Je kunt hiervoor gebruik maken van een driepoot, die je boven de La Hacienda Pittsburg vuurschaal plaatst. Hieraan kun je een sudderpot, een grillrooster of barbecuepan bevestigen en heerlijk koken boven een houtgestookte vuur. Dit is de ultieme vorm van “back to basics” outdoor cooking, maar wel met een modern tintje. Deze avonden kunnen niet lang genoeg duren.

Koken op de La Hacienda Pittsburgh Vuurschaal

Idee 3: Pizza’s en andere gerechten bereiden in de pizza oven

In het verleden was het ondenkbaar, een oven voor buiten? Tegenwoordig behoort ook dit tot de veelzijdige mogelijkheden voor het buiten koken. Denk hierbij aan het gebruik van een pizza oven. In de houtgestookte pizza oven kun je alle soorten pizza’s bereiden die je maar wilt. Op deze manier zul je op een leuke en sfeervolle manier jouw pizza bereiden, in de buitenlucht natuurlijk. Koken op open vuur brengt immers altijd een gezellige sfeer met zich mee. Sfeer en gezelligheid zijn gegarandeerd.

Heb je geen zin in pizza? Dat is met deze multifunctionele pizza oven Lorenzo geen probleem. Binnen een handomdraai kun je deze pizza oven ombouwen tot een handige barbecue. Je kunt de bakplaat immers vervangen door een barbecuerooster om hierop lekker jouw vlees te grillen. Je kunt voor deze oven zowel hout, briketten of houtskool gebruiken.

Idee 4: Jouw gerechten roken in de buitenlucht

Ben je een liefhebber van heerlijke gerookte vlees- of visgerechten op tafel? Dan is een rookoven echt wat voor jou! Ook het roken van gerechten kan prima in de buitenlucht met bijvoorbeeld de Barbecook Rookoven Oskar. Je kunt deze rookoven gebruiken om zowel koud als warm te roken. Je kunt de stukken zalm, forel of wild op een eenvoudige manier ophangen aan de haken of neerleggen op de roosters van de oven. Dit is niet alleen een gezellige manier van het bereiden van eten, het resultaat is heerlijk! De Barbecook rookoven is uitgerust met verschillende handige functies en is zeer gebruiksvriendelijk te bedienen. Een echte aanrader wat ons betreft voor het maken van een heerlijke gerookte maaltijd.

Idee 5: Het ultieme buitenkoken met een OFYR BBQ vuurschaal

Een OFYR is een kooktoestel voor de echte liefhebber van buiten koken. Dit is de ultieme manier van outdoor cooking voor de echte fijnproevers! Een OFYR is een uniek en vooral veelzijdig kooktoestel met een stijlvol design, voor de professionele kok én de amateurkok!

Een OFYR is een kegelvormige vuurschaal met een platte rand. Deze plancha is te gebruiken als bakplaat met meerdere kooktemperaturen. De temperatuur van de bakplaat loopt immers geleidelijk af naar de buitenkant van de rand. Op deze manier kun je jouw eten op een gecontroleerde manier bereiden, of indien gewenst warm houden om later op te dienen. Kortom; de OFYR biedt ongekende mogelijkheden om ieder willekeurig gerecht op te bereiden: The art of outdoor cooking!

Koken op OFYR kookunit

Meer mogelijkheden voor buiten koken

Zoals je zult begrijpen, is dit slechts een greep uit de vele mogelijkheden die we bieden op het gebied van buitenkoken. Voor meer ideeën en inspiratie verwijzen we je graag door naar onze webshop. We hebben ons assortiment met zorg geselecteerd op basis van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksgemak. Wij zijn een officiële dealer van de meest toonaangevende topmerken in deze branche waaronder BonFeu en OFYR. Surf door onze webshop en je zult verrast worden door de mooiste en meest elegante tuinartikelen!

Mocht je vragen hebben over ons assortiment, of behoefte hebben aan persoonlijk advies, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze vakkundige medewerkers helpen je graag verder bij het maken van jouw keuze. Wij wensen je alvast een smakelijk eten en veel gezellige avonden in de tuin.