1. Buiten in de tuin eten

De zomer is bijna voorbij en de herfst staat al weer voor de deur. Het prachtig gekleurde blad gaat vallen en de dagen worden korter. Maar als we terugkijken, dan was de zomer natuurlijk fantastisch. Temperatuurrecords werden gebroken en we konden vrijwel dagelijks lekker buiten in de tuin eten.

faber_the_buzzBuiten eten geeft dat heerlijke zomers gevoel, maar doordat het nu ’s avonds wat eerder afkoelt wordt het soms wat onaangenaam en verhuizen we weer naar binnen. Zonde! Zeker in september zijn er vaak nog voldoende avonden waarop we heerlijk buiten kunnen dineren. Wel moeten we dan zelf een beetje extra warmte creëren. Hier zijn echter vele oplossingen voor, de één wat gemakkelijker dan de andere.

Een hele comfortabele manier van verwarmen is namelijk het gebruik van een Sunwood Marino of een Faber The Buzz gashaard.

The Buzz is een verrijdbare buitenhaard op gas die u eenvoudig kunt verplaatsen naar de plek waar u eet. Ontwerper Kees Marcelis baseerde zijn ontwerp op een rolcontainer met wielen. De kracht van zijn ontwerp zit in de eenvoud. De gasfles (10L) wordt netjes onderin de gasheater verborgen zodat u daar geen last van heeft.

Het voordeel van deze gashaard is natuurlijk de flexibiliteit, maar zeker ook het comfort. Met één simpele handeling geniet u van warmte én een sfeervol haardvuur. Gezelligheid gegarandeerd!

2. Een verwarmd terrasje pakken

Lekker in de herfstzon genieten van een heerlijk drankje is natuurlijk niet verkeerd! De komende weken staan de terrassen nog buiten en stromen ze op zonnige dagen gewoon weer vol om van die laatste warme zonnestralen te genieten. Maar ook thuis in de eigen tuin is het genieten van de rust en de heerlijke herfstgeuren.

Terrasverwarming verandaHelaas geldt ook nu weer dat het laat in de middag natuurlijk wel wat sneller afkoelt. Geen probleem want ook deze kleine hobbel is te nemen. Op de meeste horeca terrassen is al sprake van terrasverwarming. Vaak een hangende terrasverwarmer op gas zoals bijvoorbeeld de Schwank modellen, maar natuurlijk zien we ook nog steeds de verrijdbare “paddestoelen” die we allemaal wel kennen.

Net als met de Faber The Buzz is flexibiliteit bij dit bekende model gasheater het grote voordeel. Ze zijn eenvoudig bij de tafel te plaatsen en een gasfles verwisselen is kinderspel. U kunt tot in de late uurtjes buiten blijven zitten…

3. Lekker tuinieren

Ook tijdens de herfst kunt u heerlijk tuinieren. Er valt veel te beleven in de tuin, veel bomen, bloemen en planten verkleuren en er dient weer van alles gesnoeid te worden.

Tuinieren is een rustgevende bezigheid die alleen maar leuker wordt met een lekker zonnetje en wat fluitende vogels om u heen. Het eindresultaat van het harde werken is direct zichtbaar en dus genieten. De tuin winterklaar hebben geeft eigenlijk altijd wel een voldaan gevoel.

Om uw tuin helemaal in orde te hebben voor de naderende winter kunt u ervoor kiezen om uw tuinset of loungeset in de loop van de tijd helemaal op te ruimen. Niet iedereen heeft echter plaats om zo’n kolossale set in een schuur of onder een afdak te plaatsen. Het afdekken met een beschermhoes is dan een prima oplossing.

Beschermhoezen zijn er in vele maten, verschillende kleuren en voor verschillende toepassingen. Zo zijn er hoezen voor het afdekken van een loungeset, een parasol, een vuurtafel of zelfs voor een picknicktafel. Er is eigenlijk altijd wel een afdekhoes naar wens te vinden en daarmee beschermt u uw meubelen tegen heel veel vuiligheid, regen en wind. En dat is toch prettig als u in het voorjaar alles weer tevoorschijn haalt…

La Hacienda Cowboy cookout pruttelpot4. Warm en sfeervol picknicken in de buitenlucht

Even weg met de BBQ (al is een winterbarbecue ook heel gezellig) en het gourmetstel. De herfst is het seizoen waarin u nog heel gezellig kunt picknicken! Neem de tijd om op een mooie dag een lekkere picknick voor te bereiden en ervan te genieten in de buitenlucht met vrienden of kinderen. Vul een lekkere mand en geniet samen met fijne mensen in de natuur van een geweldige lunch!

Wilt u dit alles net even wat meer aandacht geven, dan zou u een leuke driepoot of Cowboy pruttelpot mee kunnen nemen. U kunt dan heerlijk buitenkoken boven een houtgestookt vuur. De sudderpot boven het vuur in combinatie met de geur van het brandend hout zorgen voor een enorm gezellige happening…

5. Bij de haard genieten van de laatste herfstzon

Zolang het kan moeten we maar lekker genieten van die laatste zonnestralen. Neem afscheid van de zomer en relax nog even in uw tuin! Als u uit de wind zit dan kunt u tot laat in de herfst genieten van die laatste rustmomenten. Mocht het uiteindelijk toch iets te fris worden, dan biedt een traditionele vuurkorf of fraaie tuinhaard voor uw tuin of terras een perfecte mogelijkheid om de avondbries te verwarmen.

Zoals we ’s winters lekker de openhaard aansteken, zo kunnen we deze authentieke sfeer ook naar de tuin brengen. Het knisperende vuur, de geur van het brandend hout… U kunt heerlijk wegdromen bij de bewegende vlammen en de jas mag nog even uitblijven.

Ook op het gebied van tuinhaarden zijn er vele modellen zodat er altijd wel een exemplaar te vinden is dat past bij uw tuin of op uw terras. Er zijn tuinhaarden van gietijzer (terraskachels), moderne zwarte haarden, terrashaarden van cortenstaal, maar bijvoorbeeld ook robuuste houtkachels voor buiten. Voor die aangename warmte en gezellige sfeer kunt u echt alle kanten op. En voor de kosten hoeft u het waarschijnlijk niet eens te laten want een terrashaard is al verkrijgbaar vanaf € 84,95.

la-hacienda-classico-vuurschaal-58092Wilt u liever terug naar de basis? Een vuurtje stoken dat doet denken aan het stoken van een ouderwets kampvuur? Dan is een vuurschaal een perfect alternatief! Deze veelal ronde schalen staan soms op pootjes, maar in ieder geval dicht bij de grond. U kunt er heerlijk om heen staan en laat de kinderen maar gezellig marshmallows roosteren

Laat de herfst maar komen!