Hoe kies ik de beste Terrasverwarmer?

terrasverwarmer-2-640x480

Het is zo gezellig om lekker buiten te zitten, zeker gedurende de zomermaanden. Wanneer het ‘s avonds weer sneller afkoelt wordt het minder aangenaam om lang buiten te zitten. Gelukkig biedt een terrasverwarmer uitkomst en kunt u hierdoor ‘s avonds nog urenlang buiten zitten. Er zijn echter zoveel verschillende manieren om uw terras te verwarmen. Maar welke terrasverwarming is nou het meest geschikt voor uw terras? Er zijn namelijk vele varianten. We geven u graag advies / tips, zodat u makkelijker een keuze kan maken welke terrasverwarmer het beste bij u past.

Wat is een terrasverwarmer?

Het woord zegt natuurlijk genoeg: terrasverwarming is een manier om uw terras aangenaam te verwarmen. De meest voorkomende manieren zijn op gas en op elektriciteit. Maar ook op houtvuur zoals bijvoorbeeld een vuurkorf of tuinhaard. Wij beperken ons in dit artikel echter tot de eerste 2 categorieën. Elke manier heeft weer zo zijn voordelen en nadelen.

Hoe kies ik het juiste type terrasverwarming?

Regelmatig krijgen wij de vraag welke terrasverwarmer het meest geschikt is. Dat verschilt natuurlijk per terras en wat de wensen zijn. We proberen u in een aantal stappen op weg te helpen om de juiste selectie te maken. Zodat u deze zomer heerlijk kunt genieten van een aangename warmte op uw terras.

Stap 1: Meet de oppervlakte op die verwarmd moet worden

De oppervlakte bepaalt hoe sterk en eventueel hoeveel terrasverwarmers u nodig heeft. Bij de specificaties wordt altijd benoemd hoeveel vierkante meter er maximaal verwarmt kan worden. Dit bereik wordt bepaald door het vermogen, de type lamp, de weersomstandigheden en de beschutting van het terras.

 

Stap 2: Bepaal welke warmtegolf u nodig heeft

Hoe is uw terras afgesloten? Dit heeft namelijk invloed op de type terrasverwarmer die u nodig hebt. Wanneer u een gesloten of een (grotendeels) af te sluiten terras hebt, dan raden wij aan om een terrasverwarmer te nemen met een lange golf, zoals een Quarz heater. Echter geen terrasverwarmer op gas dat is gevaarlijk!

Voor een open terras, is een terrasverwarmer met een korte golf het meest geschikt. De warmte van deze golf verwaait namelijk niet. De warmte verplaatst zich geleidelijk over de hele oppervlakte en blijft daar voor langere tijd hangen. Halogeen terrasverwarmers zijn in deze situatie het meest geschikt.

 

Stap 3: Bepaal of u een vast of flexibele terrasverTerrasverwarmer 2warmer wilt

U heeft terrasverwarmers die u monteert op een vast plek of die mobiel zijn. Heeft u één vaste plek waar u altijd buiten zit en wilt u geen omkijken hebben na het continu verplaatsen, dan is een vaste montage aan het plafond of een wand geschikt. Een plafond model is makkelijker te monteren en neemt vrijwel geen ruimte in. Een nadeel kan zijn dat de warmte alleen direct naar beneden wordt gestraald. Een wandmodel straalt de warmtegolven als een soort warme deken uit over het terras. Een mogelijke nadeel hier kan zijn dat de netsnoer kort is.

Bekijk ons aanbod vaste terrasverwarming

Met een staande terrasverwarmer kunt u al snel uw hele terras snel verwarmen. Meestal zijn deze heaters zo’n 180 cm hoog en geven ze rondom warmte af. Heerlijk als u met vrienden een gezellige avond buiten tegemoet gaat (zoals bijvoorbeeld met een feestje). Een staande terrasverwarmer werkt op elektra of gas. Het voordeel van een terrasheater op gas is dat u hem werkelijk overal kunt plaatsen: u bent namelijk niet afhankelijk van een stroomvoorziening.

Bekijk ons aanbod staande terrasverwarming

 

Stap 4: Kies de gewenste brandstof

Terrasverwarmers zijn er meestal op gas of elektra. Beide brandstoffen hebben zo hun voordelen en nadelen.

Terrasverwarming op gas

Voordelen:

eurom-area-lounge-heater-terrasverwarmer-sfeer1. Er komt nauwelijk licht van gasheaters. Het branderbed zal gaan gloeien en verspreidt een oranje-rode gloed. Deze gloed is aanzienlijk minder dan bij de elektrische heaters.

2. Gas is een goedkopere brandstof dan elektriciteit. Een heater een uur op gas laten branden is goedkoper dan een heater een uur op elektriciteit laten branden, uiteraard bij hetzelfde vermogen.

3. Gasheaters zijn krachtiger dan elektrische heaters. Het bereik van een gasheater is groter. Om hetzelfde terras te verwarmen zijn er daarom vaak minder gasheaters nodig dan elektrische heaters.

4. Vuur blijft de aandacht trekken en zorgt voor een bepaalde sfeer. Zeker met de zogenaamde flameheater

5. Vanwege het grote bereik zijn gasheaters zijn ideaal voor plaatsing boven hoge kozijnen.

6. Minder CO2 uitstoot dan een elektrische heater. Dit komt door de vrijgekomen CO2 bij de productie van elektriciteit.

Nadelen:

1. De installatie kan omslachtig zijn wanneer er geen voorbereiding tijdens de bouw getroffen zijn.

2. In aanschaf kunnen gasheaters met een elektronische ontsteking duurder zijn.

3. Dimmen is enkel mogelijk in hoog-laag.

4. Niet toepasbaar in compleet afgesloten ruimtes.

Bekijk onze terrasverwarming op gas

Elektrische terrasverwarming

Voordelen:

outtrade_smc1800r (1)1. De installatie is plug&playals er voldoende vermogen beschikbaar is.

2. De warmte is vaak binnen luttele seconden beschikbaar, afhankelijk van het type toestel.

3. De heaters zijn soms uit te breiden met een traploze dimmer, bewegingssensor, thermostaat of timer.

4. Het zijn (vaak) compacte toestellen.

5. Inbouw is bij sommige modellen mogelijk, zodat het toestel volledig weggewerkt kan worden.

Nadelen:

1. Het licht dat van de heaters komt, kan als vervelend worden ervaren.

2.  Wanneer uitbreiding van de meterkastgroepen nodig is, kan het een prijzige aangelegenheid worden.

3. De maximale ophanghoogte is ongeveer 2,6 - 2,7 meter. Wordt een elektrische heater hoger opgehangen dan neemt de voelbare warmte snel af.

Bekijk onze elektrische terrasverwarmers

Stap 5: Gaat u voor elektrisch, bepaal welke lamp en verwarmingselement u gaat gebruiken

Als u kiest voor een elektrische terrasverwarming, dan heeft u de mogelijkheid tussen verschillende lampen. wij bieden vier soorten elektrische terrasheaters aan. Deze maken gebruik van verschillende soorten verwarmingselementen, waardoor de beleving van de warmte ook anders is.

1. QUARTZ HEATERS

 • quartz verwarmingselement is een lange golf
 • de omgeving (lucht) van de heater wordt verwarmd, de wind heeft invloed op deze warmte
 • warmte valt te vergelijken met de warmte van de centrale verwarming

 

2. CARBON FIBRE HEATERS

 • carbon fibre is een verwarmingselement met een middellange golf
 • omgeving wordt bij carbon fibre verwarmd, ook de objecten rondom de heater
 • warmte valt te vergelijken met de warmte van de zon

 

3. HALOGEEN HEATERS

 • halogeen verwarmingselement is een korte golf
 • halogeen heaters zorgen ervoor dat de mens wordt verwarmd, het lichaam wordt door deze warmte van binnenuit verwarmd
 • de wind heeft geen invloed op deze warmte

 

4. GOLDEN TUBE

 • halogeen verwarmingselement met een laagje bladgoud
 • intensere warmte ervaring door reflectie
 • geeft meer rood licht door extra reflectie

 

Extra's Terrasverwarming

Tegenwoordig is er veel mogelijk met een terrasverwarmer. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop u het dimt (met een traploze dimmer) of bedient (met een timer of afstandbediening). Er zijn zelfs terrasverwarmers met ingebouwde (bluetooth) speakers. Dat zijn leuke extraatjes!

Bent u benieuwd geworden geworden? Op onze site vindt u ons uitgebreide aanbod aan Terrasverwarmers. En heeft u vragen of advies nodig, dan helpen wij u graag. Onze klantenservice zit voor u klaar!

Op zoek naar meer tips? Lees meer: Welk type terrasverwarming is geschikt voor mij.