Kerst-buiten-feestelijk-vieren

Hebben de schoentjes en kruidnoten in de woonkamer al plaats gemaakt voor een Kerstboom en chocoladekransjes? Wellicht staat bij jou de boom al te pronken met zijn mooie kerstballen en sierlijke lichtjes. De woonkamer is feestelijk aangekleed en kerstmuziek vult de ruimte met een gezellige sfeer. Ondertussen wordt het buiten donkerder, kouder en is de tuin een plek waar je tijdens de winterperiode niet naar omkijkt. Toch is het mogelijk om ook de tuin om te toveren tot een sfeervolle bezienswaardigheid. Lees onze tips voor een sfeervolle kerst in de open lucht.  

Vuurkorven en vuurschalen

Nu alle sfeer in huis wordt gehaald is het ook tijd om na te denken over versieringen in de tuin en andere mogelijkheden. Je eerste gedachte is misschien dat je buiten toch niks kan zien en het veel te koud is om  daar aan de slag te gaan. Echter, is het zeker mogelijk om buiten leuk aan te kleden zodat je ook in de winter van je tuin kunt genieten.

Bijvoorbeeld door het plaatsen van één of meerdere vuurkorven zorg je ervoor dat er warmte en sfeer in je tuin ontstaat in een handomdraai. Als je een zithoek in de tuin hebt is het ook mogelijk om een vuurkorf of vuurschaal daarbij in de buurt te zetten. Pak een warme mok chocolademelk, een dekentje en een boek erbij en je kan heerlijk genieten van frisse lucht en een goed kerstverhaal. Wanneer je hoofd en handen iets te koud worden kun je ook een muts en wanten aandoen. Naast het lezen van een boek is het ook gezellig om met vrienden te kletsen of een kerstfilm te kijken op Netflix.

Voor de kleinere tuin

Heb je geen zithoek in de tuin, maar wil je wel de tuin de sfeer geven die het verdient tijdens de feestdagen? Kies dan voor diverse kleine verlichtingen verspreid door de hele tuin. Versier een boom met lampjes en plastic kerstballen of ga voor meerdere lantaarns in de tuin, zodat je een magisch uitzicht hebt als je vanuit je huis de tuin in kijkt.

Kies bijvoorbeeld voor een tuimeltoorts om uw terras of looppad te verlichten. Een tuimeltoorts is een olielamp met ongeveer 40 branduren. De olie is eenvoudig van bovenaf in de lamp te gieten en met het brede fiberglazen lont heeft de toorts voldoende aanvoer van olie zodat je avonden lang geniet van een rustieke vlam. Na afloop doof je de vlam simpelweg met de aanwezige deksel.

Wil je iets groters in de tuin om sfeer mee te creëren? Kies dan voor de Cosi Cosiscoop Pillar L! Deze fantastische pilaarvormige gashaard steelt de show in de tuin, op het terras of onder de veranda. Met de instelbare vlamhoogte zorg je ervoor hoe knus en verlicht je het wil maken. De lantaarn is niet gevoelig voor wind en je loopt geen onnodige risico’s door het gebruik van een 5 kg gasfles. Geniet uren lang van een sfeervol vlammenspel.

Kerst buiten feestelijk vieren

Winters grillen

Vier één van de kerstdagen buiten met de BonFeu BonBiza Corten Open. De BonBiza is een vuurschaal en bakplaat in één. Hij is geschikt voor buiten koken en tijdens de Kerstdagen creëert hij ook nog eens extra sfeer. Bereid een heerlijk diner op de BonBiza en geniet tegelijkertijd van een glaasje glühwein, de warmte en gezelligheid van vrienden en familie. De BonBiza Corten Open is een echte blikvanger voor in de tuin en is beschikbaar in een zwarte of bruine (cortenstaal) uitvoering. Daarnaast heeft deze uitvoering een opening in de sokkel waar brandhout bewaard kan worden. Dit zorgt voor een natuurlijk design en kan ook gebruikt worden om mooi aan te kleden met groene kersttakken of andere versiering.

Naast deze tips zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden om jouw tuin het allermooist te maken tijdens de feestdagen. Kijk op Vuurkorfwinkel.nl voor alle tuinproducten. Voor vragen is het mogelijk om contact op te nemen met onze klantenservice. We staan graag voor je klaar! Alvast fijne feestdagen.

Tijdens het schrijven van onze kerstblog kwam ik per toeval op de website Christmasholic.nl. Dit is een Kerstblog met enorm veel tips en tricks voor een sfeervolle kerst. Je vindt hier inspiratie voor versiering, activiteiten en nog veel meerD