De herfst is begonnen!

Vanaf afgelopen dinsdag 23 september om 04.29 uur is het officieel herfst. Op dat tijdstip stond de zon recht boven de evenaar en was de dag even lang als de nacht. Vanaf dat moment  stond de zon boven het zuidelijk halfrond en spreken we dus over najaar.

Volgens velen is de herfst de mooiste tijd voor het jaar. En misschien wel terecht; er is erg veel moois in de herfst.

Het bos

Het eerste waar je wellicht aan denkt bij herfst zijn de bomen die van kleur veranderen en hun blad verliezen. De kleuren zijn vaak erg rijk, gevarieerd en sprankelend. Zodra het herfst is moet je  lekker naar buiten. Geniet van de kruidige geur in de lucht, de frisse wind en het herfstzonnetje. Kleed je warm aan en ga lekker naar het bos. Wie weet spot je zelfs wel een hertje! Met de kinderen kun je lekker kastanjes en dennenappels zoeken.

Ga naar het strand

De herfst leent zich perfect voor een lange strandwandeling. Juist nu het minder druk is kun je hier lekker uitwaaien je hoofd leegmaken. Ga lekker de duinen in. De duindoorn staat nu nog volop in bloei en daar kun je lekkere jam of saus van maken.

De tuin

Je hoeft niet perse de deur uit. Ook in je eigen tuin kun je een gezellige herfstsfeert creëren. Haal de vuurkorf of vuurschaal te voorschijn en rooster met de kinderen kastanjes of marshmallows. Ook leuk is om samen popcorn te maken. En heb je een fijne veranda, dan biedt een mooie terrashaard uitkomst. Je kunt dan uren langer genieten van het vallend blad.

Herfst; gezellig samen rond de vuurkorf

Als het tijdens de herfst wat frisser wordt, dan is een vuurkorf een sfeervolle oplossing. Vuurkorven zijn een eenvoudige en goedkope manier van terrasverwarming. En een vuurkorf is nog gezellig ook! Er zijn vuurkorven in vele soorten en maten.

Vuurkorven zijn er in vele soorten en maten

Het aanbod van Vuurkorfwinkel.nl varieert van eenvoudige ronde vuurkorven tot hele strak vormgegeven vuurkorven met een BBQ-rooster. Van heel klassiek tot ultra modern. Ook de afmetingen verschillen. Er is zelfs een vuurkorf met een diameter van maar liefst 70 cm verkrijgbaar.

Kijk voor het aanbod aan mooie vuurkorven snel op www.vuurkorfwinkel.nl of www.terrashaardshop.be. Hier vind je mooie vuurkorven van hoge kwaliteit waarmee u een sfeervolle herfstsfeer creëert. Deze vuurkorven worden onder andere gemaakt door Barbecook (bekend van de barbecues) en designmerken zoals Esschert Design en Sol.

Buitenkoken met een Driepoot

Koken met een driepoot boven openvuur is een gezellige manier van buitenkoken met eindeloos veel mogelijkheden. In de tijd dat we allemaal bewuster worden van wat we eten komt het koken in gietijzeren potten weer helemaal terug.

Koken in potten boven openvuur is voor iedereen. Of u nu met uw kinderen groentesoep maakt of dat u voor vrienden een heerlijke lamscurry bereid. Het kan allemaal, het is maar net waar u op dat moment zin in hebt.

Buiten koken was nog nooit zo gemakkelijk. Plaats een vuurschaal met een paar brandende houtblokken onder de driepoot, bevestig een sudderpot aan de kettingen en geniet van een zelf bereid stoofpotje. Sfeer en grillplezier is tijdens de herfst gegarandeerd!

Veel plezier!